Care este rutina de îngrijire a părului și a pielii după expunerea la soare

Care este rutina de îngrijire a părului și a pielii după expunerea la soare
Care este rutina de îngrijire a părului și a pielii după expunerea la soare

Află din rândurile următoare ce trebuie să cuprindă rutina de îngrijire a părului și a pielii după expunerea la soare.

Vara, pe lângă amintirile de neuitat pe care le-a lăsat în urma sa, a venit la pachet și cu o piele bronzată și un păr ars de soare. Ei bine, în funcție de cât de mult timp am petrecut pe plajă, urmările cu siguranță că se simt pe pielea și pe părul nostru, care au avut de suferit în urma temperaturilor ridicate, a contactului cu apa sărată a mării și a băilor dese pe care am fost nevoiți să le facem.

Astfel, după expunerea îndelungată la soare este esențial să adoptăm o rutină de îngrijire corectă a părului și a pielii astfel încât să le aducem la forma dorită și să le redăm strălucirea și vitalitatea. Mai mult decât atât, este esențial să conștientizăm efectele nocive pe care expunerea îndelungată la soare o are asupra noastră și să aplicăm cremă cu factor de protecție solară pe față și protecție termică pe păr.

În cadrul unei emisiuni, Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologie și doctor în științe medicale, a oferit o serie de sfaturi pentru îngrijirea pielii și a părului după expunerea la soare.

Hidratarea în profunzime

Citește și: Petele pigmentare. Ghid complet pentru combaterea și eliminarea lor

Care este rutina de îngrijire a părului și a pielii după expunerea la soare
Care este rutina de îngrijire a părului și a pielii după expunerea la soare[Sursa foto: freepik]

Odată cu expunerea îndelungată la soare, atât pielea, cât și părul nostru trec printr-un stadiu de deshidratare.

De aceea, este necesar să acordăm o mai mare atenție procesului de hidratare.

Părul se usucă mai mult decât de obicei și trebuie să avem o mai mare grijă de el, să folosim produsele potrivite și dacă avem o anumită afecțiune de tratat trebuie să ne adaptăm acestui obicei de spălare frecventă .”, a precizat specialistul în domeniu.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Astfel, în cazul părului trebuie să folosim un șampon și o mască hidratantă la fiecare spălare, iar atunci când este necesar putem să aplicăm și un ulei hidratant pe vârfuri pentru a evita despicarea acestora.

De asemenea, atunci când vorbim de piele, specialistul în domeniu ne recomandă ca după expunerea la soare să folosim o loțiune blândă de curățare și o cremă cu o hidratare mai intensă.

Această piele bronzată este o piele deshidratată și uscată. Ar trebui ca imediat după să o compensăm și să o echilibrăm cu o hidratare mai intensă .”, a spus specialistul în domeniu.

Evitarea exfolianților

Un alt aspect foarte important este ca imediat după expunerea la soare să evităm folosirea produselor de tipul scrab sau exfoliant.

Pielea noastră este mai sensibilă decât în mod normal, iar dacă folosim astfel de produse nu facem decât să o sensibilizăm și mai mult. De asemenea, se recomandă ca pe parcursul expunerii îndelungate la soare să evităm folosirea produselor care conțin ingrediente ce pot deveni iritante, cum ar fi retinolul.

Dușuri la temperatura corpului

Care este rutina de îngrijire a părului și a pielii după expunerea la soare
Care este rutina de îngrijire a părului și a pielii după expunerea la soare[Sursa foto: freepik]

Un alt aspect foarte important este procesul de spălare al părului și al pielii după expunerea la soare.

Deși majoritatea persoanelor apelează la un duș rece după o zi la plajă, specialistul în domeniu recomandă să păstrăm un echilibru și să apelăm la dușurile la temperatura corpului.

Ca să nu îl mai expunem acestor variații, deși tendința este să le facem cât mai reci, ideal ar fi să le facem la temperatura corpului .”, a precizat specialistul în domeniu.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Control dermatologic

Citește și: Sănătate și frumusețe. Importanța consultului dermatologic după perioada verii

Care este rutina de îngrijire a părului și a pielii după expunerea la soare
Care este rutina de îngrijire a părului și a pielii după expunerea la soare[Sursa foto: freepik]

Indicat este ca după un întreg sezon în care ne-am expus la soare, mai ales în cazul în care suferim de anumite afecțiuni ale pielii sau ale părului, să facem o vizită în cabinetul doctorului dermatolog pentru a ne asigura că este totul în regulă.

Sunt afecțiuni care se agravează la soare. Cea mai importantă este acneea. Imediat, în timpul expunerii la soare se mai poate ameliora, dar ulterior acneea se va agrava ca urmare a expunerii la soare. Trebuie să avem grijă mai ales atunci când suferim de o anumită afecțiune, iar expunerea trebuie să fie una controlată. Dacă au apărut situații neplăcute sau afecțiuni, să mergem la medic pentru că este foarte important să avem un diagnostic corect. Mulți pacienți, după expunerea la soare pot observa o serie de leziuni, cum sunt cele roșii, sau chiar unele pigmentare care au nevoie de un diagnostic corect și rapid .”, a precizat specialistul în domeniu.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ghid complet pentru rutina de îngrijire dimineața. Frumusețe și strălucire pentru ziua ta

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies