Cum îți dai seama că ai un partener posesiv. „De multe ori nu suntem conștienți”

Cum îți dai seama că ai un partener posesiv. „De multe ori nu suntem conștienți”
Cum îți dai seama că ai un partener posesiv. „De multe ori nu suntem conștienți”

Află din rândurile următoare care sunt semnele posesivității în cuplu.

Relațiile de cuplu nu sunt întotdeauna atât de simple pe cât ne-am fi așteptat. Mai ales în momentul în care între cei doi parteneri apare sentimentul de posesivitate. Din păcate, posesivitatea excesivă are multiple efecte negative asupra relației de cuplu și poate duce chiar la separarea celor doi parteneri. De aceea, este foarte important să identificăm cauzele care duc la posesivitate, modul în care aceasta se manifestă și cum îl putem ajuta pe partenerul de viață să scape de această atitudine.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Gabriela Saulea, trainer și consilier după divorț, a explicat care sunt semnele posesivității în cuplu și cum le putem recunoaște.

Cum îți dai seama că ai un partener posesiv
Cum îți dai seama că ai un partener posesiv[Sursa foto: freepik]

Posesivitatea exagerată a unuia dintre parteneri duce de multe ori la pierderea relației.

Noi avem nevoie de această apartenență și asta căutăm când intrăm într-un cuplu.

Însă, la un moment dat, poate fi prea mult. Și unul dintre parteneri poate fi prea posesiv, iar acest lucru va degrada relația pentru că îi afectează pe toți trei: și pe posesiv, și pe cel posedat, dar și relația ”, spune specialistul în domeniu.

Care sunt cauzele posesivității în cuplu

Citește si: Cum îți dai seama că ești într-o relație nepotrivită. „Ar trebui să fie un semnal de alarmă foarte clar”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Care sunt cauzele posesivității în cuplu
Care sunt cauzele posesivității în cuplu[Sursa foto: freepik]

Cauzele care stau la baza acestui comportament posesiv au de cele mai multe ori legătură cu anumite traume din trecut ale posesorului. Trauma legată de abandon este principala cauză ce face o persoană să se transforme în posesor. Fie că vorbim despre trauma legată de un abandon din copilărie sau abandonul din cadrul unei alte relații de cuplu, posesivitatea constituie o frică a posesorului de a nu pierde persoana iubită.

Posesivitatea este o frică, frica de a pierde. Această frică mă face să fiu mereu în alertă, să fiu mereu în control, să fiu mereu cu ochii pe telefon, să fiu mereu cu ochii pe tine când ești plecat de acasă, să te sun, să îți dau mesaje ”, explică specialistul în domeniu.

De asemenea, o altă cauză care poate duce la un comportament posesiv este exemplul din familie. Dacă unul dintre părinți sau poate amândoi au fost posesivi, există posibilitatea ca și copilul la rândul lui să adopte

un astfel de comportament în relația de cuplu.

Cum identificăm un comportament posesiv

Citește si: Cum transformi o relație pasageră într-una serioasă. „Este bine să facem diferența între dragoste și iubire”

Cum identificăm un comportament posesiv
Cum identificăm un comportament posesiv[Sursa foto: freepik]

Citește și: Denisa și Bogdan, ceartă aprinsă în camera roșie! Concurentul nu vrea să înțeleagă că fata nu are sentimente pentru el: „Mai mult decât prieteni nu putem să fim”- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Este foarte important să identificăm un comportament posesiv la timp pentru a ne ajuta partenerul să scape de această atitudine sau în cazul în care nu se poate repara, să ieșim din această relație toxică.

Principalele semne ale posesivității ar putea fi interzicerea partenerului să facă anumite lucruri, controlul excesiv, grija excesivă. „ Ceea ce la început ni se pare frumos, drăguț, la un moment dat îți dai seama că practic ți-a confiscat viața și tu nu mai ai dreptul la alegeri.Tu

ai voie să faci doar ceea ce ți se dă voie. Nici pentru cel care e posesiv nu e simplu, nici pentru cel care e urmărit nu e simplu Cel care este victima posesivității simte la un moment dat că nu mai are libertate, că nu mai poate să-și exprime dorințele, că nu mai poate să facă ce și-ar dori să facă .”, explică specialistul.

Cum ne putem ajuta partenerul să scape de comportamentul posesiv?

Citește si: Totul despre persoanele singure, beneficii și dezavantaje. „Cea mai bună relație pe care trebuie să o construiești este relația cu tine”

Cum ne putem ajuta partenerul să scape de comportamentul posesiv
Cum ne putem ajuta partenerul să scape de comportamentul posesiv[Sursa foto: pexels]

Trebuie să înțelegem că o relație are nevoie pe de o parte de apartenență, siguranță, apropiere, intimitate. În egală măsură are nevoie de libertate, de spațiu. Și posesivul și cel care este posedat au ceva de făcut în această relație. Această posesivitate poate fi reglată. Cel care suferă de posesivitate ar trebui să-l încurajeze întotdeauna pe posesiv. Să-i crească încrederea în el. În același timp, trebuie să-și pună bariere, să țină cont de viața lui și să aibă dreptul să-și trăiască viața. În felul acesta relația intră pe o normalitate de sunt al tău și ești al meu, dar atât cât trebuie ”, este sfatul doamnei doctor pe care trebuie să îl luăm în calcul atunci când ne confruntăm cu un partener posesiv.

 
 


Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cum îți dai seama că ești într-o relație toxică. „În general, vorbim despre un abuzator și o victimă”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies