Care sunt cele mai frumoase plaje din Egipt. Descoperă cele mai frumoase plaje de pe litoralul egiptean!

care sunt cele mai frumoase plaje din egipt
Care sunt cele mai frumoase plaje din Egipt

Deși nu este cea mai comună destinație de concediu a românilor, Egiptul este o locație de vis pentru a petrece vacanța. Aici poți găsi atât locuri care arată uimitor, dar poți să te bucuri și de o mulțime de activități și hoteluri spectaculoase.

Un mare avantaj este faptul că stațiunile de la Marea Roșie pot fi vizitate încă de când este primăvară, deoarece temperaturile sunt mult mai ridicate în Egipt, față de țara noastră. Cele mai bune perioade ale anului, pentru o vacanță în Egipt, sunt lunile mai, iunie și septembrie, când căldura nu este insuportabilă. Cele mai populare stațiuni din Egipt sunt Sharm el Sheikh, Dahab, Hurghada, Marsa Alam. Aici turiștii pot să își petreacă timpul pe o mulțime de plaje, în funcție de preferințe.

activitati plaje in egipt
Plajele din Egipt oferă o mulțime de activități[Sursa foto: Freepik]

Descoperă în continuarea articolului care sunt cele mai frumoase plaje din Egipt  și alege-ți destinația perfectă pentru vacanță!

Plaja Paradise,  Insula Mare Giftun

plajele din egipt
Plajele din Egipt, destinații de vis![Sursa foto: Freepik]

Pe lângă celebra stațiune Hurghada, există două insule în Marea Roșie: Insula Mare Giftun și Insula Mică Giftun. Acestea sunt foarte apreciate de către turiști, deoarece plajele lor sunt asemănătoare cu cele din insulele Maldive.

Apa este foarte deschisă la culoare, de un turcoaz sublim, iar nisipul extrem de fin. Plajele de pe Insula Mare Giftun sunt printre cele mai căutate destinații din Egipt, datorită frumuseții incredibile a locului. Din fericire, dacă ești cazat în Hurghada, există excursii de o zi către aceste zone, care pot include și opriri pentru snorkeling. Plaja Paradise se află în sudul Insulei Mari Giftun și este cunoscută pentru nisipul moale și auriu.
Este o plajă privată, ce oferă multe facilități perfecte pentru relaxare. De asemenea, turiștii apreciază și restaurantele de pe plajă, ce oferă mâncare foarte bună.

Plaja El Sawaky, Hurghada

Top statiuni egipt
Cele mai frumoase stațiuni din Egipt[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Iată de ce ar trebui să vizitezi Hurghada și ce locuri sunt preferate de turiști! 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Hurghada se menține stațiunea preferată a turiștilor, datorită facilităților extraordinare și a raportului calitate-preț. Aici, există unele plaje publice ce merită a fi vizitate, cum este plaja El Sawaky. Aici, turiștii se bucură de o plajă frumos amenajată, unde există șezlonguri, restaurante și cluburi, pe malul mării.

Plajele din Soma Bay

plaje frumoase egipt
Plaje spectaculoase din Egipt[Sursa foto: Freepik]

Soma Bay este o stațiune foarte cochetă, la 55 de km distanță de Hurghada.

Plajele din această locație sunt foarte căutate, în special de către iubitorii sporturilor nautice. Această locație este înconjurată de mare pe trei laturi, iar condițiile de vânt sunt perfecte pentru sporturi extreme. Mai mult, în Soma Bay se găsesc resorturi amenajate frumos, unde te poți bucura de relaxarea și liniștea de care ai nevoie. De asemenea, această zonă este cunoscută pentru terenurile de golf performante.

Plaja Marina, El Gouna

El Gouna este una dintre stațiunile populare din Egipt, aflată la aproximativ 30 de km de Hurghada. Aici există o mulțime de hoteluri ce oferă condiții de cazare luxoase, dar și unele dintre cele mai deosebite plaje. Această locație se mai numește și „Veneția Egiptului”, deoarece este înconjurată de multe golfuri. Stațiunea este formată din mai multe insule care sunt înconjurate de lagune, ce sunt conectate prin poduri și pasarele.

Dacă bugetul este ceva mai generos, El Gouna poate fi stațiunea ideală pentru tine. Totuși, poți opta să vizitezi această destinație și doar pentru o zi. Plaja Marina are acces gratuit pentru clienții anumitor hoteluri. Mai mult, turiștii iubesc să se delecteze în excursii cu barca.

Plaja Sahl Hasheesh, Hurghada

Plaje egipt hurghada
Plaje din Hurghada[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Top 5 ochelari de soare la modă în vara 2023

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Această plajă este situată într-un golf din Marea Roșie, la doar 15 minute de Aeroportul Hurghada. Este o destinație mai liniștită, potrivită pentru familiile cu copii sau pentru cei care vor să se relaxeze. Plaja oferă o mulțime de activități distractive, dar și relaxante, în funcție de preferințe. Turiștii se pot bucura de scufundări, plimbări cu bicicleta acvatică, centre SPA, terenuri de golf, petreceri pe plajă sau chiar călărie pe cămile.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

 

 

 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Care sunt cele mai frumoase stațiuni din Bulgaria. Topul celor mai frumoase stațiuni de la Marea Neagră

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies