Care sunt alimentele pe care le putem mânca seara. Mâncăruri pentru cină care ajută la reducerea stresului și îmbunătățirea somnului

alimente pentru masa de seara
Alimente pentru masa de seară

Indiferent dacă ne dorim să slăbim sau să adoptăm un stil de viață sănătos, cina reprezintă o importantă masă a zilei. Este esențial să fim cumpătați cu mâncarea seara, dar și să nu consumăm alimente nepotrivite, la ore mult prea târzii.

În cadrul unei emisiuni, nutriționistul Mario Popescu a explicat când trebuie să avem ultima masă a zilei, dar și ce alimente ar trebui să alegem, pentru a nu avea probleme cu kilogramele în plus.

La ce oră luăm cina?

Este important să nu exagerăm cu orele cinei, deoarece seara este momentul când nu mai avem atât de multă activitate. De asemenea, contează ce mâncăm și cum combinăm alimentele, fiindcă unele dintre ele pot îngreuna procesul de digestie.

De exemplu, carnea are nevoie de 3-4 ore pentru a se digera și cu cât este mai grasă, cu atât timpul este mai îndelungat.

„Ultima masă trebuie să o luăm cu 3-4 ore înainte de culcare și în funcție de nivelul de activitate fizică pe care îl avem. În cazul în care suntem persoane foarte active în prima parte a zilei și mergem repede la somn, undeva la ora 22-23, atunci am putea să luăm ultima masă la 18-19.”

, a declarat specialistul.

Pieptul de curcan

ce sa mananci seara sanatos
Ce să mănânci seara pentru a fi sănătos?[Sursa foto: Freepik]

Specialistul a explicat faptul că pieptul de curcan poate fi o alegere foarte bună pentru cină. Este important să fie combinat cu o salată verde sau cu legume.

„Seara putem să mâncăm un piept de curcan, fie că îl gătim pe grill sau la cuptor și îl putem asocia cu o salată de verdețuri, cu salată verde, legume la grătar, o supă cremă de legume.

Curcanul este un aliment pe care îl recomand seara datorită încărcăturii calorice, care este foarte scăzută, nu are grăsime și colesterol.”, a mărturisit nutriționistul.

Legume

masa de seara
Idei pentru masa de seară[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: Topul alimentelor bogate în grăsimi sănătoase! Beneficiile pentru sănătate și cum să le integrezi în dieta ta

În cazul în care nu vrem să consumăm carne, chiar și o masă pe bază exclusiv de legume ne poate aduce aportul caloric necesar, și să reprezinte o masă copioasă. O variantă gustoasă ar fi să combinăm mai multe tipuri de legume, asezonate cu condimente, pe care să le gătim la cuptor sau într-o tigaie grill.

„Le putem amesteca și cu avocado, deoarece este o sursă bună de grăsimi sănătoase și va da un gust mai un salatei.

Putem adăuga diverse semințe. Seara ar trebui să consumăm vinete, dovlecei, broccoli, ardei, dar mare grijă la modul de preparare. Ar trebui să le facem nu neapărat trase la tigaie, ci la grill sau la cuptor.”, a declarat Mario Popescu.

O altă variantă sănătoasă și perfectă pentru o siluetă armonioasă este salata de legume.

„Avocado este foarte versatil, pentru că se poate folosi în multe rețete și în toate mesele zilei, fie că îl gătim dimineața sub formă de guacamole, fie că îl folosim seara în salate sau sub formă de pastă.

, a povestit nutriționistul.

Iaurtul

ce se mananca seara la cina
Ce variante de mâncare să alegi pentru cină[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul- stirilekanald.ro

Multe persoane aleg să mănânce o cină mai ușoară, cum ar fi un iaurt. Totuși, este extrem de important să nu fie combinat cu prea multe fructe, deoarece au un aport destul de ridicat de zahăr.

„Iaurtul este o alternativă sănătoasă și pe care eu o recomand, atâta timp cât iaurtul nu este total degresat. El trebuie să fie integral sau parțial degresat, deoarece procesul prin care se extrage total grăsimea din el, este mult mai dăunător decât acele 2-3 g de grăsimi, care au și ele rolul lor în sinteza hormonală.”, a declarat nutriționsitul.

Pește

idei ce sa mananci seara
Idei pentru o cină sănătoasă[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cina perfectă pentru persoana dragă. Ghidul complet pentru a impresiona pe cineva, prin preparate sofisticate și prezentare impecabilă

O altă idee pentru o cină sănătoasă și gustoasă este peștele, care poate fi combinat atât cu legume, cât și cu o salată verde.

„Peștele reprezintă o variantă foarte sănătoasă. Păstrăvul este un pește destul de accesibil și la preț. Carnea albă este sănătoasă, are proteină și se digeră foarte ușor. Este recomandat atât pentru adulți, cât și pentru copii, dar nu îl putem asocia cu brânză sau iaurt.”, a mărturisit specialistul.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

De ce nu reusesti sa slabesti. Iata ce greseli faci

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ea este tânăra de 25 de ani care a murit după ce a căzut în gol cu liftul: ”Absurd, nu trebuia să fie așa”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies