Care sunt capcanele dietelor de slăbire. Cum să-ți atingi obiectivele de pierdere în greutate în mod sănătos și sustenabil!

Care sunt capcanele dietelor de slăbire. Cum să-ți atingi obiectivele de pierdere în greutate în mod sănătos și sustenabil!
Care sunt capcanele dietelor de slăbire

Există multe persoane care au încercat diverse diete, dar după câteva luni au pus mai multe kilograme decât aveau inițial. Cu toate acestea, nu au înțeles care este motivul pentru care nu pot rămâne la kilogramele pe care și le doresc.

Dr. Cezar a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre capcanele dietelor de slăbire. Dacă și tu te numeri printre persoanele care au vrut să slăbească și nu au reușit, în rândurile de mai jos vei afla care este motivul.

Care sunt capcanele dietelor de slăbire

Există câteva capcane comune asociate cu dietele de slăbire. Iată câteva sfaturi pentru a le evita:

1. Diete restrictive 

Citește și: Cum poate pregăti o gospodină carnea de porc. Care sunt beneficiile cărnii de porc

Care sunt capcanele dietelor de slăbire
Care sunt capcanele dietelor de slăbire[Sursa foto: Pexels.com]

2. Soluții rapide și promisiuni nerealiste 

In care punem slăbitul pe primul loc, oamenii pierd din vedere celălalt concept, și anume sănătatea. În primul rând, persoanele ar trebui să își prioritizeze sănătatea, iar apoi greutatea se va echilibra.

Persoanele ar trebui să se gândească dacă pot ține acest stil de viață toată viața, deoarece dacă nu pot face acest lucru, dieta lor nu va da roade niciodată. Trebuie să mănânce sănătos pentru a avea un echilibru, iar kilogramele vor dispărea fără să își dea seama.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

3. Concentrarea exclusivă pe numărul de kilograme 

Nu te concentra doar pe cântar. Slăbirea sănătoasă implică o scădere graduală și stabilă în greutate. Acordă atenție și altor semne de progres, cum ar fi măsurătorile corporale, nivelul de energie, tonusul muscular și sănătatea generală.

„După mulți ani de zile după ce ne-am bătut joc de sănătatea noastră, căutăm disperați pe internet tot felul de rețete minune care să ne aducă la un ideal pe care ni l-am dori, să slăbim.

Asta este în mentalul tuturor principala idee, să slăbească și să arate bine. Când acest concept este pe primul loc, pierzi din vedere celălalt concept, sănătatea, pentru că în primul rând ar trebui să avem în vedere că să fim sănătoși, să devenim sănătoși, iar apoi greutatea se va echilibra. Aici greșește toată lumea pentru că are în vedere doar slăbitul și uită de faptul că celelalte organe și sisteme, în afară de țesutul adipos de care vrem să scăpăm, ele suferă dacă din echilibrul în care eram, obișnuința care s-a consolidat în mulți ani de viață nesănătoasă, deodată începem să
îl ducem în extrema cealaltă. E ca și cum am încerca să echilibrăm un avion ca atunci când intră într-o turbulență, să tragem foarte tare de manete, rezultatul este catastrofal”,
a declarat specialistul.

Din punctul de vedere al specialistului, persoanele trebuie să aibă răbdare. În momentul în care alegem să intrăm la o cură drastică, toate organele sunt afectate, în principal creierului, pentru că este înauntru și nu se poate vizualiza atât de ușor.

4. Ignorarea nevoilor individuale 

Care sunt capcanele dietelor de slăbire
Care sunt capcanele dietelor de slăbire[Sursa foto: PixaBay]

Fiecare persoană are nevoi și condiții individuale. Nu există o dietă universală care să funcționeze pentru toată lumea. Este important să iei în considerare preferințele și nevoile tale personale atunci când îți construiești planul alimentar pentru slăbire.

„Cam asta se întâmplă cu toate dietele. Ideea pe care ar trebui să o avem în minte este că, dacă am putea ține acel stil de viață pe toată viața.

Rezultatul este că după o lună, două, trei, în care au rezultate și sunt foarte entuziasmați că au rezultate vine efectul de yoyo și pun mai multe kilograme decât aveau inițial, iar asta se întâmplă cu 95% dintre toți cei care au încercat să țină vreodată vreo dietă. Acestea sunt statisticile la nivel mondial. Și atunci soluția este răbdarea, să încerci să îți echilibrezi sănătatea în primul rând și în jumătate de an, un an, doi ani, vei ajunge la acel echilibru. În momentul în care intrăm la o cura drastică toate organele sunt afectate. Voi începe cu creierul, pentru că nu îl vedem, este acolo înauntru și nu îl vizualizăm atât de ușor. Nu toată lunea se duce să își facă un RMN cerebral. Simți că ai mai puțină energie pentru activități cognitive, ai mai puțină motivație, ai pierderi de memorie. Acest lucru se întâmplă cu toți cei care încep un regim drastic de slăbire pentru că în primele momente organismul își dă seama ca are din ce în ce mai puține calorii și face economii de peste tot. Nu îți dai seama la început, dar parca nu mai ai atât de mult entuziasm, după două trei luni de dietă, parcă începi să uiți diverse lucruri”, a mai adăugat specialistul.

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

5. Lipsa activității fizice 

Care sunt capcanele dietelor de slăbire
Care sunt capcanele dietelor de slăbire[Sursa foto: Pexels.com]

6. Lipsa de planificare și abordare pe termen lung 

Multe diete se bazează pe calculul caloriilor, dar este un proiect greșit din start, deoarece în viața reală este imposibil să calculăm caloriile și să ne luăm după aceste scheme pe deficite calorice. Învață să faci alegeri sănătoase și durabile în ceea ce privește alimentația și stilul de viață, astfel încât rezultatele să persiste pe termen lung.

7. Neglijarea sănătății emoționale 

Care sunt capcanele dietelor de slăbire[Sursa foto: Freepik]

„Foarte multe diete se bazează pe calculul caloriilor. E un proiect greșit din start. E imposibil în viața reală să calculăm caloriile și să ne luăm după aceste scheme pe deficite calorice. Hrana nu înseamnă calorii. Mâncarea înseamnă informație, înseamnă hormoni, vitamine, minerale și mâncarea pe care o avem în farfurie nu e același lucru cu cea care intră în organismul nostru și ne compune țesuturile în viitor. Asta pentru că sistemul nostru nu începe la nivelul gurii, ci la nivelul intestinelor. Acolo are loc schimbul de materie și energie și e foarte important microbiomul.”, a mai adăugat medicul.

Care sunt capcanele dietelor de slăbire
Care sunt capcanele dietelor de slăbire[Sursa foto: Pexels.com]



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Alimente bune pentru un pachețel sănătos și sățios

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies