Când iubirea se stinge. 4 semne evidente că căsnicia ta a ajuns la capătul drumului

Când iubirea se stinge. 4 semne evidente că căsnicia ta a ajuns la capătul drumului
Când iubirea se stinge

Află din rândurile de mai jos care sunt semnele care indică faptul că relația de cuplu a ajuns la final!

Multe căsnicii din zilele noastre ajung să se sfârșească din cauza mai multor factori. Astfel, este bine să știi care sunt semnele evidente că relația cu partenerul de viață ajunge la capăt de drum!

Schimbarea energiei

Când iubirea se stinge[Sursa foto: freepik]

Schimbarea energiei este primul indiciu că relația de cuplu este pe cale să se destrame. Acest lucru este ușor observabil în modul în care ambii parteneri comunică, se comportă, cât și în atmosfera generală din căsnicie.

De asemenea, schimbarea energiei vine la pachet cu stări de tristețe, respingere și sentimentul de eșec.

În acest fel, partenerii vor fi copleșiți de situație și lipsiți de entuziasm pentru căsnicie în sine. Este complet normal să existe momente de tristețe în orice tip de relație, însă un schimb de energie scăzut trebuie abordat cu seriozitate, deoarece căsnicia poate deveni toxică. Cu alte cuvinte, o căsnicie fericită și sănătoasă se caracterizează prin energie, bucurie, umor și lumină.

Partenerii trebuie să se susțină reciproc, să se simtă împliniți și să fie bucuroși unul în prezența celuilalt.

Citește și: Repararea căsniciei după infidelitate. Pași și strategii pentru a reconstrui încrederea

Critica din ce în ce mai prezentă

Când iubirea se stinge[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Critica într-o căsnicie este extrem de dăunătoare, fiind ușor de observat în tendința partenerului de a provoca certuri, de a critica și de a îl face pe celălalt responsabil pentru problemele din cuplu. Astfel, din cauza acestor lucruri, partenerul poate ajunge să își justifice decizia de a pune capăt căsniciei fără a oferi prea multe detalii.

Comportamentul toxic este adesea întâlnit la bărbații care doresc să iasă dintr-o relație de cuplu, însă evită să își asume responsabilitatea.

În interiorul lor, ei pot simți că relația s-a încheiat, dar le lipsește curajul de a iniția o discuție dificilă sau de a lua o hotărâre. Așadar, mulți bărbați recurg la tactici precum criticile constante și provocările pentru a proiecta pe partenerul de viață responsabilitatea și vina pentru problemele din cuplu.

Valori diferite

Când iubirea se stinge[Sursa foto: freepik]

Pentru a construi o căsnicie echilibrată și fericită, valorile asemănătoare ale partenerilor sunt esențiale. Dacă aceștia au valori diferite, vor apărea tensiuni și probleme în cuplu, iar discrepanțele în priorități pot genera întrebări și îndoieli cu privire la relație.

Valorile personale într-un cuplu au un impact semnificativ asupra procesului decizional și asupra modului în care timpul petrecut împreună este perceput. Așadar, este important ca ambii parteneri să își pună întrebările dacă, pe termen lung, sunt pregătiți să mențină compatibilitatea și dacă sunt dispuși să se adapteze sau să facă compromisuri semnificative pentru a menține căsnicia în picioare.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Comunicare deschisă în relații. Cum îi poate spune o femeie unui bărbat ce anume vrea de la el

Relația de cuplu este reflexia interioară a ambilor parteneri

Când iubirea se stinge[Sursa foto: freepik]

O relație este reflexia interioară a partenerilor, iar dacă unul dintre aceștia se confruntă cu traume și răni adânci acumulate în trecut, precum sentimente de nevrednicie, lipsa încrederii sau pierderea propriei identități, pot fi accentuate de comportamentul partenerului.

Mai precis, partenerul se luptă cu insecurități, sugerând de multe ori că ea este problema sau că nu este suficient de bună.

Din păcate, această stare de disconfort devine o barieră semnificativă în calea dezvoltării individuale. Cu toate astea, partenerii au capacitatea de a crește, de a se vindeca și de a se schimba pentru o relație sănătoasă și fericită. Dacă partenerul nu face nicio schimbare în gândire, celălalt ar putea lua decizia de separare pentru a-și asigura bunăstarea.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Reconstruiește încrederea în dragostea ta. Ghid practic pentru a revigora căsnicia

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies