Negresa cu caramel reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de negresă cu caramel. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă negresă cu caramel, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Negresă cu caramel
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de negresă cu caramel, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!
Timp de pregătire – 25 minute
Timp de preparare – 35 minute
Timp total – o oră
Porții – 16 persoane
Ingrediente – Negresă cu caramel
Ingrediente pentru negresă
- 230 g unt
- 80 g pudră de cacao
- 50 g zahăr granulat
- 230 g zahăr brun
- 3 ouă întregi
- o esență de vanilie
- sare
- 180 g chipsuri de ciocolată
- 120 g făină
Ingrediente pentru umplutura de caramel
- 300 g caramele
- 400 g lapte îndulcit (condensat)
Ingrediente pentru glazura de ciocolată
- câteva cuburi de ciocolată (după preferințe)
Ingrediente pentru decor
- câteva smochine
Citește și: Rețetă de Guacamole. Perfect pentru micul-dejun!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Mod de preparare - Negresă cu caramel
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom preîncălzi cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius și vom pune hârtie de copt pe o tavă pătrată.
Pasul 2. Mai departe, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 230 de grame de unt topit în prealabil, peste care vom adăuga 80 de grame de pudră de cacao, iar cu ajutorul unui tel, vom
amesteca cele două ingrediente adăugate până în acest moment.Pasul 3. În continuare, vom adăuga și 50 de grame de zahăr granulat, dar și 230 de grame de zahăr brun, 3 ouă întregi, o esență de vanilie și o jumătate de linguriță de sare. Apoi cu ajutorul unui tel, vom amesteca toate aceste ingrediente, până când se vor încorpora uniform, exact așa cum ne dorim.
Pasul 4. Acum a venit timpul ca în bolul nostru să adăugăm și 180 de grame de chipsuri de ciocolată și 120 de grame de făină, iar cu ajutorul unei spatule, vom începe să amestecăm, cu grijă, compoziția noastră pentru desert, până când se vor încorpora frumos, iar făina va dispărea.
Pasul 5. A venit timpul să turnăm compoziția în tava noastră de cuptor. Atenție însă! Vom împărți în două părți egale, compoziția, pentru ca în mijlocul celor două părți, să punem caramel. După ce am așezat primul strat, cu ajutorul unei spatule vom întinde uniform pe toată suprafața tăvii.
Pasul 6. Între timp, ne vom ocupa de prepararea caramelului. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 300 de grame de caramele. Apoi vom lua o tigaie de dimensiuni mai mari și o vom pune pe aragaz, la foc mediu spre mic, în care vom adăuga 400 de grame de lapte îndulcit (condensat) și îl lăsăm să se încălzească. Atenția însă! Trebuie să mai amestecăm din când în când, pentru că nu ne dorim să se ardă. Abia după ce s-a mai încălzit, vom pune și toate caramelele din bol și le vom lăsa să se topească. Pentru a grăbi procesul, putem amesteca, până când vom obține o consistență netedă. Transferăm compoziția într-un bol de dimensiuni mai mici.
Pasul 7. Acum că totul este gata, vom turna caramelul peste primul strat de negresă, pe care îl vom așeza cu ajutorul unei spatule, cât să se întindă uniform pe toată suprafața stratului de negresă. Deasupra caramelului, vom așeza și al doilea strat de negresă, pe care îl vom așeza cu ajutorul unei cupe de înghețată, iar apoi vom întinde, cu grijă și ușor, stratul, pentru a nu pătrunde în caramel, ci să se formeze un alt strat uniform deasupra.
Citește și: Rețetă de Cremă de zahăr ars. Este un desert clasic franțuzesc, făcut cu doar de cinci ingrediente simple!
Pasul 8. Tava se pune la cuptor la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 45 de minute.
Pasul 9. A venit timpul să ne ocupăm și de glazura noastră de ciocolată. Așadar, într-un bol de dimensiuni potrivite, vom adăuga câteva cuburi de ciocolată (după preferințe), bol pe care-l vom așeza pe o oală cu apă, direct pe foc, pentru a se topi. Amestecăm constant, până când apa va fierbe, iar ciocolata se va topi complet.
Pasul 10. După acest interval de timp, vom lăsa negresa cu caramel să se răcească, iar apoi o vom scoate din tavă, vom îndepărta hârtia de copt, iar deasupra vom turna și glazura de ciocolată, peste care vom rade și puțină ciocolată (opțional). Desertul se poate servi cu câteva smochine, dar și un ceai cald, iar rețeta este gata!
Negresa cu caramel este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de ciorbă de fasole cu afumătură a Mirelei Vaida. Cum o prepară celebra prezentatoare TV