Când e Luna plină în 2023 și ce ritualuri poți face pentru a-ți găsi jumătatea

Ritualuri de dragoste luna plina
Cum se fac ritualurile de dragoste

Citește în articolul de mai jos când va fi Luna Plină în anul 2023 și se se întâmplă în aceste perioade. Ce poți face pentru a-ți cunoaște jumătatea.

Luna, satelitul natural al Terrei, are o mișcare de rotație în jurul Pământului pe o orbită aproape circulară cu perioada de 27,3 zile. Este o perioadă cunoscută de către specialiști perioadă siderală, deoarece este perioada în care Luna se întoarce în aceeași poziție, în raport cu stelele.

 

Pentru a explica în mod corect care sunt fazele Lunii, trebuie să se ia în considerare orientarea a trei corpuri cerești: Soarele (singura sursă de lumina), Pământul și Luna.

 

La luna plină, Luna este orientată spre Soare, așa cum este văzută de pe Pământ, de aceea apare luminată complet.

Citește și: Ce se face de Sânziene, sărbătoarea denumită şi Drăgaica

Pe de altă parte, când vine vorba despre Luna Nouă, aceasta apare atunci când acest corp ceresc se află între Soare și Pământ.

Luna este prezentă aproape de Soare și, prin urmare, este puțin vizibilă pentru noi. Nopțile când este Luna Nouă sunt mai întunecate, în timp ce atunci când este Luna Plină, nopțile sunt extrem de luminoase.

Rugaciune pe luna plina
Cum se face rugaciunea pe luna plina[Sursa foto: Unsplash]

Când e luna plină în 2023

Iată în tabelul de mai jos datele pentru fiecare Lună plină din anul 2023, precum și ora.

Zi                                                           Dată                                          Oră

Sâm                                                     7 ianuarie                                 

01:07 

Dum                                                      5 februarie                                20:28 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Mar                                                       7 martie     

                              14:40 

Joi                                                         6 aprilie                                    07:34 

Vin                                                        5 mai   

                                    20:34 

Dum                                                      4 iunie                                      06:41 

Lun                                                       3 iulie                                       14:38 

Mar                                                       1 august                                   21:31 

Joi                                                        31 august                                  04:35 

Vin                                                       29 septembrie                            12:57 

Sâm                                                     28 octombrie                             23:24 

Lun                                                      27 noiembrie                              11:16 

Mie                                                      27 decembrie                             02:33 

Încă din cele mai vechi timpuri, Luna Plină este asociată în mai multe culturi cu vrăjitoria, cu practicile magice și, în special, cu vrăjile de dragoste. Potrivit celor care se ocupă cu magia albă și cu magia neagră, vrăjile de dragoste au mai mare succes atunci când sunt făcute în serile cu lună plină și se consideră faptul că astrul ceresc reușește să răspândească o energie aparte.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Al cărui animal este anul 2023. Ce spune zodiacul chinezesc

Se mai spune încă din cele mai vechi timpuri că în nopțile cu Lună Plină, puterea vrăjitoarelor este sporită, că atunci pot fi văzute zburând cu măturile lor aproape de Lună, atunci se transformă vârcolacii, nașterile sunt mult mai ușoare și cei care au probleme de sănătate sunt mult mai sensibili decât de obicei. În plus, se mai crede că cei care se căsătoresc atunci când este Lună Plină vor avea mult noroc în căsnicie și vor rămâne împreună până la adânci bătrâneți, fără să se confrunte cu probleme fizice ori materiale.

Ce se face cand e Luna Plina
Ce se face cand e Luna Plina pentru a-ti merge bine[Sursa foto: Unsplash]

Ritual la Luna plină, pentru a-ți găsi jumătatea

În nopțile cu Lună Plină, persoanele care își caută jumătatea pot apela la mai multe ritualuri specifice pentru a cunoaște persoana potrivită. Cel mai simplu ritual îți poate aduce alături pe cel care îți este ție sortit. Ca să aibă efectul dorit, ritualul trebuie să fie făcut neapărat într-o vineri cu Lună Plină. Tot ce trebuie să faci este să notezi pe o foaie albă de hârtie cu ajutorul unui pix roșu ce calități ai vrea de la bărbatul de lângă tine, apoi să aplici puțin parfum pe care îl folosești de obicei. 

Următorul pas este să închizi ochii, să îți repeți de câteva ori în gând ce ai scris pe hârtie, să împăturești cu grijă hârtia și să o pui într-un plic. Pune câteva petale roz sau roșii în mână, strânge pumnul și imaginează-ți că te ține de mână bărbatul dorit. Pune petalele în plic, închide-l bine, dă-te cu un ruj roșu și sigilează-l cu un sărut. Nu trebuie să deschizi niciodată acest plic, deoarece vraja se va rupe. Pune plicul într-un loc sigur, unde să știi doar tu de el.

Citește și: Ce rugăciune să spui pentru a scăpa de deochi. “Să spuneţi mamelor lor să le pună cruciuliţe.”

Cei care își doresc bani, pot aștepta o noapte cu Luna Plină, când trebuie să iasă în aer liber sub razele ei, să își deschidă un buzunar și să spun de nouă ori: „umple-l”. În doar câteva zile, vor apărea bani, din diverse surse.

Cand e Luna plina 2023
Cand e Luna plina 2023 si ce poti face[Sursa foto: Unsplash]

Pentru ca partenerul să fie mereu fidel, după ce l-ai găsit, poți evita ca el să se uite la altcineva și să te înșele. Ca să eviți certurile și să întărești legătura de iubire, realizează un ritual în serile cu Lună plină. Ai nevoie de un săculeț mic, închis la culoare, în care să pui în cantități egale următoarele lucruri: semințe de chimen, lemn dulce, crăițe și rozmarin. Aceste plante trebuie să fie uscate și fără rădăcini. După ce le așezi în săculeț, așază-l lângă patul celui pe care îl iubești și el nu va mai fi tentat să te înșele.

 

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

De ce nu au voie femeile să intre în biserică, în timpul menstruației. "Intrați liniștite măcar până acolo unde vă simțiți bine"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies