Cancerul de sân: cauze, simptome, prevenţie, statistici în România

Cancerul de sân: cauze, simptome, prevenţie, statistici în România
Cancerul de sân: cauze, simptome, prevenţie, statistici în România

Cancerul de sân este una dintre cele mai întâlnite boli în rândul femeilor. De cele mai multe ori, femeile care au fost depistate cu cancer la sân nu au prezentat niciun simptom, durerea nefiind resimţită, iar astfel boala este descoperită absolut întâmplător. Din nefericire, simptomele şi durerile încep să apară abia în momentul în care boala ajunge într-un stadiu avansat.

”Cancerul mamar este multă vreme asimptomatic, iar descoperirea acestuia este adesea întâmplătoare”, avertizează dr. Cătălin Costovici, medic primar oncologie medicală, potrivit csid.ro.

”O modificare a aspectului fiziologic al sânului, o formaţiune tumorală palpabilă, o retracţie mamelonară, o scurgere cu sânge din mamelor şi o îngroşare a tegumentului sânului pot fi semne ale unui cancer mamar”, explică medicul.

Deşi medicii nu cunosc cauza apariţiei cancerului, ca orice altă afecţiune putem vorbi despre factorii de risc care favorizează apariţia acestei boli.

”Sunt mai mulţi factori de risc printre care: vârsta, expunerea excesivă la estrogeni, istoricul familial, expunerea accidentală sau terapeutică la radiaţii, consumul de alcool, fumatul, obezitatea etc.”, susţine specialistul.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

4 trucuri să elimini energiile negative din casa ta

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies