Care este motivul pentru care relațiile de cuplu se răcesc

Care este motivul pentru care relațiile de cuplu se răcesc
Care este motivul pentru care relațiile de cuplu se răcesc

De cele mai multe ori, relațiile de cuplu ajung să se răcească din cauza unuia dintre parteneri, care ajunge să se distanțeze și să se deconecteze de cealaltă persoană aflată în relație. Află din rândurile de mai jos care este motivul pentru care relațiile de cuplu se răcesc!

Gabriela Saulea, trainer și consilier după divorț, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre motivul pentru care relațiile de cuplu ajung să se răcească, și cum se poate preveni acest lucru.

Care este motivul pentru care relațiile de cuplu se răcesc

În majoritatea cuplurilor se instalează o anumită răceală, în momentul în care se ajunge la un resentiment față de partener, atunci când începe să devină iritant.

Din această cauză, cealaltă persoană aflată în relație ajunge să nu mai comunice cu acesta, pentru a evita o posibilă ceartă sau confruntare.

“Răceala în cuplu se instalează, de obicei, când avem resentiment față de partener, când partenerul începe să ne irite în asemenea hal încât preferăm să nu mai vorbim deloc cu el, decât să ajungem să ne certăm”,  a precizat specialista.

Citește și: Ce faci atunci când partenerul devine dependent în relație

Care este motivul pentru care relațiile de cuplu se răcesc[Sursa foto: freepik]

Citește și: Care este secretul unui cuplu cu adevarat implinit

Astfel, unul dintre cele mai frecvente motive de răceală  care apar în relațiile de cuplu sunt așteptările nerealiste, sau mult prea mari. Într-o relație trebuie să existe mai multă comunicare, pentru ca fiecare dintre parteneri să își expună părerile și nevoile personale care se schimbă constant, lucrurile care îi plac și care nu îi plac, și

să înțeleagă, la rândul lor, nevoile celuilalt.

“Partenerul ajunge să ne enerveze din două motive principale. Primul motiv ar fi povestea pe care am înghițit-o cu toții în clipa în care ne-am căsătorit, că vom trăi fericiți până la adânci bătrâneți. Trebuie să știi să comunici, să îți spui părerile și nevoile, să-ți ceri lucrurile care îți plac, să vezi ce îi place și partenerului”,  a

mai spus ea.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Un alt motiv pentru care relațiile se răcesc este dorința de a-l schimba pe celălalt. În acest fel, va începe un întreg război de convingere între parteneri. Astfel, partenerul care se va simți încolțit va avea tendința să se îndepărteze și să se deconecteze de celălalt partener.

“Al doilea motiv este dorința de a-l schimba pe celălalt. Și începe un război în care eu încerc să te conving că eu am dreptate, și e mai bine ca mine. Celălalt, bineînțeles, că intră în rezistență și la un moment dat se îndepărtează, se deconectează de partener”, a menționat aceasta.

Citește și: Ce îmbunătățiri poți aduce relației de cuplu

Care este motivul pentru care relațiile de cuplu se răcesc[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce trebuie să eviți să spui într-o ceartă cu partenerul

Cum putem preveni răcirea în relațiile de cuplu

Pentru a preveni din timp certurile și discuțiile în contradictoriu, multe cupluri apelează la tăcere, însă terapia de cuplu poate fi un real ajutor în consolidarea relației, dacă ambii parteneri sunt motivați să lucreze la repararea relației.

Totodată, problema care apare în cuplu se poate foarte ușor studia printr-un curs de relații, sau poate printr-un podcast din care se pot afla lucruri noi.

“Primul lucru pe care l-aș recomanda pentru cineva care ajunge în faza în care simte că s-a deconectat de partener, că relația nu mai merge, ar fi să-l studieze, să ia un curs de relații. Și așa, poți să observi ce spun psihologii, ce spun cei care se pricep, se găsesc pe internet, sunt podcast-uri din care putem afla lucruri noi”,  a mai spus specialista.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Citește și: Cum ne influențează stilurile de atașament relația de cuplu

Care este motivul pentru care relațiile de cuplu se răcesc[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să-ți revitalizezi relația în 2023. 5 lucruri pe care trebuie să le faceți amândoi

De asemenea, pentru a evita răcirea în relația de cuplu este important să existe odată la trei sau șase luni o întâlnire într-un local, unde timp de două ore se poate analiza evoluția relației. Așadar, se poate discuta despre ce funcționează în relație și ce nu funcționează, pentru a putea negocia ca relația să meargă în continuare.

”Al doilea lucru ar fi să stabilim împreună cu partenerul o întâlnire trimestrială. Odată la trei luni sau la șase luni ne întâlnim într-un restaurant, și timp de două ore analizăm evoluția relației noastre: ce funcționează, ce nu funcționează, ce îți place la mine, ce nu-ți place la mine, să vedem ce putem negocia ca relația noastră să meargă”,  a explicat ea.

Totodată, partenerii pot evita răceala în cuplu dacă fiecare face ceea ce își dorește, pentru a nu intra într-o relație cu ideea de sacrificiu.

”Iar al treilea sfat pe care l-aș pune poate primul, de fapt, este să faci ceea ce-ți place. Foarte mulți intră într-o relație cu ideea de sacrificiu. << Trebuie să sacrific de dragul partenerului ceea ce-mi place, partenerul trebuie să sacrifice ceea ce îi place pentru mine >>”,  a încheiat aceasta.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Care este secretul unui cuplu cu adevarat implinit

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies