„O rețetă de plăcintă de dovleac așa cum făceau bătrânii noștri în trecut!” Rețeta de plăcintă de dovleac a bunicii Gherghina!

„O rețetă de plăcintă de dovleac așa cum făceau bătrânii noștri în trecut!” Rețeta de plăcintă de dovleac a bunicii Gherghina!
„O rețetă de plăcintă de dovleac așa cum făceau bătrânii noștri în trecut!” Rețeta de plăcintă de dovleac a bunicii Gherghina!

Află din rândurile următoare care este rețeta de plăcintă de dovleac a bunicii Gherghina.

Bunica Gherghina este foarte activă pe rețelele de socializare, acolo unde împărtășește cu urmăritorii săi din mediul online idei de preparate gustoase și simplu de făcut. De data aceasta, bunica Gherghina a pregătit o plăcintă cu dovleac după rețeta bunicilor săi și a filmat întreg procesul.

„V reau să vă prezint o rețetă de plăcintă de dovleac așa cum făceau bătrânii noștri în trecut.

Era prăjitura noastră preferată de Crăciun, de Anul Nou. Părinții noștri nu știau altceva să facă și ne bucuram de această plăcintă. Când ne-o făceau și o scoate din cuptor, ne bucuram foarte mult că mâncam și noi ceva dulce .”, a spus bunica Gherghina pe TikTok.

Rețeta de plăcintă de dovleac a bunicii Gherghina

Citește și: „După ce ați terminat de modelat cornulețele, le mai lăsați un sfert de oră să se mai odihnească, să mai crească.” Rețeta de cornulețe cu rahat a bunicii Gherghina

Rețeta de plăcintă de dovleac a bunicii Gherghina!
Plăcintă de dovleac [Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: „Facem ardei umpluți. Ingredientul principal îi dă cel mai bun gust.” Rețeta de ardei umpluți a bunicii Gherghina de pe TikTok!

Ingrediente:

  • dovleac;
  • sare;
  • ulei;
  • zahăr;
  • făină;
  • drojdie;
  • praf de copt;
  • zahăr cu scorțișoară;
  • griș.

Mod de preparare:

Bunica Gherghina a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Am călit dovleacul, am pus 7 linguri de zahăr și acum punem zahărul cu scorțișoară. Punem și 3 linguri de griș. Urmează să frământăm foile de plăcintă. Ne trebuie 700 de grame de făină. Punem un praf de sare și o jumătate de plic de praf de copt, o nuculiță de drojdie, o ceșcuță mică de ulei și două ceșcuțe de apă. Mă apuc de frământat.

Atenție, apa să fie călduță când frământați! Frământați coca până se mai întărește. Să nu fie moale rău. Împărțiți coca în trei. Eu întind foile cu sticla. Am pus prima foaie în tavă, punem și primul strat de dovleac. Gata și ultima foaie! O pune bunica și pe ultima și gata plăcinta. Atenție, când terminați plăcinta și ați pus ultima foaie, mai lăsați plăcinta un sfert de oră. Nu o băgați imediat la cuptor, o mai lăsați.
Nu o băgați imediat că iese tare. Așa iese foarte bună, iese pufoasă. Când ați terminat ultima foaie de pus, o tăiem în pătrățele. Înțepăm fiecare cubuleț. Urmează să mai punem câte o picătură de ulei pe fiecare cubuleț. Picurăm și 2-3 linguri de apă. Ultima dată presărăm zahărul tos. Punem zahărul tos și o băgăm la cuptor. O ținem 45 de minute la 180 de grade
.”, a spus bunica Gherghina pe TikTok.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

„Asta e rețeta mea de cornulețe, nu are rost să mai probez alte rețete!” Rețeta de cornulețe pentru Crăciun a bunicii Emilia de pe TikTok!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies