CITEȘTE: Când pică Constantin și Elena 2021

Când pică Constantin și Elena 2021
Când pică Constantin și Elena 2021

Află când pică marea Sărbătoare a Sfinților Împărați Constantin și Elena și ce tradiții se respectă pe această dată.

Conform calendarului ortodox, Sfinții Împărați Constantin și Elena se vor sărbători pe data de 21 mai.

Este cea mai importantă sărbătoare a lunii mai, întrucât Sfinții Împărați sunt cei care au eliberat creștinii și au pus capăt păgânismului. Tot din acele vremuri, duminica a devenit zi de odihnă pentru credincioși.

Cine au fost Sfinții Împărați Constantin și Elena?

Constantin  a devenit o figură emblematică în istoria creștinismului, fiind inițiatorul Edictului de la Milano, prin care păgânismul a fost înlocuit cu creștinismul, credincioșii au fost eliberați și astfel, au putut să se închine lui Dumnezeu fără a mai fi persecutați.

Legenda spune că, în anul 312, în timpul luptei dintre Constantin cel Mare și Maxentiu, s-a arătat pe cer o cruce cu inscripția: „in hoc signo vinces”, care se traduce astfel: „prin acest semn vei birui”.

Pe  timpul nopții, Iisus Hristos i-a apărut lui Constantin în vis. Mântuitorul i-a cerut acestuia să așeze semnul sfintei cruci pe steagurile soldaților, ca aceștia să fie protejați în timpul luptei.

Citeste si: Sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena semnificație, tradiții și superstiții

Împărăteasa  Elena, mama Împăratului Constantin cel Mare (248 – 329) a fost căsătorită cu generalul Constantinuius Chlorus.

A fost inițiatoarea pelerinajelor din Palestina și a celor din provinciile răsăritene. Mai mult decât atât, Elenei i se datorează găsirea moaștelor Sfintei Cruci a Mantuitorului Iisus Hristos și aflarea rămășițelor magilor.

„Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena au fost ctitori de biserici sfinte şi ca atare ei au devenit model pentru toţi împăraţii şi domnitorii creştini de după ei, încât şi domnitorii români s-au inspirat din faptele lor şi au construit o mulţime de biserici de-a lungul veacurilor.

Citeste si: Mesaje de Sf. Constantin și Elena pentru familie și prieteni

Mesaje pentru Sfinții Constantin şi Elena 2021

Citeste si: 99 de MESAJE de Sfinții Constantin și Elena 2021. Trimite MESAJE, URĂRI şi idei de FELICITĂRI pentru prieteni, familie, colegi, profesori, șefi pe data de 21 mai 2021!

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Țin crucea între ei ca fiind taina iubirii nesfârşite a lui Hristos cel răstignit, înviat şi înălţat întru slavă. Deci, Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena  sunt legaţi de Taina Sfintei Cruci pentru că au simţit puterea lui Hristos, puterea învierii lui Hristos ascunsă tainic în iubirea Lui jertfelnică, smerită şi milostivă”, au fost spusele Patriarhului Daniel.

Tradiţii de Sfinții Constantin şi Elena  2021

Tradiţii de Sfinții Constantin şi Elena 2021
Tradiţii de Sfinții Constantin şi Elena 2021[Sursa foto: wowbiz.ro]

Iată care sunt tradițiile pe care românii le respectă de Sfinții Constantin și Elena:

-agricultorii nu lucrează, pentru a evita astfel posibilele pagube aduse de păsările cerului;

-în anumite regiuni, este ultima zi în care se poate semăna porumbul, ovăzul și meiul, întrucât se spune că tot ce se va semăna după această Sărbătoare se va usca;

-podgorenii nu muncesc în ziua de Constantin Graur, întrucât se spune că, în cazul în care vor lucra, graurii vor distruge strugurii;

-păstorii își desemnează baciul și stabilesc locul în care își vor amplasa stânele;

-pentru alungarea duhurilor necurate, femeile dau cu tămâie și stropesc cu aghiasmă casele;

-pentru a se proteja de forțele malefice, țăranii vor aprinde un foc și vor sta în jurul lui, trecând oile prin fumul focului, pentru a fi ferite de pericole.

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

Mesaje pentru Sfinții Constantin şi Elena  2021

Zi de sarbatoare! E primăvara, e soare şi e ziua numelui tău! La mulţi ani drag prieten, să rămâi peste ani la fel cum eşti acum!

E ziua ta, draga Elena! Îţi urez cele mai frumoase clipe, bucurie, speranţă şi multe, multe împliniri! La mulţi ani Constantin și Elena 2021!

Îţi doresc să ai parte de o zi de nume minunata şi să ştii că eşti şi vei fi mereu iubit/ă de toţi prietenii tai. Cu drag, …

La zi aniversară, noi îţi urăm numai de bine, îţi dorim sănătate, împliniri, realizări şi îţi uram un sincer “La mulţi ani!”

Cu ocazia onomasticii, vreau să îţi spun că pentru mine reprezinţi totul în viaţă şi că sufletul meu îţi doreşte numai fericire şi împliniri!

Cu ocazia zilei de nume, îţi doresc un munte de sănătate, o mare de iubire şi un ocean de fericire!

Cu ocazia zilei onomastice, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!

La Mulţi Ani! Sper să se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

TRIMITE: mesaj cu o urare sau o felicitare de Sfinții CONSTANTIN & ELENA 2021

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Mesaje de Sf. Constantin și Elena pentru familie și prieteni

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies