Cand ești sigur că ai intrat într-o relație? Cine alege partenerul: femeia sau bărbatul?

cum stii ca ai intrat intr-o relatie
Cum știi că ai intrat într-o relație

De multe ori atunci când suntem îndrăgostiți de o persoană, începem să ieșim cu persoana respectivă și avem sentimente, nu știm cu exactitate ce fel de relație s-a stabilit între noi, dacă este doar ceva trecător s-au tocmai ce s-a oficializat cuplul nostru. Atunci când vine vorba de alegerea partenerului, mulți se întreabă dacă bărbatul sau femeia își alege partenerul.

În cadrul unei emisiuni, dr. Gabriela Saulea, trainer și consilier după divorț, a explicat cum se stabilizează o relație, dar și care este momentul potrivit pentru a începe o nouă poveste de dragoste.

Cine face alegerea partenerului

cine alege partenerul
Cine alege partenerul[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ce trebuie să faci dacă simți că bate în retragere

Se spune că bărbatul este un vânător care își alege prada, însă această teorie poate reprezenta un mit.

Specialistul a mărturisit că în acest caz, puterea deciziei stă în mâinile femeii. Chiar dacă bărbatul s-ar îndrăgosti primul, doamna știe ce este mai bine pentru ea și de ce bărbat are nevoie să îi fie alături pe parcursul vieții.

„Niciodată nu alege bărbatul, ci femeia, pentru că este de la natură. Femeia știe ce fel de bărbat i s-ar potrivi, pentru a continua specia. O relație, mai ales după o despărțire, trebuie făcută într-un anumit mod, trebuie să urmăm niște pași.

După ce am ieșit dintr-o relație, ne dorim foarte tare altă relație și de multe ori nu contează cine este personajul., a declarat consilierul.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

De asemenea, nu este indicat să stabilim cu cealaltă persoană că suntem într-o relație, doar după câteva conversații și ieșiri.

Este nevoie de timp pentru a realiza că omul de lângă noi ne este potrivit. Cu cât cunoaștem mai bine o persoană, cu atât este mai puțin riscant să ne angajăm în relații care s-ar putea să nu ne facă bine pe viitor.

Cum alegem partenerul potrivit

cand sa intri intr o relatie
Când să intri într-o relație[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum arată o relație toxică văzută prin ochii preotului

Există foarte multe cazuri în care după ce am ieșit dintr-o relație, ne dorim cu ardoare să începem o nouă poveste de dragoste, chiar dacă nu cântărim decizia foarte bine. Mai mult, fiecare căutare de partener trebuie să fie făcută rațional, în funcție de nevoile și aspirațiile pe care le avem la acel moment.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Frica de singurătate este prima frică, frica de gura lumii este o altă frică. Toți ne plângem că ne-am săturat să facem ce vor alții, însă de multe ori, în domeniul relațiilor, suntem sub această presiune, fără să ținem cont de ce ne dorim noi. Primul pas este să te uiți în buletin și să vezi câți ani ai, pentru că totul pleacă de acolo. Este un lucru ce ne dorim la 19 ani, când intru într-o relație ca să am cu cine să mă distrez.

Când am 30 de ani, poate că îmi doresc familie, copii, am nevoie de un partener asumat, un tată sau o mamă pentru copiii mei, este alt gen de căutare. Când am 50 de ani, am trecut printr-o relație, am copii mari, nu mai am nevoie să fac copii și casă, nu are rost să caut aceleași criterii ca la 30 de ani.”, a povestit specialistul.

alegerea partenerului
Alegerea partenerului[Sursa foto: pexels]

Multe persoane intră într-o relație fără să cântărească prea mult decizia, fiindcă au nevoie de confirmări și validări continue. Gabriela Saulea a explicat că nu este în regulă să căutăm validare doar prin ochii partenerului, ci ne putem consolida această nevoie și prin alte modalități, cum ar fi succesul în carieră sau un hobby potrivit nouă.

„Atunci când ne căutăm relație, facem o negociere foarte proastă, pentru că partenerul la început îți va da confirmările, însă apoi va avea un avantaj competitiv înaintea noastră. Vom crea relație de dependență față de partener. Dacă știm că avem nevoie de aceste confirmări, este mai bine să le găsim în altă parte și să nu mergem în căutarea unei relații. ”, a specificat consilierul în relații.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Certurile în cuplu scurtează viața

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies