Care este diferența dintre ruj și gloss. Alege cu înțelepciune pentru un zâmbet plin de glamour!

Care este diferența dintre ruj și gloss. Alege cu înțelepciune pentru un zâmbet plin de glamour!
Care este diferența dintre ruj și gloss. Alege cu înțelepciune pentru un zâmbet plin de glamour!

În unele momente, în machiajul nostru ne dorim să alegem dintre aplicarea unui ruj sau a unui gloss. Însă știați care este diferența între cele două? 

Aflați din rândurile următoare care este mai exact diferența dintre un ruj și un gloss.

care este diferenta dintre ruj si gloss
Care este diferența dintre ruj și gloss[Sursa foto: freepik]

Ruj

Textura

Care este diferența dintre ruj și gloss[Sursa foto: freepik]

În ceea ce privește textura rujului, aceasta este întotdeauna o textură cremoasă și mătăsoasă, asemănătoare creionului de buze, indiferent că este vorba despre un ruj mat, unul satinat, cremos sau de tip lip-stain.

Datorita evoluției acestui produs, în prezent, rujul poate să fie și hidratant, având în compoziția sa, deseori, ceară, emolienți, antioxidanți și uleiuri.

Atunci când vine vorba despre rujurile mate, acestea oferă buzelor o culoare intensă, fără o senzație lipicioasă, sunt opace și au mulți pigmenți. Efectul mat ajută la remodelarea buzelor. Pe de altă parte, rujul satinat are un finisaj luminos, fiind denumit și sidefat sau perlat.

Se recomandă să fie utilizat pe timp de noapte. Vitamina E este responsabilă de textura hrănitoare a rujurilor cremoase, care oferă mai multă hidratare buzelor noastre. Nu în ultimul rand, lip-stain-ul este cel care oferă un efect de tatuaj fără retuș, cu o textură fluidă și fină.

Culoare

avantaje ruj
Care este diferența dintre ruj și gloss[Sursa foto: freepik]

În ceea ce privește culoarea rujului, acesta oferă o gamă largă de culori și texturi, așa cum am menționat anterior, permițându-ți astfel să-ți personalizezi machiajul în funcție de preferințe și eveniment.

Rujul este un produs tradițional, folosit deseori pentru a obține un aspect puternic și atrăgător asupra machiajului purtat. Prin urmare, poți obține mai multă flexibilitate și versatilitate totodată, atunci când vine vorba despre machiajul buzelor, potrivit pentru fiecare persoană în parte.

Citește și: Cum să îți faci o manichiură franțuzească perfectă. Trucul simplu care le va salva mult timp femeilor

Care este diferența dintre ruj și gloss[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Cum să te decolorezi fără să arzi părul. Trebuie să alegi oxidantul în funcție de nuanța pe care vrei să o obții

Finish

În ceea ce privește finisajul rujului, acesta fiind recunoscut pentru pigmentarea sa, ne va oferi, pe lângă o varietate de culori intense pentru buzele noastre, și un finisaj potrivit, în funcție de textura rujului pe care l-am ales.

Astfel, este vorba fie de un finisaj cremos, unul mat, lip-stain sau sidefat.

Longevitate

Care este diferența dintre ruj și gloss[Sursa foto: freepik]

În ceea ce privește longevitatea rujului, dat fiind faptul că rujul conține ceară și ulei, din start acesta va oferi o rezistență mai mare. Astfel, rujul este cel care trebuie ales în momentul în care ne dorim ca machiajul buzelor să fie mai durabil. Cu toate acestea, de menționat este faptul că, deseori, deși există rujuri care au ingrediente hidratante, majoritatea tind să usuce buzele.

Aspect

În ceea ce privește aspectul rujului, dat fiind faptul că acesta trebuie ales în funcție de textură, în general, dar și în funcție de nuanța dorită, rujurile sunt mai dense și mai cremoase, astfel încât aspectul acestora este unul mai încărcat. Acesta este și motivul principal pentru care se recomandă îndepărtarea excesului de produs cu un șervețel, imediat după aplicarea sa.

diferenta dintre ruj si gloss
Care este diferența dintre ruj și gloss[Sursa foto: freepik]

 

Gloss sau luciu de buze

Textura

În ceea ce privește textura unui gloss sau a unui luciu de buze, de această dată, trebuie specificat faptul că luciul este cel care are o textură gelifiată și umedă, potrivită în special pentru zilele toride sau pentru cele în care îți dorești ca machiajul ochilor să atragă mai mult atenția asupra ta. Cu alte cuvinte, acest produs este strălucitor și translucid, deseori.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Culoare

În ceea ce privește culoarea unui gloss sau a unui luciu de buze, de această dată, trebuie specificat faptul că luciul poate avea culoare, uneori, deși în esența sa, acesta este transparent și mai puțin colorat decât rujul. În ciuda faptului că este preferat de către doamnele care își doresc să abordeze un machiaj cât mai natural, pentru altele, gloss-ul poate reprezenta o problemă din cauza senzației lipicioase pe care o lasă pe buze. De asemenea, gloss-ul este potrivit și pentru a oferi buzelor o hidratare profundă, în special dacă este aplicat peste ruj, atunci când poate schimba chiar, nuanța unui ruj existent deja pe buze.

avantaje gloss
Care este diferența dintre ruj și gloss[Sursa foto: freepik]

Finish

În ceea ce privește finisajul unui gloss sau a unui luciu de buze, de această dată, gloss-ul este cunoscut pentru aspectul său strălucitor, mai subtil decât cel al rujului, care la final, conferă un finisaj natural al buzelor.

Longevitate

În ceea ce privește longevitatea unui gloss sau a unui luciu de buze, de această dată, deși luciul de buze oferă mai mult volum buzelor, acesta rezită mai puțin decât un ruj, însă întotdeauna va ajuta buzele să fie bine definite.

Aspect

În ceea ce privește aspectul unui gloss sau a unui luciu de buze, de această dată, acesta este și motivul pentru care gloss-ul este preferat de multe ori, având un aspect mai natural, dar în același timp, oferind substanță, strălucire și hidratare buzelor. Acesta poate fi purtat singur pentru un aspect proaspăt sau cu un ruj pentru a adăuga un plus de strălucire aspectului general al machiajului.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

cum alegi un ruj bun
Care este diferența dintre ruj și gloss[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cum să te decolorezi fără să arzi părul. Trebuie să alegi oxidantul în funcție de nuanța pe care vrei să o obții

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies