Care sunt alimentele care dau energie organismului. Ce trebuie să faceți pentru a vă menține sănătatea și nivelul de energie

Alimente care dau energie
Alimente care dau energie

Află din rândurile următoare care sunt alimentele pe care trebuie să le consumi pentru a avea energie.

Alimentația este extrem de importantă pentru organismul nostru. Pe lângă senzația de sațietate pe care ne-o oferă și gustul plăcut pe care îl au alimentele, acestea ne oferă și o sursă de energie, asociată cu vitamine și minerale necesare pentru o avea parte de un organism sănătos și energic.

Astfel, este foarte important să avem grijă la alimentele pe care le consumăm zilnic deoarece acestea ne influențează întreg parcursul nostru.

În cadrul unei emisiuni, nutriționistul Mario Popescu a vorbit despre alimentele care ne oferă energie, care sunt acestea și cum trebuie consumate astfel încât să beneficiem de această stare de energie cât mai mult timp.

Alimentele care pot fi consumate pentru a oferi energie organismului

Există o serie de alimente care ne oferă doza zilnică de energie. În acestă categorie vorbim despre alimentele care conțin carbohidrați sănătoși, proteine de calitate și multe vitamine. Toate acestea ne asigură doza zilnică necesară de energie pe care trebuie să o

obținem din intermediul alimentației.

Alimentele sunt cele care ne dau energie. Rolul unei mese este să ne ofere energie. Dacă după o masă, fie că e mic-dejun, prânz sau cină, ne sculăm de la masă foarte obosiți și nu avem energie, este clar că nu am mâncat ce trebuie, nu am asociat alimentele cum trebuie .”, a spus specialistul în domeniu.  

Iată care sunt acestea:

Banana

Alimente care dau energie
Alimente care dau energie[Sursa foto: freepik]

Banana reprezintă un aliment foarte îndrăgit, iar pe lângă gustul său delicios, aceasta ne oferă și o doză esențială de energie. Potrivit specialistului în domeniu, banana conține carbohidrați cu indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că energia noastră va fi dozată pe parcursul a câteva ore.

Astfel, este indicat să consumăm banana atâta ca gustare, cât și la micul-dejun pentru a avea parte de un plus de energie pe parcursul zilei.

Ciocolata neagră

Citește și: Care sunt beneficiile ciocolatei pentru organism. De ce trebuie să iubești ciocolata?

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Alimente care dau energie
Alimente care dau energie[Sursa foto: freepik]

Ciocolata neagră este la rândul său o sursă foarte bună de energie, atâta timp cât nu este consumată în cantități mari.

Astfel, specialistul în domeniu ne recomandă să nu depășim doza zilnică recomandată de 20-30 de grame de ciocolată neagră, care să aibă minim 85% cacao.

Fructele de pădure

Alimente care dau energie
Alimente care dau energie[Sursa foto: freepik]

Fructele de pădure sunt unele dintre fructele cu cel mai scăzut indice glicemic. Ele ne oferă energie și nu ne impactează energia pe termen lung .”, a spus specialistul în domeniu.

Astfel, fie că vorbim despre  căpșuni, afine, mure sau zmeură, fructele de pădure pot fi consumate cu ușurință la micul-dejun sau în cadrul gustărilor dintre mese, oferindu-ne doza zilnică de energie de care avem nevoie.

Leguminoasele

Citește și: Cu ce înlocuim mezelurile. Preparatele din acest tip de carne pot fi înlocuite cu alte proteine mult mai sănătoase

Alimente care dau energie
Alimente care dau energie[Sursa foto: freepik]

În categoria leguminoase intră fasolea, lintea, mazărea și năutul, iar potrivit specialistului în domeniu, acestea sunt cai mai buni carbohidrați cu indice glicemic scăzut.

Ne oferă energie pe tot parcursul zilei și vin la pachet cu foarte multe fibre și o cantitate foarte mare de proteine. În momentul în care le asociem și cu o sursă de cerealiere, avem sursă completă și de aminoacizi și o sursă de energie .”, a spus specialistul în domeniu.  

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Quinoa

Alimente care dau energie
Alimente care dau energie[Sursa foto: freepik]

Semințele de quinoa sunt de asemenea o sursă bună de energie deoarece conțin atât carbohidrați, cât și proteine sănătoase care contribuie la energizarea organismului nostru.

Quinoa cu cât este mai închisă la culoare, cu atât cantitatea de antioxidanți este mai mare .”, a spus specialistul în domeniu.

Orezul

Citește și: Care sunt alimentele pe care femeile de peste 45 de ani trebuie să le introducă în meniul zilnic

Alimente care dau energie
Alimente care dau energie[Sursa foto: freepik]

În cazul orezului, acesta este un aliment care ne oferă energie, dar specialistul în domeniu ne recomandă să folosim orez integral sau negru.

Spre deosebire de orezul alb, orezul negru are un indice glicemic scăzut. Asta înseamnă că nu ne impactează glicemia, ea rămâne constantă timp de câteva ore și avem energie pentru o perioadă mai lungă de timp .”, a explicat specialistul în domeniu.

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum ne detoxifiem organismul după vacanță. Este important să revenim la un stil de viață sănătos și echilibrat

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies