Cum arată o relație toxică văzută prin ochii preotului

Cum arată o relație toxică văzută prin ochii preotului
Cum arată o relație toxică văzută prin ochii preotului

Află din rândurile următoare cum arată o relație toxică văzută prin ochii preotului.

În zilele noastre multe femei trăiesc într-o căsnicie sau într-o relație toxică. Acestea acceptă din parte partenerului numeroase abuzuri, fie fizice, verbale sau emoționale și din dragoste, neputință sau frică stau în continuare sub același acoperiș cu abuzatorul.

Din păcate prea multe femei sunt supuse zilnic unor astfel de abuzuri și le este teamă sau rușine să ceară ajutorul celor din jur. Mai mult decât atât, multe consideră o dovadă de iubire faptul că stau și suportă zilnic abuzurile la care sunt supuse.

În cadrul unei emisiuni, părintele Vasile Ioana a oferit câteva soluții femeilor care trăiesc într-o relație toxică.

Cum ia naștere o relație toxică

Citește și: Cum îți dai seama că ai un partener posesiv. „De multe ori nu suntem conștienți”

Cum arată o relație toxică văzută prin ochii preotului
Cum arată o relație toxică văzută prin ochii preotului[Sursa foto: pexels]

Potrivit părintelui, toxicitatea într-o relație apare în momentul în care dispare iubirea.

Paradoxal, ne căsătorim ca să fim fericiți. Se întâmplă un paradox: cucerim persoana iubit, iar după care uităm să o mai cucerim. Pentru a construi o relație trebuie mereu, în fiecare zi să faci ceva pentru asta. Nefăcând ceva pentru asta, începe decăderea să apară. La un moment dat, iubirea decade și ea și se transformă în adicție sau în dependență, care nu mai e iubire .”, spune părintele.

 

În acest caz, putem să vorbim despre toxicitate și în rândul bărbaților, dar și în rândul femeilor, deși de cele mai multe ori femeile sunt cele abuzate.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

În fiecare familie este puțină toxicitate. Sunt niște limite peste care în mod inexplicabil multe femei trec și nu este în regulă.

În fiecare familie unul este mai tiran și celălalt rabdă mai mult .”, spune părintele. 

Din păcate multe femei nu văd faptul că este ceva în neregulă în relația lor și cred că așa arată normalitatea. Această problemă poate să provină din educația pe care a primit-o persoana respectivă sau atașamentul pe care îl are față de agresor.

Femeia ar trebui să iasă din logica de mamă, să intre în logica de femeie și să vorbească de la egal la egal cu el.

Femeia când renunță la acest control nebun, abia atunci începe să se elibereze puțin și să vadă cu ochi liberi că e vorba despre abuz, de manipulare și de minciună .”, spune părintele.

Ce trebuie să faci atunci când relația devine toxică

Cum arată o relație toxică văzută prin ochii preotului
Cum arată o relație toxică văzută prin ochii preotului[Sursa foto: pexels]

Alungă frica

Multe femei rămân în relații toxice din cauza unui sentiment de frică.

Fie că vorbim despre frica de singurătate, frica de ce zic ceilalți sau frica de un nou început, toate acestea trebuie alungate.

Important este să știi că acțiunea este viață și sănătate. Reacțiunea, reacția, când reacționezi la răul lui, te îmbolnăvești. Integritatea este mai importantă decât singurătatea .”, spune părintele.  

Spune „Stop-joc!”

Citește și: Cum ştii că nu eşti în relaţia potrivită?

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cum arată o relație toxică văzută prin ochii preotului
Cum arată o relație toxică văzută prin ochii preotului[Sursa foto: freepik]

Este foarte important ca atunci când trăiești într-o astfel de relație să nu accepți răul care se resfrânge asupra ta, să comunici cu partenerul și să îi explici că nu este în regulă ceea ce se întâmplă și să îi dai posibilitatea să se schimbe. În caz contrat, ar trebui să pleci.

Noi credem în mod naiv că noi putem să schimbăm partenerul. Nu noi putem să-l schimbăm, el trebuie să se schimbe .”, a explicat părintele.

Dezvoltă-te spiritual

Din punct de vedere religios, Dumnezeu este cel care indiferent de situație nu ne va părăsi niciodată. Astfel, dacă te confrunți cu situații în care te simți lipsită de speranță, roagă-te la Dumnezeu să te ajute.

Ca să poți să reziști și să îndrepți un om, în zgomotul conflictului, liniștea ta vine de la Dumnezeu. Dacă ești dezvoltată spiritual, reziști altfel și îl luminezi și pe celălalt cu pacea ta .”, spune părintele.

Într-o relație de cuplu trebuie să existe reciprocitate

Căsnicia este ca un dans în care avem ritm, ne iubim unul pe altul și fiecare face un efort. Ritmul și regulile aduc armonia .”, spune părintele.

Astfel, dacă faci parte dintr-o relație în care doar unul oferă și celălalt doar primește și nu există reciprocitate, atunci trebuie să îți faci curaj și să pleci.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Avantaje și dezavantaje în relațiile cu diferențe mari de vârstă. „Diferența de vârstă este un factor, dar nu este cel mai important”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies