Cum păstrăm o relație în ziua de astăzi?

Cum păstrăm o relație în ziua de astăzi?
Cum păstrăm o relație în ziua de astăzi?

Află din rândurile următoare ce trebuie să faci ca o relație să funcționeze.

Societatea în care ne aflăm și tentațiile care se află la tot pasul ne fac de multe ori să de descotorosim de ceea ce ne deranjează și aici nu este vorba doar de lucruri, ci și de oameni. Acest lucru este de-a dreptul trist când ne gândim că ne aflăm într-o perioadă în care oamenilor le este atât de ușor să renunțe unii la alții, chiar dacă îi leagă o mulțime de amintiri și perioade prin care au trecut ținându-se de mână.

În cadrul unei emisiuni, psihoterapeutul Victor Toriani a vorbit despre cum putem să facem ca o relație să dureze și a oferit mai multe sfaturi cuplurilor care poate trec printr-un impas și vor să-l depășească împreună.

De ce se sfârșesc relațiile din ziua de astăzi

De ce se sfârșesc relațiile din ziua de astăzi
De ce se sfârșesc relațiile din ziua de astăzi[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistul în domeniu, în zilele noastre oamenii se grăbesc mai mult să înlocuiască relațiile decât să le repare.

Astfel, de cele mai multe ori când doi parteneri se află într-un impas sau traversează o perioadă mai dificilă hotărăsc să meargă fiecare pe drumul său și nu se gândesc că poate ar putea găsi o cale de mijloc.

În acest caz, sfatul specialistului este să încercăm să ne reevaluăm relația și să ne gândim foarte bine la ceea ce e de făcut înainte de a lua o decizie.

 

Dacă noi nu învățăm, nu schimbăm niște lucruri într-o relație, ne vom trezi în același film cu alți protagoniști sau cu alte protagoniste. De asta este bine să nu ne grăbim, să vedem măcar dacă partea noastră a fost făcut cum trebuie. Este bine să-ți repoziționezi puțin dinamica relațională, să vezi dacă te regăsești .”, spune specialistul în domeniu.  

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Când știi că trebuie să pui punct unei relații

Citește și: Care este motivul pentru care relațiile de cuplu se răcesc

Când știi că trebuie să pui punct unei relații
Când știi că trebuie să pui punct unei relații[Sursa foto: pexels]

Bineînțeles că nu trebuie să stai într-o relație dacă din iubire se transformă un calvar. La fel de important ca a păstra o relație vie este și să știi când trebuie să pleci, iar pentru acest lucru specialistul în domeniu ne-a recomandat suferința ca unitate de măsură.

Unitatea de măsură este suferința. În momentul în care eu ca om îmi pun sufletul și corpul în suferință, relația devine mai mult suferință decât bucurie, îmbogățirea vieții, evoluție, atunci este nevoie să ne oprim. Suferința nu are de-a face cu iubirea. Iubirea nu înseamnă suferință. A te obișnui să stai în durere înseamnă un grad de masochism, care creează un grad de putere. În momentul în care apar durei, suferințe, în momentul ăla trebuie să intervenim cu aspecte clare.

În momentul acela trebuie să-i comunicăm persoanei de lângă noi ce ne provoacă durere .”, spune specialistul în domeniu.

De asemenea, există unele persoane care nici măcar nu ar trebui să fie vreodată împreună pentru că sunt atât de diferiți încât oricât ar încerca ei să tragă de relația respectivă, nu va funcționa niciodată. În acest caz, este esențial pentru bunăstarea lor personală să pună amândoi punct.

Oamenii au un sistem de valori fundamentale. În jurul acestui nucleu se află zona de compromis. Două persoane care se întâlnesc cu valori fundamentale diferite, relația va deveni un chin. Vor încerca să se convingă unul pe altul care are dreptate. Aici nu mai este vorba de dreptate sau de adevăr absolut. Fiecare om are dreptatea lui .”, spune specialistul în domeniu.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cum păstrăm o relație în ziua de astăzi

Citește și: Cum să ne îmbunătățim relația de cuplu

Cum păstrăm o relație în ziua de astăzi
Cum păstrăm o relație în ziua de astăzi[Sursa foto: pexels]

În zilele noastre este foarte important să avem încredere în persoana de lângă noi. De asemenea, este la fel de important să ne putem baza pe partenerul nostru că este alături de noi și ne susține. De aceea, potrivit specialistului în domeniu, baza unei relații este încrederea și disponibilitatea sau angajamentul.

Gelozia vine din două aspecte: unul interior și unul exterior. Dacă eu ca om am o stimă joasă, am o rană de abandon, am o rană de respingere și tot timpul am impresia că cealaltă persoană mă va părăsi, va pleca, aici este scenarita mea care trebuie vindecată. Dacă persoana cealaltă în momentul în care mă apropii se ferește, se ascunde, atunci acestea sunt motive externe. Independența asta absolută nu înseamnă ignoranță și indiferență. Noi ca oameni într-o relație avem un grad de angajament. Relația nu trebuie să fie nici fuzionată, dar nici fiecare cu treaba lui .”, a explicat specialistul în domeniu.  

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Cum depășești mai repede o ceartă în cuplu

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies