„Dragii mei, având în vedere că vine sfântul Crăciun, vă prezint o altă rețetă de cozonac fără frământare.” Rețeta de cozonac fără frământare a bunicii Gherghina

„Dragii mei, având în vedere că vine sfântul Crăciun, vă prezint o altă rețetă de cozonac fără frământare.” Rețeta de cozonac fără frământare a bunicii Gherghina
„Dragii mei, având în vedere că vine sfântul Crăciun, vă prezint o altă rețetă de cozonac fără frământare.” Rețeta de cozonac fără frământare a bunicii Gherghina

Bunica Gherghina vine cu o nouă rețetă pentru Crăciun, iar de această dată a explicat, pas cu pas, cum face cozonacul fără frământare.

Mai sunt doar trei zile până la sărbătorile de iarnă, iar rețelele de socializare sunt neîncăpătoare de rețete pe care le putem pregăti cu ocazia Crăciunului. Bunica Gherghina vine și de această dată în ajutorul nostru și explică, pas cu pas, cum prepară cozonacul fără frământare.

“O punem la frigider și o modelăm următoarea zi. Am ținut-o la frigider 13 ore.” Bunica Gherghina a explicat cum prepară aluatul pentru cozonacii fără frământare

Citește și: „Facem ardei umpluți. Ingredientul principal îi dă cel mai bun gust.” Rețeta de ardei umpluți a bunicii Gherghina de pe TikTok!

Citește și: „Având în vedere că vine Crăciunul, bunica Gherghina vă învață cum să faceți sarmale.” Rețeta de sarmale pentru sărbători a bunicii Gherghina!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Bunica Gherghina este cunoscută pe rețelele de socializare pentru rețetele sale, iar acum, în perioada Crăciunului, a explicat cum prepară cele mai întâlnite mâncăruri de pe masa de sărbători. De această dată a venit cu rețeta unui cozonac fără frământare, al cărui aluat a fost lăsat la frigider 13 ore, și a menționat toate ingredientele pe care le-a folosit în compoziția lui. „Dragii mei, având în vedere că vine sfântul Crăciun, vă prezint o altă rețetă de cozonac fără frământare.

Găsiți la mine și rețeta cu frământare.   Acum să vă prezint ingredientele pentru aluat:

  • Zahăr
  • Făină
  • Lapte
  • Ouă
  • Unt
  • Lămâie
  • Zahăr vanilat
  • Drojdie uscată

Într-o cratiță punem 300 ml. de lapte, punem un praf de sare, o cană de 300 gr.

de zahăr și două plicuri de drojdie uscată, a câte 7 gr. fiecare plic. Punem și făina, un kg, 10 gălbenușuri de ou, untul topit și zahărul vanilat, plus coaja de la două lămâi. Asta e coca, o lăsăm la crescut o oră-o oră jumătate, o punem la frigider și o modelăm următoarea zi. Am ținut-o la frigider 13 ore.”, a povestit bunica Gherghina.

„Punem nuca măcinată, zahărul vanilat, plicul de cacao, albușurile de ou și o esență de rom.” Cum prepară bunica Gherghina umplutura pentru cozonaci

Acum, că aluatul este gata, bunica Gherghina a spus ce avem nevoie pentru a prepara umplutura și cum pregătește tava pentru fiecare cozonac în parte.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

“Pentru umplutură avem nevoie de:

  • Nucă măcinată
  • Cacao
  • 6 albușuri de ou
  • Zahăr vanilat
  • Stafide
  • Esență de rom

Într-un bol punem nuca măcinată, zahărul vanilat, plicul de cacao, albușurile de ou și o esență de rom. Punem făină unde întindem cozonacii.

Acum împărțiti coca pentru ce fel de forme aveți. Puneți umplutura și stafide multe. Acum îi lăsăm la crescut și îi băgăm la cuptor. Avem și rezultatul la cozonacii fără frământare.”, a mai spus bunica Gherghina.

Bunica Gherghina
Bunica Gherghina[Sursa foto: Instagram]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

„Vă învață mamaia să faceți pandișpan cu rahat pe care să îl puneți deasupra!” Rețeta de pandișpan cu rahat a bunicii Gherghina de pe TikTok!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies