Brioșele cu afine reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de brioșe cu afine. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase brioșe cu afine, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Brioșe cu afine
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de brioșe cu afine, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 10 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – 30 minute
Porții – 12 persoane
Ingrediente – Brioșe cu afine
Ingrediente pentru brioșe
- 300 g făină
- sare
- 2 lingurițe de praf de copt
- 250 ml lapte (la temperatura camerei)
- 150 g zahăr granulat
- o esență de vanilie
- 60 g unt topit în prealabil
- 60 ml smântână
- 60 ml ulei
- 2 ouă (la temperatura camerei)
- 60 ml zeama de la o lămâie+ coaja
- 200 g afine proaspete
Ingrediente pentru topping-ul straules
- 100 g zahăr granulat
- 60 g făină
- 60 g unt (la temperatura camerei)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 12 brioșe. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Rețetă de cheesecake cu pudră de Matcha. Un desert special, mai ales dacă este servit cu un ceai aromat!
Mod de preparare - Brioșe cu afine
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa se preîncălzirea cuptorului la o temperatură de 200 de grade Celsius.
Pasul 2. Mai departe, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 300 de grame de făină, o linguriță de sare, 2 lingurițe de praf de copt, iar cu ajutorul unui tel, le vom amesteca pe toate, iar bolul se va lăsa deoparte, momentan.
Pasul 3. Acum vom avea nevoie de un alt bol, de dimensiuni potrivite în care vom turna 250 de mililitri de lapte (la temperatura camerei), 150 de grame de zahăr granulat, o esență de vanilie, 60 de grame de unt topit în prealabil, 60 de mililitri de smântână, 60 de mililitri de ulei, 2 ouă întregi (la temperatura camerei), dar și 60 de mililitri de zeamă de la o lămâie, alături de coaja
Pasul 4. Într-un bol de dimensiuni mici, vom adaugă 200 de grame de afine proaspete, peste care vom pune o lingură din amestecul ingredientelor noastre uscate, pentru ca acestea să nu se scufunde în aluatul de brioșe. Le amestecăm cu grijă și trecem la pasul următor.
Pasul 5. A veni timpul să combinăm ingredientele umede cu cele uscate. Așadar, în bolul celor uscate, vom turna, cu grijă, compoziția din bolul cu ingrediente umede, iar cu ajutorul unei spatule, le vom amesteca pe cele două, pentru a se încorpora cât mai uniform cu putință. Imediat apoi, vom turna și afinele noastre delicioase în această compoziție, iar tot cu o spatulă, le vom plia.
Citește și: Rețetă de ciorbă de perișoare tradițională. Este una din cele mai tipice ciorbe românești!
Pasul 6. Acum vom avea nevoie de o tavă specială pentru brioșe, în care vom așeza formele noastre speciale de hârtie, pe care vom începe să le umplem, rând pe rând, cu compoziția obținută, folosindu-ne chiar și de o cupă de înghețată sau o lingură. Cele 12 forme de brioșe le putem umple complet (după preferințe), putem adăuga chiar și câteva afine în plus, deasupra, iar momentan, le vom lăsa deoparte.
Pasul 7. Între timp, ne vom ocupa de prepararea unui topping strausel. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 100 de grame de zahăr granulat, 60 de grame de făină și 60 de grame de unt (la temperatura camerei), pe care îl putem tăia cubulețe, înainte de a-l adăuga. Compoziția se va amesteca direct cu mâinile, până vom obține o consistență sfărâmicioasă.
Pasul 8. Acest topping de straules îl vom presăra, atât cât considerăm că este nevoie, peste brioșele noastre din tavă, chiar dacă se va duce și în afara lor. Imediat apoi, putem introduce tava la cuptor, pentru aproximativ 20 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius.
Pasul 9. Odată ce brioșele noastre sunt gata, le vom scoate din cuptor, ulterior din tavă, iar rețeta este gata!
Brioșele cu afine sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de supă de sfeclă ucraineană. Este aromată, gustoasă și sățioasă!