Care sunt alimentele ce trebuie evitate în post. Capcanele pot fi la orice pas!

Care sunt alimentele ce trebuie evitate în post
Care sunt alimentele ce trebuie evitate în post

Află din rândurile următoare care sunt alimentele ce trebuie evitate în post și cum ne pun acestea sănătatea în pericol.

Ne aflăm în perioada Sfintelor sărbători de Paște, iar mulți credincioși țin cu sârguință postul Paștelui. Acest obicei poate constitui atât o cură de detoxifiere pentru organismul nostru, cât și un moment de a ne îndrepta atenția către cele dumnezeiești. Dacă vrem totuși să profităm de perioada postului și să facem și o cură de detoxifiere a organismului, trebuie să nu cădem în capcanele alimentare care sunt prezente la orice pas.

Pentru a reuși acest lucru, trebuie să știm care sunt alimentele pe care este bine să le consumăm în perioada postului și care sunt cele care ne fac mai mult rău decât alimentele de origine animală.

În cadrul unei emisiuni, nutriționistul Mario Popescu, a vorbit despre greșelile alimentare pe care le facem în post și cu ce putem să înlocuim acele alimente care ne fac mai mult rău.

Ce greșeli alimentare facem în post

Care sunt alimentele ce trebuie evitate în post
Care sunt alimentele ce trebuie evitate în post[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, principala greșeală pe care multe persoane o fac în perioada postului este că au impresia că dacă nu mănâncă produse de origine animală, atunci nu li se poate întâmpla nimic rău. Ei bine, există unele produse pe care noi le consumăm în perioada postului și care ne pot face mai mult rău decât cele pe care le consumăm în mod obișnuit.

De aceea, trebuie să fim foarte atenți la ceea ce conțin alimentele pentru care noi optăm în această perioadă, să citim foarte bine etichetele și să fim cumpătați atunci când vine vorba de mărimea porției de mâncare pe care o punem în farfurie.

Postul reprezintă o perioadă de detoxifiere pentru organism

Citește și: Cum ne detoxifiem corect organismul. „Pot apărea diverse simptome”

Care sunt alimentele ce trebuie evitate în post
Care sunt alimentele ce trebuie evitate în post[Sursa foto: pexels]

Postul, fie că îl ținem din rațiuni religioase, culturale sau de sănătate, trebuie să avem în vedere că trebuie să reprezinte o perioadă în care să ne detoxificăm și să ne ajutăm organismul să facă acest lucru .”, spune specialistul în domeniu.

Pentru a face acest lucru, este foarte important să apelăm la variante de mese sănătoase, compuse din fructe și legume.

Astfel, o masă formată din diferite preparate din năut, fasole, humus, ștevie, urzici și alte astfel de alimente este potrivită pentru a ne asigura cura de detoxifiere de care are nevoie organismul nostru.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cu ce înlocuim alimentele interzise în post

Citește și: Cât de nocive pot fi unele alimente. ”Chipsurile cu care noi ne recompensăm sunt, de fapt, plastic.”

Care sunt alimentele ce trebuie evitate în post
Care sunt alimentele ce trebuie evitate în post[Sursa foto: pexels]

Pâinea albă

Care sunt alimentele ce trebuie evitate în post
Care sunt alimentele ce trebuie evitate în post[Sursa foto: pexels]

Pâinea albă poate fi cu ușurință înlocuită cu orice sortiment de pâine integrală.

Trebuie să avem grijă să fie pâine cu 100% făină integrală, nu pâine neagră. În comerț este și pâine neagră, care nu e nimic altceva decât pâine albă cu coloranți. Trebuie să verificăm eticheta .”, spune specialistul în domeniu.

De asemenea, pastele albe, făina albă, dar și orezul se numără pe lista alimentelor de evitat în această perioadă. Ele pot fi la rândul lor înlocuite cu ușurință cu diverse variante integrale.

 „ Au o încărcătură glicemică foarte mare. Ne impactează glicemia și astfel o glicemie crescută pe un termen foarte mult înseamnă creșterea riscului apariției de boli cardio-vasculare.", spune specialistul în domeniu.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Produsele de patiserie

În perioada postului, multe persoane consumă diverse produse de patiserie, fie că vorbim despre covrigi, plăcinte sau alte alimente similare. Potrivit specialistului în domeniu, aceste produse ar trebui evitate pentru că au o cantitate mare de grăsimi foarte periculoase pentru sistemul nostru cardio-vascular.

 „ În general, ar trebui evitate produsele de patiserie. Pe lângă faptul că ele conțin foarte multă făină albă, mai conțin și grăsimi trans.", spune specialistul în domeniu.

Margarina

Margarina la rândul ei este un alt produs care conține o cantitate mare de grăsimi trans și care ne poate face rău. Acestea poate fi înlocuită cu untul de arahide.

Cartofii prăjiți

Care sunt alimentele ce trebuie evitate în post
Care sunt alimentele ce trebuie evitate în post[Sursa foto: pexels]

Cartofii prăjiți în baie de ulei sunt foarte nocivi pentru sănătatea noastră și de aceea ar trebui să îi evităm și să îi scoatem de tot din meniul nostru zilnic.

În schimb, specialistul în domeniu ne recomandă să optăm pentru varianta de cartofi copți la cuptor, care ne asigură necesarul de proteine și nu ne impactează sănătatea.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Postul intermitent, cea mai populară metodă de a slăbi

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies