Cannoli cu ciocolată! Cum faci cel mai bun desert italian?

Cum faci cel mai bun desert italian, cannoli cu ciocolată
Cum faci cel mai bun desert italian, cannoli cu ciocolată

Eu sunt o super fană a desertului italian „cannoli”, iar după ce am găsit această rețetă și l-am preparat chiar eu, m-am gândit că poate ați vrea și voi să încercați acest preparat super gustos.

Cred că îți poți impresiona toți prietenii cu acest preparat, pentru că nu am auzit prea mulți oameni care să aleagă să îl gătească ei înșiși. Este adevărat, ai nevoie de o oarecare experiență în bucătărie, însă dacă vei urmări această rețetă pas cu pas, sunt sigură că îți va ieși de minune și că vei face niște cannoli parcă aduși din Napoli.

Citeste si: Lava Cake, desertul simplu, demn de stele Michelin!

Ingredientele de care ai nevoie. Te sfătuiesc să pregătești carnețelul cu rețete și să notezi.

Pentru coji- pentru că ele constituie, de fapt, cea mai dificilă parte, ai nevoie de următoarele: 200 g făină, 30 g unt, 20 g cacao, 40 g zahăr, un praf de sare, un praf de scorţişoară, 40 ml vin alb, 40 ml oţet, un albuş, esenţă de vanilie, ulei (pentru prăjit), 100 g fistic, pisat, 200 g ciocolată neagră, zahăr pudră, opțional, pentru garnisire, un albuş (pentru a lipi blatul).

Pentru crema din interior, vei folosi: 350 g brânză proaspătă de vaci, 150 g frişcă, 70 g zahăr pudră, esenţă de vanilie.

Cum se prepară acest deliciu?

În primul și în primul rând, se adaugă într-un recipient făina și untul rece și se frământă până când începe să semene cu nisipul. După, treptat, se adaugă cacao, zahăr, scorțișoară, esență de vanilie (mie îmi place așa că pun două fiole mici), vinul, oțetul și albușul.

Se amestecă la robotul de bucătărie sau se frământă până când aluatul se omogenizează și apoi se bagă la rece timp de 30 de minute. Este important ca aluatul să stea în folie de plastic, nu într-un bol sau folie de aluminiu.

Citeste si: Cum se fac clătitele japoneze? Ingredientul secret de care ai nevoie se află în orice cămară!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

După ce scoatem aluatul de cannoli de la rece, se întinde ca o foaie de grosimea unei lipii. Cu ajutorul unui pahar cu gura mare, vom decupa cercuri pe care le lipim cu albuș pe forme speciale de cannoli. Eu nu am avut, așa că le-am pus infășurate în jurul dopurilor de plută pe care le-am adunat de-a lungul timpului. După acest pas, le vom prăji în ulei încins și le scoatem fie pe șervețele, fie pe tifon steril pentru a absorbi excesul de grăsime.

Umplutura se realizează foarte simplu: mixezi brânza cu zahărul până se omogenizează și are o consistență ca cea a pancakes-urilor americane, după care adaugi frișca bătută și esența de vanilie.

Cum faci cel mai bun desert italian, cannoli cu ciocolată
Cum faci cel mai bun desert italian, cannoli cu ciocolată

Citeste si: Tort Pavlova cu mascarpone și fructe de pădure. Rețeta unui deliciu

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pentru garnisire, topim ciocolata (eu folosesc cu lapte sau albă, neagră nu-mi place) și scufundăm coaja de cannoli în ea. După ce s-au răcit, umplem cu crema de brânză și decorăm cu fistic și zahăr pudră.

 

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Lava Cake, desertul simplu, demn de stele Michelin!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies