Sănătate și frumusețe. Importanța consultului dermatologic după perioada verii

Sănătate și frumusețe. Importanța consultului dermatologic după perioada verii
Sănătate și frumusețe. Importanța consultului dermatologic după perioada verii

Află din rândurile următoare cum să ai grijă de pielea ta după perioada verii.

Vara a trecut deja și a lăsat în urma sa amintiri prețioase, însoțite de un bronz natural și multe ore de expunere la soare. Deși ne face plăcere să ne vedem pielea bronzată după sezonul călduros, trebuie să știm că acest bronz este de fapt o modalitate de protecție a pielii, care poate ascunde diferite afecțiuni.

Astfel, după perioada toridă a verii este foarte important să ne facem timp și să apelăm la un consult dermatologic pentru a ne asigura că este totul în regulă cu pielea noastră.

Apariția petelor pigmentare, ridurile  și chiar melanoamele sunt principalele efecte pe care soarele le are asupra pielii noastre.

În acest caz, prevenția este cea mai bună formă pentru a descoperi melanoamele ce trebuie tratate și care pot duce la apariția cancerului de piele.

Doamna doctor Amalia Anghel, medic dermatolog, a vorbit în cadrul unei emisiuni despre schimbările care se produc la nivelul pielii noastre după un sezon călduros și importanța consultului dermatologic după perioada perii.

Protejează-te de soare

Citește și: Petele pigmentare. Ghid complet pentru combaterea și eliminarea lor

Sănătate și frumusețe. Importanța consultului dermatologic după perioada verii
Sănătate și frumusețe. Importanța consultului dermatologic după perioada verii[Sursa foto: freepik]

Crema cu factor de protecție este principalul aliat care ne ajută să ne păstrăm pielea tânără, frumoasă și sănătoasă.

Când stăm mult la soare pielea se usucă, se deshidratează, uneori se și înroșește și se ridează mai repede.

Pielea expusă la soare îmbătrânește.”, a spus specialistul în domeniu.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Pe lângă apariția ridurilor, o expunere îndelungată la soare fără o protecție adecvată duce adesea la apariția petelor pigmentare, a arsurilor solare și poate chiar a melanoamelor, care duc la formarea cancerului de piele.

De aceea, specialistul în domeniu recomandă protejarea adecvată și aplicarea cremei cu factor de protecție nu doar pe alunițe, ci pe toată suprafața pielii.

Riscul nu este să apară cancerul de piele doar pe una dintre aceste leziuni. Riscul este pentru toată suprafața corpului. Pielea trebuie toată protejată, nu doar alunițele. Doar 1 din 5 melanoame apar pe leziuni preexistente. Restul, pot apărea oriunde pe piele.

”, a explicat specialistul în domeniu.  

De asemenea, crema cu factor de protecție solară trebuie aplicată în fiecare zi de dimineață și reaplicată la două ore. Totodată, trebuie să folosim în fiecare zi cremă cu factor de protecție, indiferent de starea vremii sau de anotimp.

„În fiecare zi noi trebuie să folosim factor de protecție. Există arsură solară și la zăpadă.

Inclusiv toate aceste deviceuri generează lumină albastră care și ea poate să fie nocivă, să predispună sau să întrețină pigemtarea de tip melasmă .”, a precizat specialistul în domeniu.  

Consultații periodice

Citește și: Protecția solară pentru alunițe. Cum să-ți protejezi pielea și sănătatea în fața expunerii la soare

Sănătate și frumusețe. Importanța consultului dermatologic după perioada verii
Sănătate și frumusețe. Importanța consultului dermatologic după perioada verii[Sursa foto: freepik]

Consultațiile periodice în cabinetul medicului dermatolog sunt extrem de importante, mai ales în cazul persoanelor care sun predispuse la diferite afecțiuni (persoane cu foarte multe alunițe pe corp, cele care au un istoric în familie și cele care au peste 50 de nevi displazici).

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Astfel, odată ce vara a trecut, este esențial ca fiecare dintre noi să facem o vizită în cabinetul medicului dermatolog pentru a urmări ultimele modificări care s-au produs la nivelul pielii și dacă este nevoie, să tratăm din stadiul incipient.

Îngrijirea zilnică a pielii

Îngrijirea zilnică a pielii este un alt factor extrem de important de care fiecare dintre noi ar trebui să țină cont. De aceea, o rutină corectă de îngrijire menține aspectul tânăr și sănătos al pielii și previne apariția primelor semne de îmbătrânire.

În cazul în care deja ne confruntăm cu astfel de semne, putem să apelăm la ajutorul medicului estetician pentru a scăpa de micile riduri apărute pe față.

Ridurile trebuie tratate relaxând musculatura, adică injectând toxină botulinică. Ideal, atunci când ele sunt dinamice, adică atunci când încetează mimica, ele dispar ”, a spus specialistul în domeniu.

Nu ignora anomaliile

Sănătate și frumusețe. Importanța consultului dermatologic după perioada verii
Sănătate și frumusețe. Importanța consultului dermatologic după perioada verii[Sursa foto: freepik]

Conform informațiilor oferite de specialistul în domeniu, pe lângă consultul periodic, este esențial să urmărim toate schimbările care se produc la nivelul corpului nostru. Astfel, dacă observăm schimbări de contur, formă sau culoare în cazul unor alunițe sau dacă identificăm apariția altor semne la nivelul corpului, atunci trebuie să mergem de urgență la medicul dermatolog.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

5 factori externi care îți afectează tenul

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies