Care este rețeta Gabrielei Cristea de murături asortate? "Asta e toată șmecheria la murături!"

Care este rețeta Gabrielei Cristea de murături asortate?
Care este rețeta Gabrielei Cristea de murături asortate? "Asta e toată șmecheria la murături!"

Gabriela Cristea se pregătește pentru sezonul rece, iar după ce a pus murăturile de iarnă, a făcut un borcan special și de murături asortate.

Gabriela Cristea este una dintre cele mai apreciate prezentatoare TV, de la noi din țară. Pe lângă acest aspect, vedeta și-a dezvoltat și abilitățile de bucătar, iar deseori ne uimește cu rețete gustoase, postate pe pagina sa de Facebook, iar recent a postat un alt filmuleț pe pagina sa de Facebook, în care, după ce a pus murăturile de iarnă, a mai pregătit un alt borcan și cu cele care i-au rămas, pentru a nu le irosi.

Care este rețeta Gabrielei Cristea de murături asortate

Citește și: Cât a plătit Gabriela Cristea pentru legumele necesare murăturilor de iarnă? "De un sfert de oră tot cântărește la legumele mele… și nu le mai termină!"

Citește și: Ce alege să pregătească Tavi Clonda dimineața, în doar câteva minute. Cu ce înlocuiește artistul micul dejun clasic. “Un exemplu de mic dejun sănătos.”

Ingrediente

  • Resturile de murături rămase
  • Hrean
  • Usturoi
  • Crenguțe de cimbru
  • Foi de dafin
  • Varză
  • Ardei iute
  • Sare
  • 8 litri de apă
  • Bețe de mărar
  • Piper boabe
  • Muștar boabe

Mod de preparare

“Dragilor, am pus murături, mai avem doar resturile, ca anul trecut am făcut o chestie cu resturile, pentru că rețeta mea deja o știți foarte bine (…) și vreau să vă arăt cum a ieșit foarte bine. Practic ce a făcut? Am luat tot ce a mai rămas și le-am tocat mărunt, rondele, ca și cum ar fi salată. Am mai curățat niște hrean, usturoi, căci fără hrean și fără usturoi… murăturile nu stau țepene, cum s-ar spune!

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Bun, și o să începem și o să vă arăt că practic o să procedez ca la orice murături. Punem niște țelină aici pe fund, punem niște usturoi (…) avem aici și niște cimbru și o să punem niște crenguțe de cimbru, facem o bază așa jos… și toate astea o să aromatizeze murăturile.

Aici avem foi de dafin, punem câteva și începem efectiv să umplem, pentru că e și mai simplu că nu mai trebuie să stăm să le și așezăm, ci doar să le amestecăm un pic și să le punem, pentru

că ele se vor așeza singure în borcan.

Mai am și o varză rătăcită pe aici rămasă, așa că o punem si pe aceasta aici. Punem și un ardei iute, undeva pe la mijloc, mai punem și niște usturoi, mai punem și niște hrean, să fie... și continuăm. O să mă întrebați care este proporția, că de fapt, asta e toată șmecheria la murături, care este proporția de sare și apă.

Secretul la murături, este să nu pui sare nici prea multă, dar nici prea puțină, și-atunci… de-a lungul timpului eu am experimentat și mi-am dat seama că o lingură rasă de sare, la 1 litru de apă, este foarte suficient. (…) Eu am aici deja 8 litri de apă, și trebuie să pun 8 linguri de sare. După ce apa dă în clocot, mai lăsați 5 minute să fiarbă.

(…)

Citește și: VIDEO| „Taci din gura aia!” Conflict aprig între Antoni și Moldo! Lacrimile lui Criss l-au făcut Moldo să explodeze- kanald.ro

Citește și: "E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere- stirilekanald.ro

Înainte să pun apa, punem și niște bețe de mărar (…) dau o aromă... extraordinară. Nu trebuie să puneți doar floare, puteți să puneți și bețe… și imediat venit și cu zeama de murături. Să nu uităm de piper, trebuie să punem boabe de piper și am aici și muștar și gata! O să vină apa imediat.

A fiert și zeama noastră pentru murături și încep să o pun. După cum vedeți, eu o pun fierbinte, nu o las să se răcească și am mai auzit tot felul de metode, că se scurge iar toată zeama, că se fierbe din nou, se suflă murăturile, eu pur și simplu o pun așa, opărită.

Las murăturile desfăcute, nu le pun capac până când se liniștesc, pentru că ele or să înceapă să fiarbă și când s-au liniștit, le pun capacul și le duc… primele 2 săptămâni le las la cald, și după aceea le duc în beci, la un loc mai răcoros așa.  Cam asta fac eu și cam astea sunt secretele mele!”, a explicat Gabriela Cristea, în filmulețul postat pe pagina sa de Facebook.  



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cum pregătește Gabriela Cristea limoncello și care sunt pașii pe care îi urmează până siropul este gata. “Puteți să puneți și o păstaie de vanilie.”

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Cum se simte Helmuth Duckadam la o lună de la operația suferită pe cord. ”Eroul de la Sevilla”, prima aparițe în public

Care este rețeta Gabrielei Cristea de murături asortate? "Asta e toată șmecheria la murături, care este proporția de sare și apă!"

VIDEO | „Taci din gura aia!” Conflict aprig între Antoni și Moldo! Lacrimile lui Criss l-au făcut Moldo să explodeze

Copiii Marțian au fost găsiți! Cei trei au spus adevărul: Am fost la...


Cookies