Cum sezonul rece se apropie, vine automat și sezonul murăturilor, iar Gina Bradea ne oferă o rețetă pe măsură.
Gina Bradea este unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri culinari, care pregătește nenumărate rețete pe care le împarte cu publicul larg, atât în mediul online, cât și în cărțile sale de bucate. De această dată, pe contul său de TikTok, Gina Bradea a postat rețeta de conopidă în saramură, cu toate detaliile necesare, dar și cu mici secrete pentru un gust tradițional.
Rețeta Ginei Bradea de conopidă în saramură
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente
- 5 kg de conopidă, buchețele
- O sfeclă roșie, tăiată felii
- Un morcov, tăiat felii
- O țelină, tăiată felii
- 2-3 căței de usturoi
- Un ardei iute sau o lingură de boabe de piper
- 3 ardei grași sau kapia
- Hrean
- Mărar uscat
- O crenguță de cimbru, uscat sau verde
- 5-7 litri de apă
- 5-7 linguri de sare
Mod de preparare
„ Punem conopida la murat, în saramură. Am aici 5 kilograme de conopidă, pe care am rupt-o buchețele. Punem o sfeclă roșie tăiată felii, brăduți din morcovi(...) o țelină tăiată felii, 2-3 căței de usturoi pentru aromă, un ardei iute sau o linguriță de boabe de piper. Punem în continuare conopida, avem și 3 ardei grași sau kapia.(...) Adăugăm și hrean. Punem deasupra mărar uscat, pentru aromă și o crenguță de cimbru, uscat sau verde, nu contează, care nu vă permite la zeamă să se băloșească.
Am pus dedesubt o tavă metalică, să atenueze șocul termic. Am aici 5 litri de apă clocotită, pun 5 linguri cu vârf de sare, amestecăm bine și turnăm deasupra, încet, puțin câte puțin. Îmi mai trebuie cam 2 litri de apă, o să mai fierb apă cu încă 2 linguri de sare și pun deasupra. Se pune capacul și se lasă așa timp de 3 zile, după 3 zile, începem să vânturăm.