Majoritatea gospodinelor se pregătesc deja pentru masa de Crăciun și Revelion, iar multe dintre acestea cumpără produsele de care au nevoie și încearcă să achiziționeze carnea de care au nevoie, în ciuda prețului ei.
Aceasta este cea mai importantă la mesele festive, din perioada sărbătorilor de iarnă, pentru că din ea se fac și cârnații de casă care nu au cum să lipsească. Cum trebuie preparat și ce ingredient nu trebuie adăugat!
Citește și: Ce se întâmplă dacă pui săpun în toaletă. Instalatorii pricepuți știu secretul
Ingredientul care nu are ce căuta în cârnații de casă
Românii se pregătesc în număr cât mai mare pentru Crăciun și Revelion, iar gospodinele deja s-au apucat să facă meniul pentru masa festivă. În perioada aceasta, carnea este cea care se consumă foarte mult, iar preparatele tradiționale sunt de-a dreptul delicioase.
Cârnații de casă sunt cei care sunt consumați cel mai des, atunci când vine vorba de sărbătorile de iarnă, iar aceștia sunt preparați de majoritatea gospodinelor.
Carnea pe care o folosiți trebuie să fie o combinație de pulpă și fleică de porc, în cantități egale. Bucătarii pricepuți recomandă să nu se pună în interior prea multă grăsime, deoarece cârnații de casă vor ieși râncezi.
Pe lângă aceste aspecte, un procent prea mare de grăsime o să îi facă prea uleioși, iar cu siguranță nimeni nu își dorește ca celor dragi să li se facă rău.
De cele mai multe ori, cârnații se găsesc în platourile tradiționale de la început.Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Cum trebuie să îi prepari
Bucătarii pricepuți sunt de părere că este mai util să tai carnea manual, dar dacă nu îți dorești să faci acest lucru poți apela la ajutorul unui robot de bucătărie sau o mașină de tocat. Pe lângă aceste aspecte, un truc foarte util pentru gospodine este să lase carnea la rece, după ce au mărunțit-o bine.
Ea se va închega doar dacă va fi ținută la o temperatură scăzută pentru cel puțin 2-3 ore.
Cu siguranță cei dragi se vor bucura dacă vei adăuga piper, boia afumată dulce/iute, sare și usturoi. Nu multe gospodine știu, dar vinul este un ajutor foarte mare în compoziție, deoarece ajută carnea să devină mai fragedă.
Ingrediente
-1 kg pulpă de porc.
-1 kg fleică de porc.
-30 g sare.
-6 g piper.
-1 lingură boia dulce.
-6 g cimbru.
-1 căpățână de usturoi.
-400 ml vin alb sec.
-4 m intestine de porc.
Citește și: Rețetă de Negresă cu caramel. Bună de savurat cu cei dragi!