Află din rândurile următoare care este rețeta de cornulețe cu rahat a bunicii Gherghina.
Bunica Gherghina, una dintre cele mai cunoscute și apreciate bunicuțe din mediul online, pregătește mereu cele mai gustoase rețete pentru nepoții săi. De data aceasta, bunica Gherghina a pregătit o rețetă delicioasă de cornulețe cu rahat, pe care a filmat-o și a postat-o pe contul său de TikTok.
Rețeta de cornulețe cu rahat a bunicii Gherghina
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
- sare
- zahăr
- un kilogram de făină
- zahăr pudră
- praf de copt
- zahăr vanilat
- drojdie
- coaja de la o lămâie
- un pachet de unt
- 300 g de apă minerală
- rahat
Mod de preparare:
Bunica Gherghina a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul foarte simplu, iar, potrivit spuselor sale, rezultatul este unul de-a dreptul delicios.
„ Să știți că o să iasă cea mai bună rețetă de cornulețe. Am pus în acest bol un kilogram de făină. Urmează un pachet de unt de 200 de grame.
Punem și o lingură de zahăr, un praf de sare, un plic de praf de copt, unul de zahăr vanilat și coaja de la o lămâie. Acum urmează drojdia, care trebuie să fie proaspătă, nu drojdie uscată. Punem cam o nuculiță mică de drojdie. Acum urmează pentru frământat o cană de 300 de grame de apă minerală. Să fie călduță, ținută în casă, la căldură. Începem să frământăm untul cu apa minerală.
Frământăm până se întărește coca, până se face o adevărată cocă, să poți să întinzi cornulețele. Faceți coca biluțe, iar apoi o puneți pe un capac, o întindeți cu sucitorul. Eu o întind cu sticla. La urmă tăiați rotundul în triunghiuri și începeți să rulați cornulețele. Punem bucățica de rahat pe cocă și începem să o rulăm frumos. După ce ați terminat de modelat cornulețele, le mai lăsați un sfert de oră să se mai odihnească, să mai crească.