Care sunt așteptările pe care le ai de la partener

Care sunt așteptările pe care le ai de la partener
Care sunt așteptările pe care le ai de la partener

Află din rândurile următoare ce se întâmplă atunci când așteptările într-o relație sunt prea mari.

O relație de cuplu vine la pachet cu un bagaj de sentimente și așteptări pe care fiecare partener îl duce în spate. Câteodată unele așteptări sunt realiste și îndeplinirea lor constituie o plăcere pentru celălalt, iar alteori aceste așteptări se transformă într-o misiune imposibilă care cu siguranță nu poate fi îndeplinită. De multe ori, avem tendința să punem prea multă presiune pe cel de lângă noi fără să ne dăm seama că și el este tot un om cu dorințe, sentimente și care la rândul lui are alte așteptări.

În cadrul unei emisiuni, psihoterapeutul Alina Iliescu, specializată în terapia de cuplu a oferit mai multe detalii despre ce se întâmplă atunci când avem așteptări nerealiste de la partener și cum ne afectează acestea relația de cuplu.

Cum ne afectează relația pe care am avut-o cu părinții așteptările pe care le avem de la partener

Citește și: Reguli pentru o relație sănătoasă de cuplu

Cum ne afectează relația pe care am avut-o cu părinții așteptările pe care le avem de la partener
Cum ne afectează relația pe care am avut-o cu părinții așteptările pe care le avem de la partener[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, într-o relație există trei stadii de maturitate ale partenerului: stadiul de copil, adult și bătrân, iar acestea influențează foarte mult așteptările pe care persoana respectivă le are de la partenerul de viață.

Dacă domnișoara a avut o relație foarte bună cu tata, dar tata la un moment dat a plecat din țară sau nu a mai fost în relație cu ea suficient de mult, are niște așteptări ca partenerul de cuplu să continue ceva din relația cu tata și să repare.

Aceste tipologii de domnișoare își caută bărbați mai în vârstă de la care au nevoie de tandrețe, afecțiune, să fie ascultate și să le dea bani .”, a explicat specialistul în domeniu.  

Acest lucru este valabil atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Dacă bărbatul a avut o relație deficitară cu mama, atunci în primă fază își caută o parteneră care să poată repara acea relație cu mama.

Să fie mai tandră cu el, mai afectuoasă, să-l asculte, să-l încurajeze, să fie acolo pentru el .”, spune specialistul în domeniu

Ce presupune o relație de reparație

Ce presupune o relație de reparație
Ce presupune o relație de reparație[Sursa foto: pexels]

În acest context al așteptărilor iluzorii pe care un partener le are într-o relație, este des întâlnit și conceptul de relație de reparație. Acest lucru reprezintă oarecum o relație care ia naștere din dorința noastră de a exista în viața noastră o persoană care să ne satisfacă toate așteptările, acesta fiind un comportament toxic.

La un moment dat când ne-am luat tot ce avem nevoie, suntem pregătite să ne găsim un alt partener. Ceea ce nu trebuie să uităm este că dacă suntem într-o relație cu o persoană care ne umple această gaură, când ieșim din relație cu ea, gaura rămâne acolo și ne trebuie următoarea persoană care să ne umple gaura. Mai vindecăm unele lucruri, dar rămâne rana .”, spune specialistul în domeniu.

 

De ce încep să apară așteptările într-un stadiu mai avansat al relației

Citește și: Cum păstrăm o relație în ziua de astăzi?

De ce încep să apară așteptările într-un stadiu mai avansat al relației
De ce încep să apară așteptările într-un stadiu mai avansat al relației[Sursa foto: pexels]

Citește și: Sebastian, reacție explozivă la adresa Robertei: "Ești frustrată!" De la ce a pornit scandalul dintre cei doi concurenți din Casa iubirii? Patrick sare în apărarea tinerei- kanald.ro

Citește și: Blestemul abătut asupra unei familii, care și-a pierdut cel de-al doilea fiu înecat, tot la vârsta de 17 ani, la 7 ani distanță de prima tragedie!- stirilekanald.ro

Multe persoane la început de relație nu au deloc așteptări de la partener și pur și simplu trăiesc momentul, fiind acaparați de iubirea pe care o simt. După un timp, însă, în viața multor cupluri apar așteptări din ce în ce mai puternice și mai greu de îndeplinit, care până acum nu existau.

Potrivit specialistului în domeniu, acest lucru se datorează unei tendințe de idealizare a persoanei respective.

Când intrăm în relație avem tendința să idealizăm cealaltă persoană. La un moment dat, după o perioadă de conviețuit împreună apare dezidealizarea .”, spune specialistul în domeniu.

De asemenea, este complet normal ca în funcție ce relația evoluează, așteptările să crească, iar în acest caz este foarte importantă comunicarea între cei doi parteneri.  

Noi femeile suntem atrase de acea parte masculină brută din structura lui. Sunt femei care sunt mai masculine sau femei care sunt mai feminine. Cu cât este mai masculină în structură, cu atât va simți nevoia să îl domine. Noi femeile, în momentul în care apare copilul, avem nevoie de stabilitate maximă și reacționăm prin crize de furie și scandal dacă nu avem stabilitate .”, a explicat specialistul în domeniu.  

 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Totul despre relațiile toxice

FOTO DE INFARCT! Uite-o pe Anna Lesko în cea mai SEXY rochie pe care a găsit-o. A arătat TOT, iar fanii au fost în extaz!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Vlăduța Lupău este în culmea fericirii! Artista, primele declarații după ce a născut al doilea copil: "Ai venit să ne umpli casa și inima cu iubire"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Provocarea lui Dan Negru pentru cei din fața micilor ecrane: “Reușiți să-i învingeți?”

Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR


Cookies