Care sunt cele mai căutate job-uri în 2023

Care sunt cele mai căutate job-uri în 2023
Care sunt cele mai căutate job-uri în 2023

Locurile de muncă în IT vor rămâne cele mai bine plătite și în 2023, cu un salariu mediu de 6.000 de lei net în România în acest sector.

Aida Chivu, consultant resurse umane, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre cel mai căutate job-uri în 2023. Iată spre ce aspiră oamenii și în ce domenii vor să activeze cel mai mult.

Citește și: Cum își pot da seama angajatele că sunt hărțuite la locul de muncă. Este invenție sau reglementată legal?

Care sunt cele mai căutate job-uri în 2023
Care sunt cele mai căutate job-uri în 2023[Sursa foto: Pexels.com]

Care sunt cele mai căutate job -uri în 2023

Aida Chivu a declarat că la început de an peste zece mii de job-uri au fost postate pe platforme de recrutare. Acum zona IT-ului a retail-ului și a telecomunicațiilor sunt cele mai căutate.

În zilele noastre, zona de IT este destul de supralicitată, deoarece mulți sunt de părere că ceea ce se întâmplă acolo este lapte și miere. În perioada pandemiei, oamenii lucrau de acasă și câștigau sume foarte mari de bani, dar acum lucrurile stau cu totul diferit.

„La început de an peste zece mii de job-uri au fost postate pe platforme de recrutare, deci este clar că job-uri deschise sunt. Pe de altă parte, se vorbește foarte mult despre celebra zonă a IT-ului, a retail-ului despre telecomunicații ca fiind domeniile unde sunt cele mai căutate job-uri. Acum, haideți să ne întoarcem la realitate așa cum o văd eu, de la firul ierbii. Zona de IT astăzi este destul de supralicitată sau dacă vrei să îi spunem altfel, toată lumea crede că în IT curge lapte și miere.

Da, a fost din perioada pandemiei cumva unul din domeniile în care s-a permis să lucrezi de acasă, eventual cu laptopul în vârful canapelei și să câștigi bani mulți. Ei bine, lucrurile s-au mai reașezat în interiorul domeniului ăstuia ca să îi spunem așa, și nu mai stau chiar așa acolo. Nu se mai caută chiar orice om care vrea să lucreze în IT, nu se mai plătește la fel.
Ba din contră, angajatorii vor oameni pe proiecte pe perioadă determinată, nu mai ai acel contract pe perioadă nedeterminată, nu mai ai acel contract pe perioadă nedeterminată. Adică sunt foarte multe mituri care cumva cred că ar trebui să le dărâmăm din când în când”,
a declarat specialistul.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

În domeniul retail-ului se caută foarte multe persoane, dar problema este că acolo oamenii nu își mai doresc să lucreze.

„Un alt domeniu este cel al retail-ului, unde, într-adevăr, acolo se caută foarte mulți angajați, pentru că mall-urile merg, hipermarket-urile continuă să se dezvolte ca și arie, numai că aici se întâmplă altceva. Aici oamenii nu mai vor să lucreze”, a mai adăugat aceasta.

Care sunt cele mai căutate job-uri în 2023
Care sunt cele mai căutate job-uri în 2023[Sursa foto: Pexels.com]

Ce a mai spus specialistul despre cele mai căutate job-uri

Astăzi job -urile cele mai căutate sunt cele în care se vede rezultatul imediat, dar este făcut cu drag. Dincolo de pozițiile pe care le afișează un angajator, în momentul în care își dorește să recruteze, el vrea un om foarte bun în echipă, care să facă totul cu plăcere.

„Astăzi cele mai căutate job-uri sunt cele în care se vede rezultatul imediat, dar îl și faci cu drag, pentru că atât angajatul cât și angajatorul, dacă ei se potrivesc și tu ești foarte bun în ceea ce faci îți găsești job. Dincolo de pozițiile pe care le afișează un angajator în momentul în care vrea să recruteze, el în spate are niște nevoi, el în spate își dorește de fapt un om foarte bun în ceea ce face, căruia să îi placă ceea ce face foarte mult și atunci cumva găsesc oportunitatea aia pentru ei”, a mai spus Aida Chivu.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

În comunicare oamenii sunt căutați în fiecare zi. Cu toate că în ultimii ani toată partea de comunicare a fost acoperită destul de mult. Oamenii și-au dorit foarte mult job-uri pe partea de PR, comunicare, marketing.

„O să încep cu zona de specialist, zona de contabilitate, zona de HR. Se caută oameni în comunicare, oameni foarte buni, deși în ultimii ani toată partea asta de comunicare a fost acoperită destul de mult. Toată lumea parcă cumva a migrat în partea asta de PR, comunicare, marketing, dar pe de altă parte, ce vor angajatorii să spună este că își doresc oameni bun și aici oricând vor avea de lucru. Este un job, să îi spunem așa, fain, cu rezultate, care se văd, care ar trebui să îți placă și unde îți găsești, într-adevăr, dacă  tu la rândul tău ești mai mult decât un simplu specialist. Dacă tu la rândul tău ești un om despre care se vorbește foarte fain, despre care găsim oricând o recomandare de serios, loial, muncitor, care își vede de treaba lui”, a mai spus specialistul.

Care sunt cele mai căutate job-uri în 2023
Care sunt cele mai căutate job-uri în 2023[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Se oferă 6.000 de lei de persoană. Ce categorie de români poate primi banii în orice moment



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

„Ar fi undeva la 50.000 euro.” Anda Adam își dorește despăgubiri, după ce a fost evacuată din locuință

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies