Când înfloresc macii de câmp. Care este perioada în care macii de câmp își dezvăluie splendoarea

Când înfloresc macii de câmp. Care este perioada în care macii de câmp își dezvăluie splendoarea
Când înfloresc macii de câmp. Care este perioada în care macii de câmp își dezvăluie splendoarea

Află din rândurile următoare mai multe informații interesante despre macii de câmp.

Luna mai este pe sfârșite, iar odată cu finalul primăverii o să ne bucurăm de un spectacol de parfum și culoare de la florile de sezon. Printre acestea se numără și macii, unele dintre cele mai spectaculoase flori de câmp, care anual ne bucură privirea cu frumusețea lor.

Descoperă din rândurile următoare mai multe informații interesante despre macii de câmp, legate de perioada de înflorire, durata înfloririi, factori care influențează creșterea și dezvoltarea macilor, dar și ce simbolizează aceste flori spectaculoase și unde se găsesc.

Perioada de înflorire

Când înfloresc macii de câmp
Când înfloresc macii de câmp[Sursa foto: freepik]

Macii au început sfioși să apară pe câmpurile de la noi din țară și să bucure privirile trecătorilor. Aceștia încep să înflorească în luna mai, poate chiar și la finalul lunii aprilie, dacă vremea este una favorabilă.

Durata înfloririi

Citește și: Ce trebuie să adauge femeile la rădăcina trandafirului, pentru a înflori mai des. Trucul miraculos pentru cea mai frumoasă grădină

Când înfloresc macii de câmp
Maci de câmp[Sursa foto: freepik]

Începând cu luna mai și până la finalul lunii iulie te poți bucura de spectacolul de culoare pe care îl oferă anul macii de câmp. Acestea sunt printre cele mai delicate și spectaculoase flori de câmp, de care te poți bucura în fiecare an odată cu sfârșitul primăverii și până în ultima lună de vară.

Datorită perioadei de înflorire, macii de câmp reprezintă unul dintre simbolurile verii, fiind cele mai cunoscute plante perene care apar odată cu începutul sezonului cald.

De asemenea, macul este cunoscut ca fiind una dintre florile cu cea mai scurtă perioadă de viață deoarece floarea unică stă înflorită doar câteva zile.

Factori influențatori

Când înfloresc macii de câmp
Câmp cu maci[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Macii de câmp sunt plante sălbatice, care se înmulțesc singure și apar anual.

Aceștia sunt adesea văzuți în lanurile de grâu și culoarea de roșu aprins a macilor se combină perfect cu galbenul spicului de grâu. De asemenea, dacă vrei să te bucuri de splendoarea pe care macii o oferă în fiecare început de vară, poți să cultivi în grădină diferite soiuri de maci, care au o coloristică aparte.

În schimb, dacă îți dorești să te bucuri de frumusețea acestora în propria ta locuință, punându-i în vază, ar fi bine să renunți la acest gând deoarece macii nu rezistă tăiați mai mult de o oră.

Florile reprezentative ale verii, macii iubesc căldura și nu au nevoie de umbră și nici de prea multă umezeală pentru a oferi un adevărat spectacol de culoare. În schimb, dacă vrei să aduci în propria ta grădină maci înrădăcinați trebuie să te asiguri că îi transporți cu o cantitate semnificativă de pământ, fără să îi afecteze rădăcina.

Importanță culturală și simbolism

Pe lângă frumusețea lor, macii au o simbolistică aparte. Povestea macilor de câmp provine încă din cele mai vechi timpuri și se regăsesc atât în miturile grecilor și ale romanilor, cât și în credințele populare sau în istoria diferitelor popoare.

Potrivit unei legende romane, macul ar fi fost creat de Somnus, zeul somnului, care încerca să o ajute pe Ceres, zeița recoltelor, ce nu mai putea să dea rod lanurilor de grâu pentru că era epuizată după ce-și căutase fiica rătăcită.

Macii au ajutat-o să doarmă și, după ce zeița s-a refăcut, grâul a început din nou să crească. Acesta ar fi una dintre explicațiile pentru care macii sunt nelipsiți din lanurile de grâu.

Un alt mit grecesc spune că macii creșteau pe tărâmul morților și erau asociați cu Demetra, a cărei fiică, Persefona, era regina lumii subpământene.

Datorită culorii de roșu aprins, macii sunt considerați de către romani și greci un simbol al dragostei. Romanii considerau că macii de câmp vindecă rănile din dragoste, iar pentru greci această plantă era considerată un semn al fertilității.

Totodată, macul este cunoscut pentru efectele sale narcotice. Din el se extrage opiul, care este unul dintre cele mai cunoscute sedative. De aici macii sunt adesea asociați cu somnul etern.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

O altă poveste legată de semnificația macilor ne trimite cu gândul la perioada războaielor napoleoniene, când macii roșii au înflorit lângă mormintele eroilor. Astfel, există un obicei care se practică inclusiv în zilele noastre, acela de a împodobi mormintele eroilor necunoscuți cu flori de mac.

În fiecare an, în data de 11 noiembrie, de „Ziua Armistițiului”, au loc manifestări de cinstire a victimelor Primului Război Mondial în mai multe țări ale lumii. În Canada, Marea Britanie, Australia, Africa de Sud și Noua Zeelandă, oamenii poartă maci artificiali, din plastic sau din hârtie, pentru a-i comemora pe cei care au murit în timpul războiului.

Unde găsești maci de câmp

Citește și: Destinații de vis pentru concediul de vară în 2023

Există mai multe locuri la noi în țară unde te poți bucura de frumusețea macilor de câmp.

Printre cele mai populare se numără câmpurile cu maci de pe drumul vechi spre mare, aproape de Constanța, dar și de pe Autostrada Soarelui. Totodată, dacă vara aceasta preferi mai de grabă o vacanță la munte, atunci trebuie să știi că în drumul spre munte vei găsi un câmp foarte bogat cu flori de mac, între Ploiești și Comarnic.

Avem un lan de maci și în apropiere de Capitală, mai exact în comuna 1 Decembrie și cu siguranță că mai sunt multe alte câmpuri pline cu maci care așteaptă să fie descoperite.

Te invităm și mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Plantele pe care femeile ar trebui să le aibă în casă pentru a avea parte de prosperitate și noroc

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies