Capcana cuplurilor cu probleme: Cum fac ca relatia mea sa fie ca inainte?

Capcana cuplurilor cu probleme
Capcana cuplurilor cu probleme

Multe cupluri, cand experimenteaza probleme profunde ori se afla in pragul despartirii, deseori se intreaba ce ar putea face

Capcana cuplurilor cu probleme: Cum fac ca relatia mea sa fie ca inainte? Multe cupluri, cand experimenteaza probleme profunde ori se afla in pragul despartirii, deseori se intreaba ce ar putea face astfel incat relatia sa mearga inainte. Dar este oare benefic pentru evolutia cuplului sa se intoarca la stilul relational din trecut? Multe persoane pica in aceasta capcana si se gandesc la ce ar putea sa faca astfel incat totul sa fie ca inainte sau ca „la inceput”.

Psihologii considera ca aceasta gandire nu antreneaza evolutia cuplului, ci mai degraba tinde sa mentina relatia in acelasi cerc vicios.

Capcana cuplurilor cu probleme
Capcana cuplurilor cu probleme[Sursa foto: PixaBay]

De ce ai merge pe acelasi drum, daca nu este o destinatie fericita?

Sa urmezi acelasi drum inseamna, de obicei, sa te indrepti spre aceleasi probleme si acelsi colaps in cuplu. Gandirea de a reveni la ceea ce a fost in trecut reprezinta, deseori, o capcana ce ar trebui sa fie evitata.

O gandire constructiva se axeaza mai degrabba pe ceea ce ar trebui facut ca, in viitor, sa nu se mai ajunga la aceleasi conflicte de cuplu. Abia din acel moment se poate considera ca se urmeaza un drum ascendent, evolutiv al relatiei. Identificarea problemelor existente, in special identificarea comportamentelor din cuplu care au dus la constituirea acelor probleme este primul pas ce trebuie urmat. Urmeaza apoi, cautarea de solutii, astfel incat sa s ajunga la rezultatele dorite in relatie.
Incepe apoi schimbarea, avand deja telul stabilit. Se va construi o rutina noua, se vor planifica alte activitati care sa sustina noile comportamente dorite in doi. Pas cu pas, cuplul va merge spre mai bine.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Iin plus, foarte important, din problemele trecutului trebuie extrase lectiile valoroase, astfel incat sa se invete din greseli si sa se evite pe viitor.

Daca situatia pare mult prea apasatoare, intotdeauna se poate cere ajutorul unui specialist, prin terapie de cuplu.

Citeste si: Cum identificăm relațiile toxice? „Există și un capăt de linie”

Citeste si: Cum prevenim răcirea relației de cuplu. „Nu știm să gestionăm o relație pe termen lung”



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Conflictul neștiut dintre Adda și CRBL. Motivul pentru care artistul a scos-o de la un concert, înainte să urce pe scenă. „Am suferit tare pentru că eram la început.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies