Cum să te decolorezi fără să arzi părul. Trebuie să alegi oxidantul în funcție de nuanța pe care vrei să o obții

Cum să te decolorezi fără să arzi părul. Trebuie să alegi oxidantul în funcție de nuanța pe care vrei să o obții
Cum să te decolorezi fără să arzi părul

Află din rândurile următoare cum să te decolorezi fără să îți arzi părul.

Sănătatea părului este un subiect foarte important pentru toate doamnele și domnișoarele, care sunt preocupate de aspectul podoabei capilare. Cu toate acestea, din dorința de a face diferite schimbări de look, optăm câteodată pentru anumite practici care ne pot deteriora părul și îi pun în pericol sănătate acestuia. Printre aceste practici se numără și procesul de decolorare a părului, care este adesea folosit de femeile ce își doresc o nuanță mai deschisă a părului sau care vor o schimbare de culoare.

Acest proces poate avea consecințe grave asupra firului de păr, dacă nu este executat cu atenție. De aceea, se recomandă să apelăm la specialiști în domeniu, care știu foarte bine cum să realizeze acest proces de decolorare, fără a pune în pericol firul de păr. Cu toate acestea, în cazul în care nu avem resursele financiare necesare sau nu ne permite timpul să mergem la salon, putem să apelăm la o astfel de procedură și în confortul propriei noastre locuințe, respectând o serie de pași foarte importanți, astfel încât să nu ne deteriorăm firul de păr.
Descoperă din rândurile următoare cum poți să îți decolorezi părul acasă, fără să îl arzi și cum se realizează procesul de îngrijire al părului decolorat.

Cum să te decolorezi fără să îți arzi părul

Citește și: Cum poți aduce din nou la viață părul după o decolorare. Trucul pe care trebuie să îl folosească femeile cu ingrediente din bucătăria lor!

Cum să te decolorezi fără să arzi părul
Cum să te decolorezi fără să arzi părul[Sursa foto: freepik]

Citește și: Care este diferența dintre părul deshidratat și părul uscat. Cum să înțelegem și să îngrijim corect problemele capilare

Pasul unu. Alegerea produselor

Primul pas în procesul de decolorare al părului constă în alegerea produselor potrivite. Aici, indiferent de câtă economie ai vrea să faci, ar fi bine să nu te zgârcești deoarece este extrem de important ce produse folosești.

Este important să folosești produse de calitate superioară pentru decolorarea părului, chiar dacă pe piață există și alternative mai ieftine. De asemenea, oxidantul folosit este și el extrem de important. Există oxidanți de 3%, 6%, 9% sau 12%. Trebuie să alegi oxidantul în funcție de nuanța pe care vrei să o obții, respectând gramajul specific pudrei. De asemenea, folosește cantitatea necesară pentru lungimea părului tău.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Pasul doi. Aplicarea produselor

Cum să te decolorezi fără să arzi părul
Cum să te decolorezi fără să arzi părul[Sursa foto: freepik]

În procesul de aplicare al produselor, este important să respecți cu strictețe instrucțiunile de pe ambalaj. Pentru acest proces ai nevoie de mănuși de protecție, pensulă și un piaptăn, care să nu fie din metal. Împarte părul în mai multe secțiuni și aplică în mod corect cantitatea de produs.

Pasul trei.

Timpul pe care îl aloci decolorării

Din dorința de a obține culoarea dorită din prima, multe persoane stau mai mult timp decât este necesar cu soluția pe păr. Acest lucru duce la deteriorarea semnificativă a firului de păr. Respectă cu strictețe timpul precizat pe ambalajul de instrucțiuni al fiecărui produs.

Pasul cinci. Clătirea

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

După ce a expirat timpul pe care l-ai alocat acțiunii produsului, trebuie să speli părul în profunzime cu un șampon adecvat părului decolorat și să clătești în profunzime firul de păr.

Cum să-ți îngrijești părul decolorat

Cum să-ți îngrijești părul decolorat
Cum să-ți îngrijești părul decolorat[Sursa foto: freepik]

Părul decolorat este mult mai sensibil, iar de aceea are nevoie de o îngrijire mai aparte astfel încât să capete un aspect sănătos și hidratat. De aceea, este recomandat ca după procedura de decolorare a părului, să aplici o mască hidratantă pe care să o lași să acționeze timp de 10-15 minute. Ulterior, după ce ți-ai spălat părul, aplică și un ulei pe vârfuri, pentru a preveni apariția firelor de păr despicate.

Acest proces trebuie repetat după fiecare spălare a părului, nu doar imediat după decolorare. Totodată, pentru o protecție suplimentară, este recomandat să eviți folosirea surselor de căldură direct pe păr. În cazul în care totuși vrei să îți stilizezi părul, asigură-te că utilizezi înainte o protecție termică, ce va preveni deteriorarea acestuia.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Îngrijirea părului vopsit în cinci pași simpli

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Claudiu Molnar, mesaj cutremurător la trei săptămâni de la înmormântarea Ancăi Molnar: „Mă topesc de al tău dor”. Gestul sfâșietor făcut de bărbatul îndurerat la mormântul soției

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies