Care sunt alimente care “păcălesc” foamea

Care sunt alimente care “păcălesc” foamea
Care sunt alimente care “păcălesc” foamea

Senzația de foame împinge persoanele în a consuma tot mai multe alimente nesănătoase. Află din rândurile de mai jos care sunt alimentele care ”păcălesc” foamea!

Mario Popescu, nutriționist, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre alimentele care provoacă stare de sațietate.

Care sunt alimente care “păcălesc” foamea

Există câteva alimente atât de origine vegetală, cât și animală, care pot ”păcăli” foamea pe o perioadă lungă de timp. Iată care sunt acestea!

Piept de pui

Pieptul de pui face parte din categoria alimentelor care provoacă sațietate, având proteină animală de calitate care crește rata metabolismului, însă depinde de modul în care este preparat.

Totodată, se pot consuma o dată sau de două ori pe săptămână și carnea roșie, respectiv porcul sau vita, care vine la pachet și cu mai puține calorii.

”Sunt alimentele cu proteină animală de calitate, precum pieptul de pui, dar contează și modul în care este preparat. Proteina crește rata metabolismului foarte mult și astfel o să avem senzație de sațietate pentru un timp îndelungat.

De asemenea, putem introduce 1-2 ori pe săptămână carnea roșie, respectiv porcul și vita, deoarece aceasta are un grad de sațietate foarte ridicat și vine la pachet și cu puține calorii. Organismul va trebui să consume resurse pentru a metaboliza proteina, iar de aici și senzația de sațietate pe care o vom avea pe parcursul zilei”, a precizat Popescu.

Citește și: Ce alimente nu ai voie să consumi pe stomacul gol. „Sucul de citrice nu se bea pe stomacul gol”

Care sunt alimente care “păcălesc” foamea[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ouăle

O altă proteină animală care provoacă sațietate sunt ouăle, care nu sunt recomandate a se consuma cu alte proteine animale, ci cu legume, pâine integrală sau avocado. De asemenea, acestea nu trebuie fierte foarte tare, pentru că pot deveni toxice dacă prind acea culoare închisă.

Gălbenușul trebuie să fie cât mai lichid, pentru ca lumea să se bucure mai mult de el.

”Ouăle pot fi consumate și în omletă, dar ar trebui să nu adăugăm foarte mult ulei, dar nici șuncă sau cașcaval. Este o regulă de aur în nutriție care spune că nu se amestecă la o masă mai multe proteine animale. De aceea oul este recomandat a se consuma cu legume, pâine integrală, avocado.

Dar să avem mare grijă, dacă îl fierbem să nu fie prea tare, căci atunci când are acea culoare mai închisă el devine toxic. Gălbenușul ar trebui să fie cât mai lichid, iar astfel ne vom bucura mai mult de el”, a mai spus specialistul.

Ovăzul

Ovăzul este un aliment de origine vegetală care este, de asemenea, și unul extrem de sățios, bogat în fibre și în proteine de calitate. De

asemenea, ovăzul este foarte versatil și poate fi consumat sub formă de smoothie-uri, brioșe sau multe alte modalități.

”El vine la pachet și cu proteine de calitate, cheia dacă este un aliment de origine vegetală. Avantajul ovăzului este dar de faptul că este foarte versatil, adică poate fi amestecat și în smoothie-uri, în brioșe”, a menționat acesta.

Citește și: Simptome care îți arată o carență de vitamine. La ce semne să fii atentă

Care sunt alimente care “păcălesc” foamea[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ea este noua iubită a lui Ionuț de la Casa Iubirii! Cum au fost surprinși fostul concurent și frumoasa șatenă, chiar de ziua ei- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Paste integrale

Pe lângă faptul că au un nivel ridicat de proteine și fibre, pastele integrale pot ”păcăli” foamea extrem de ușor. Acestea pot fi preparate cu legume sau cu suc de roșii, reușind să înlocuiască cu succes o masă.

”Dacă le preparăm cu legume sau cu suc de roșii, atunci avem și proteină completă. Practic putem înlocui cu succes o masă”, a precizat nutriționistul. 

Apa nu ”păcălește” foamea

Deși multă lume este de părere că apa poate opri senzația de foame, se pare că totul este doar un mit.

”Este o chestie că ne umple imediat stomacul, dar apoi, într-un timp relativ scurt, de 5-10 minute, vom simți iar foamea. Dacă avem o cafea alături nu ne ajută în acest sens însă ne putem bucura de alte beneficii, dar nu ne va potoli foamea. Și mare atenție: să nu consumăm cafea pe stomacul gol, mai ales dacă suntem predispuși la boli gastrice, căci este posibil să ni le accentueze”, a încheiat el.

Care sunt alimente care “păcălesc” foamea[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce alimente nu ai voie să consumi pe stomacul gol. „Sucul de citrice nu se bea pe stomacul gol”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Horoscop zilnic, 20 septembrie 2024: Trei zodii își schimbă viața radical. Acestea au noroc în carieră și întâlnesc o persoană specială

Nimeni nu zâmbește ca fetele care au optat pentru fațete dentare!

În ce zile și la ce oră va fi difuzat noul serial turcesc „Inimă rebelă”, care va începe pe 2 octombrie la Kanal D

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies