Care sunt greșelile de machiaj în sezonul rece. „Nu arată deloc natural”

Care sunt greșelile de machiaj în sezonul rece. „Nu arată deloc natural”
Care sunt greșelile de machiaj în sezonul rece. „Nu arată deloc natural”

Chiar și în ceea ce privește machiajul, tendințele se schimbă, de la sezon la sezon. Așa cum hainele noastre sunt diferite vara față de iarna, așa ar fi recomandat să fie și machiajul.

În cadrul emisiunii „Teo Show”, make-up artistul Alexandru Abagiu, a explicat ce se poartă în perioada ce urmează, dar și de ce look-uri trebuie să uităm, dacă vrem să fim în pas cu moda.

 Cum pregătim tenul pentru sezonul rece

machiaj iarna 2022
Ce nu se mai poartă iarna aceasta[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Ce trucuri poți folosi pentru a acoperi cearcănele. ,,Pot apărea din cauza lipsei somnului”

Înainte de a avea un machiaj frumos, este esențial să avem un ten curat și luminos. În perioada iernii, rutina de îngrijire a pielii ar trebui să se schimbe față de cea de pe timpul verii, deoarece nevoile pielii sunt altele. Specialistul a mărturisit ce tip de cremă este recomandat să utilizăm iarna.

„Absolut tot ce înseamnă cremă hidratantă, are o problemă majoră atunci când te expui la o temperatură foarte scăzută și ieși cu o cremă care conține apă afară, pentru că pielea se va contracta.

Pe timp de iarnă, întotdeauna va trebui să folosești texturi foarte grase. E ușor de suportat atâta timp cât ai idee cum să mixezi cu machiajul, pentru că echilibrezi din baza de machiaj, în așa fel încât să fie puțin mai uscată, iar mixul dintre cele două să arate bine.”, a precizat make-up artistul.

Cum ne stilizăm sprâncenele iarna aceasta

sfaturi machiaj
Ce sfaturi a oferit Alex Abagiu[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cum să folosești tușul de ochi ca un expert. ,,Mă asigur că desenul meu este unul coerent”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

În cazul produselor de machiaj, culorile pe care le folosim în cele două perioade ale anului, ar trebui să fie diferite. Cu toate că majoritatea doamnelor apelează la același tip de machiaj pe toată durata anului, este recomandat să varieze, pentru un aspect cât mai natural.

„Întotdeauna trebuie să evităm texturile de farduri satinate, perle bronzante și absolut tot ce vine din sezonul cald, pentru că niciodată lumina ambientală, atunci când te expui afara, soarelui, luminii, nu va mai fi atât de caldă. Tot reflexul ală auriu pare foarte artificial, într-o față care de fapt absoarbe lumina foarte rece.”, a declarat specialistul.

Anul trecut, erau în vogă sprâncenele stufoase, lipite de frunte, cu un aspect de tip ciufulit.

Alex Abagiu a declarat că susține look-urile cât mai naturale, mai ales în ceea ce privește sprâncenele.

„Se poartă un look natural la nivelul sprâncenelor și în niciun caz nu trebuie să avem acea linie alungită a lor. Erau acele sprâncene foarte drepte, bizare, accentuate de lifting-uri. Nu arată deloc natural.”, a povestit make-up artistul.

Genele false, un impediment al naturaleții

Specialistul în machiaj a explicat că în ceea ce privește genele false, femeile trebuie să fie foarte atente la tehnicianul pe care îl aleg. De asemenea, make-up artistul a mărturisit că genele false purtate fără machiaj, arată inestetic.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ce culori alegem iarna aceasta

ce machiaj se poarta in 2022
Ce tip de machiaj se poartă iarna aceasta[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: 7 idei de costume sexy pentru Halloween

Legat de cromatica machiajului, acesta este cel mai important aspect care se modifică în fiecare sezon. Pentru a arăta cât mai natural, make-up artistul a declarat că trebuie să acordăm o mare importanță culorii naturale a pielii.

„Funcționează produsele care au acea strălucire, acel reflex cromatic rece. Mergem către ele, dar în niciun caz să nu lucească către auriu sau cine știe ce nuanțe. Fugim de tot ceea ce înseamnă particule mari, pentru că vom semăna cu globurile din bradul de Crăciun. Când vorbim de pomeți tridimensionalo, trebuie să luăm 3 aspecte în calcul: partea de highlight, sau o culoare deschisă pe zona înaltă a pometelui, trebuie să luăm o culoare care să fie cu unul sau două tonuri, puțin mai închisă, pentru sculptarea pometelui, undeva pe linia de la perciune către colțul gurii. Urmează culoarea, care se aplică undeva frontal, sub formă de triunghi. În niciun caz nu vom merge către bronz, pentru că nu avem tipologia aceasta cromatică. Atunci când subtonul pielii tale, face parte din categoria tenului rece, adică roze, va trebui să mergi către tot ce înseamnă gamă cromatică rozalie.”, a explicat specialistul în machiaj.

 


Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Cum să-ți faci machiaj ca Albă ca Zăpada

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies