Bunica Gherghina vine cu o nouă rețetă pentru Crăciun, iar de această dată a explicat, pas cu pas, cum face cozonacul fără frământare.
Mai sunt doar trei zile până la sărbătorile de iarnă, iar rețelele de socializare sunt neîncăpătoare de rețete pe care le putem pregăti cu ocazia Crăciunului. Bunica Gherghina vine și de această dată în ajutorul nostru și explică, pas cu pas, cum prepară cozonacul fără frământare.
“O punem la frigider și o modelăm următoarea zi. Am ținut-o la frigider 13 ore.” Bunica Gherghina a explicat cum prepară aluatul pentru cozonacii fără frământare
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Bunica Gherghina este cunoscută pe rețelele de socializare pentru rețetele sale, iar acum, în perioada Crăciunului, a explicat cum prepară cele mai întâlnite mâncăruri de pe masa de sărbători. De această dată a venit cu rețeta unui cozonac fără frământare, al cărui aluat a fost lăsat la frigider 13 ore, și a menționat toate ingredientele pe care le-a folosit în compoziția lui. „Dragii mei, având în vedere că vine sfântul Crăciun, vă prezint o altă rețetă de cozonac fără frământare. Găsiți la mine și rețeta cu frământare. Acum să vă prezint ingredientele pentru aluat:
- Zahăr
- Făină
- Lapte
- Ouă
- Unt
- Lămâie
- Zahăr vanilat
- Drojdie uscată
Într-o cratiță punem 300 ml. de lapte, punem un praf de sare, o cană de 300 gr. de zahăr și două plicuri de drojdie uscată, a câte 7 gr. fiecare plic. Punem și făina, un kg, 10 gălbenușuri de ou, untul topit și zahărul vanilat, plus coaja de la două lămâi. Asta e coca, o lăsăm la crescut o oră-o oră jumătate, o punem la frigider și o modelăm următoarea zi. Am ținut-o la frigider 13 ore.”, a povestit bunica Gherghina.
„Punem nuca măcinată, zahărul vanilat, plicul de cacao, albușurile de ou și o esență de rom.” Cum prepară bunica Gherghina umplutura pentru cozonaci
Acum, că aluatul este gata, bunica Gherghina a spus ce avem nevoie pentru a prepara umplutura și cum pregătește tava pentru fiecare cozonac în parte.
“Pentru umplutură avem nevoie de:
- Nucă măcinată
- Cacao
- 6 albușuri de ou
- Zahăr vanilat
- Stafide
- Esență de rom
Într-un bol punem nuca măcinată, zahărul vanilat, plicul de cacao, albușurile de ou și o esență de rom. Punem făină unde întindem cozonacii. Acum împărțiti coca pentru ce fel de forme aveți. Puneți umplutura și stafide multe. Acum îi lăsăm la crescut și îi băgăm la cuptor. Avem și rezultatul la cozonacii fără frământare.”, a mai spus bunica Gherghina.