Supa de sfeclă ucraineană reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de supă de sfeclă ucraineană. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă supă de sfeclă ucraineană, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de supă de sfeclă ucraineană
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de supă de sfeclă ucraineană, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 25 minute
Timp de preparare – o oră și 30 minute
Timp total – o oră și 55 minute
Porții – 8 persoane
Ingrediente – supă de sfeclă ucraineană
- 1,5 kilograme de carne de vită
- ulei
- sare
- piper negru măcinat
- 2 linguri de unt
- o tulpină de țelină
- 3 morcovi
- o ceapă albă
- 2 căței de usturoi
- chimion măcinat
- coriandru măcinat
- zahăr granulat
- 3 sfecle roșii
- 4 căni de bulion de vită
- 6 căni de apă
- o cană de sos de roșii
- 4 cartofi
- 2 căni de varză crudă
- pătrunjel proaspăt
- mărar proaspăt
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Rețetă de ciorbă de perișoare tradițională. Este una din cele mai tipice ciorbe românești!
Mod de preparare - supă de sfeclă ucraineană
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom începe prin a pregăti, carnea de vită. Așadar, vom avea nevoie de un kilogram și jumătate de carne de vită, pe care o vom tăia
în cubulețe mici.Pasul 2. Între timp, vom pune pe aragaz o oală de dimensiuni potrivite, pentru a o preîncălzi. Adăugăm și puțin ulei (după preferințe). Pentru ca oala să nu fie foarte aglomerată, vom împărți cantitatea de carne de vită, în jumătate. Odată ce oală se va încălzi, vom adăuga o jumătate din această cantitate de carne, doar cât să se rumenească.
Din când în când, o vom mai amesteca. Odată ce a ajuns în punctul în care începe să se rumenească, vom condimenta carnea cu sare și piper negru măcinat (după gust).Citește și: Tort cu fructe de pădure, perfect pentru toate ocaziile!
Pasul 3. Cu ajutorul unei palete, vom scoate carnea noastră rumenită și o vom transfera într-un bol de dimensiuni mai mari, pentru ca mai apoi să procedăm la fel și în cazul celei de-a doua
Pasul 4. Așadar, după ce am terminat de preparat carnea, vom trece mai departe, iar în aceeași oală în care am gătit carnea de vită, vom adăuga 2 linguri de unt, jumătate din tulpina de la o țelină, pe care am tocat-o în cubulețe mici, în prealabil, alături de 3 morcovi tăiați, de asemenea, în cubulețe de dimensiuni potrivite, dar și o ceapă albă tocată mărunt.
Pasul 5. Acum e momentul să adăugăm și carnea noastră de vită, împreună cu 3 sfecle roșii de dimensiuni medii, pe care le-am tăiat cubulețe, în prealabil. Amestecăm bine, bine toate ingredientele adăugate în oală, pentru ca mai apoi să turnăm 4 căni de bulion de vită și 6 căni de apă. Condimentăm cu o linguriță și jumătate de sare și puțin piper negru măcinat, iar apoi adăugăm și o cană de sos de roșii.
Citește și: Rețetă de clătite americane. Cum să pregătești în cel mai scurt timp cele mai pufoase clătite
Pasul 6. Preparatul nostru se gătește în continuare, la foc mare, iar în momentul în care a ajuns la punctul de fierbere, vom reduce focul la nivel mic și se lasă pe foc timp de o oră.
Pasul 7. După acest interval de timp, vom adăuga în supa noastră și 4 cartofi tăiați cubulețe și se mai gătește pentru încă aproximativ 15 minute, pentru ca mai apoi să adăugăm 2 căni de varză crudă, pe care am tocat-o mărunt, în prealabil, alături de o lingură de pătrunjel și o lingură de mărar tocate mărunt. Amestecăm și lăsăm pe foc, pentru un minut, iar rețeta este gata!
Supa de sfeclă ucraineană este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rulouri de primăvară cu legume. O gustare perfectă din bucătăria chinezească!