Maica Marina a împărtășit secretul penrru ca salata de icre să nu se taie.
Salata de icre este perfectă, mai ales în momentele de post, atunci când avem dezlegare la pește, iar cu acest secret a venit și maică Marina, de la mănăstirea Saon, Tulcea, care a explicat pas cu pas, pentru Trinitas, cum trebuie pregătite icrele înainte să fie bătute și de cele bate doar cu lingura de lemn și nu cu mixerul.
Care sunt ingredientele pentru salata de icre și cum le lasă la pregătit, înainte să fie bătute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
- 200 g icre de știucă
- 200 ml ulei 50
- 100 ml apă minerală zeamă de la 1/2 lămâie
- un vârf de linguriță sare de lămâie
“Vă vom arăta o salată de icre cum se pregătește, înainte de a fi bătute cu ulei. Se vor ține câteva ore sau o zi, două, cu puțină sare. Noi acum le dăm prin ciur ca să le eliberăm de această piele, în care sunt puse ele. E un fel de pregătire a icrei. Noi avem deja icre pregătite cu sare, de două zile, pe care le vom bate. Și v-am arătat cum trebuie pregătite înainte de a fi bătute. Să le punem sare și o să le folosim peste o zi sau două sau se mai pot păstra și la congelator. Se vor scoate, se vor pune într-o sită să se scurgă zeama și după aceea se vor bate. La frigider rezistă câteva zile, chiar și o săptămână. Dar mai mult, nu rezistă. Se vor pune la congelator. Avem deja icre pregătite de două zile, care au stat la sare, icre de știucă, care se vor bate doar cu lingura de lemn, nu folosim mixerul.”, a povestit Maica Marina.
Care este secretul pentru ca salata de icre să nu se taie
Există și un secret pentru ca salata de icre să nu se taie în momentul în care icrele sunt bătute, iar acesta este foarte simplu și la îndemâna oricui, deoarece folosește zeamă de lămâie pentru a le amesteca. “Doar cele de crap sau de caras le batem cu mixerul.