Află din rândurile următoare care sunt beneficiile consumului de ciocolată și care este porția zilnică recomandată.
Ciocolata este unul dintre cele mai iubite alimente, iar gustul său inconfundabil ne trezește toate simțurile și ne face să avem parte de un moment de răsfăț care am vrea să nu se mai termine. Varietatea de sortimente, de gusturi și de arome ne face cu atât mai mult să devenim dependenți de acest aliment, care de multe ori poate părea unul banal, pentru mulți dintre noi constituie o mică plăcere nevinovată.
Ce conține ciocolata
Toată lumea știe însă și este conștientă de faptul că, atunci când vorbim despre consumul de ciocolată, este foarte important ca acesta să se realizeze cu moderație. Pe lângă cacao, ciocolata conține la rândul ei zahăr, care are numeroase efecte nocive asupra sănătății și care, potrivit specialiștilor în domeniu, provoacă dependență.
Deși toată lumea vorbește despre efectele negative ale consumul de ciocolată, există și unele părți pozitive, iar ciocolata la rândul său, ca orice aliment, are și anumite beneficii pe care le
În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Laura Ene, medic primar diabet și boli metabolice, a vorbit despre beneficiile pe care le are consumul moderat de ciocolată pentru sănătate.
Care sunt beneficiile ciocolatei pentru organism
Citește și: Cu ce înlocuim pofta de dulce
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Pe lângă beneficiile pe care consumul de ciocolată le aduce asupra organismului, ciocolata are o contribuție semnificativă asupra stării noastre de bine. Astfel, este dovedit științific faptul că ciocolata ne face mai fericiți. De asemenea, specialiștii în domeniu atestă faptul că acest aliment are capacitatea de a crește puterea de concentrare.
„ Ciocolata are gustul perfect pentru a ne atrage toate simțurile. Avem dulce, avem gustul gras, avem grăsimea din ciocolată și dacă îi mai adăugăm și puțină sare cum este ciocolata cu caramel sărat, deja lucrurile devin minunate .”, spune specialistul în
domeniu.Pe lângă toate acestea, potrivit specialistului în domeniu, ciocolata scade și riscul de accident vascular.
„ Ce este foarte sănătos în ciocolată, pentru că există studii care spun că ne protejează cardiovascular, sunt acești antioxidanți, acești compuși polifenoli, catechine și flavonoizi, unii dintre cei mai puternici antioxidanți. Acești antioxidanți protejează celulele corpului nostru de agresiunile factorilor de mediu, poluanți, radicali de oxigen, care ne pot schimba în rău celulele corpului .”, spune specialistul în domeniu.
Care este cantitatea zilnică recomandată de ciocolată
Citește și: Alimente interzise înainte de culcare! Ce ne recomandă doctorul?
Potrivit specialistului în domeniu, între 20 și 40 de grame de ciocolată consumate zilnic nu ne fac niciun rău, dar și aici depinde foarte mult de necesarul caloric al fiecăruia și de ce avem de reglat cu silueta noastă.
În acest caz, există mai multe sortimente de ciocolată din care putem să alegem, care însă, au diferite efecte asupra organismului nostru. Pentru persoanele care vor un număr mai scăzut de calorii, specialistul în domeniu recomandă ciocolata cu lapte.
Pentru ceilalți, care nu au o problemă cu caloriile, dar vor să își păstreze sănătatea sistemului cardiovascular, este recomandată ciocolata neagră.„ Atunci când alegem o dietă trebuie să avem foarte mare grijă la numărul de calorii. Ciocolata neagră îngrașă mai mult decât ciocolata normală cu lapte. Are mai mult unt, mai mult ulei de cocos, iar grăsimea per gram, are 9 calorii, față de zahăr, care ne oferă 4 calorii. Cu cât este mai neagră, cu atât mai mult calorii are. În schimb, are mai mulți antioxidanți datorită bobului de cacao și a cantității de cacao mai mare. Ciocolata normală, cea cu mai puțină cacao are mai multă grăsime și mai mult zahăr, iar grăsimea cu zahărul favorizează bolile de inimă și bolile cardiovasculare .”, a explicat specialistul în domeniu.
De asemenea, persoanelor care nu se pot limita la o singură tabletă de ciocolată, specialistul în domeniu le recomandă să o înlocuiască atunci când simt nevoia cu o cană de cacao, iar cei care vor să aibă parte de senzație de sațietate atunci când consumă ciocolată, o pot combina cu un fruct.
„ Este minunată combinația de ciocolată cu un fruct. Fructul taie un pic gustul și aroma ciocolatei, dar păstrează sațietatea de care avem nevoie .”, spune specialistul în domeniu.