Toate gospodinele au impresia că vulcanul de ciocolată, mult îndrăgitul desert, este foarte complicat și poate fi realizat doar în bucătăriile super dodate ale restaurantelor. Ei bine, noi v-am venit în ajutor cu o rețetă și vă invităm să realizați aceste prăjituri.
Dacă veți realiza celebrul „lava cake”, vă invităm să ne trimiteți o poză fie pe Facebook sau Instagram, iar cea mai arătoasă prăjitură va fi postată pe pagina noastră!
Recunoaștem că și noi am bănuit că acest desert este greu de realizat și că ai nevoie de ani de muncă și totodată experiență, pentru a realiza un lava cake din care sa iasă ciocolată, care să fie perfect echilibrat din punct de vedere al gustului și care să fie și arătos.
Citeste si: 5 rețete super simple de cocktail-uri pentru petrecere
Chiar dacă nu gătiți în mod normal, vulcanul de ciocolată este, cu siguranță, preparatul cu care să începeți!
Sincer, complexitatea acestui desert este atât de scăzută, încât am putea să-l pregătim ori de câte ori ne e poftă de ceva dulce.
Citeste si: Tort Pavlova cu mascarpone și fructe de pădure. Rețeta unui deliciu
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Pentru opt porții de choco lava, vom avea nevoie de 3 ouă, 3 linguri de făină și 3 de zahăr, un pachet de 200 g unt și 400g ciocolată neagră.
Ouăle, făina și zahărul se vor amesteca fie cu telul, fie cu un mixer (la viteză mică), până veți obține o compoziție omogenă și cremoasă, cu o textură comparabilă cu cea a maionezei de casă.
Untul și ciocolata se pun la topit împreună, la temperatură mică. Apoi, se amestecă toate ingredientele, dar ouăle și untul se recomandă puțin răcite în prealabil- altfel, riscați să transformați ouăle în omletă.
Citeste si: Rețeta de tort buturugă. Cum prepari unul dintre cele mai apreciate torturi din lume
Secretul unui lava cake perfect
Pentru copt, slavă cerului, piața e plină de forme. Nu contează pentru ce optați, forme de ceramică, porțelan sau unică folosință, important e doar să le ungeți cu unt și să le tapotați cu zahăr (pentru a nu se lipi lava cake-ul vostru). Foarte multe persoane uită de acest pas, motiv pentru care lava cake-ul lor se va „dezintegra” când va fi scos din formă.
După, umpleți formele cu amestecul, le puneți pe o tavă și se lasă la cuptor (încins în prealabil), la temperatura de 200°C, timp de 10-12 minute. Prăjiturile sunt gata când par ușor crăpate în partea superioară.
Ca sugestie de servire, vă recomandăm o cupă de înghețată de vanilie, câteva fructe de pădure și câțiva stropi de sirop cu scorțișoară pentru a adăuga un plus de savoare!