Care sunt legumele care îți pun în pericol silueta?

Care sunt legumele care îți pun în pericol silueta?
Care sunt legumele care îți pun în pericol silueta?

Aflați din rândurile următoare care sunt legumele ce ne pot pune în pericol silueta și cum să le consumăm astfel încât să nu avem o problemă cu kilogramele.

Cine ar fi crezut că legumele ne pot pune în pericol silueta? Ei bine, există anumite legume care consumate în cantități mai pot într-adevăr să aibă un efect negativ asupra siluetei noastre.

În cadrul unei emisiuni, Mario Popescu, specialist în nutriție a oferit mai multe detalii despre cum să consumăm legumele astfel încât să beneficiem de toate vitaminele lor și să nu ne punem în pericol sănătatea.

Care sunt legumele care îți pun în pericol silueta

Citește și: Alimente extrem de sănătoase care îți ajuta tenul. Sunt dovedite științific

Care sunt legumele care îți pun în pericol silueta?

Potrivit specialistului în domeniu, orice legumă îngrașă dacă o preparăm necorespunzător. De aceea, contează foarte mult și modul de preparare și cantitatea pe care o consumăm.

Cartoful

Citește și: Care sunt alimentele care păcălesc foamea

Care sunt legumele care îți pun în pericol silueta?

Cartoful deja este cunoscut ca o legumă care nu trebuie consumată în cantități foarte mari și mai ales, nu trebuie gătit în baie de ulei. Astfel, cartofii prăjiți trebuie neapărat excluși din alimentația noastră dacă vrem să avem parte de o siluetă demnă de invidiat.

Singura legumă la care trebuie să fim atenți la cantitatea pe care o consumăm este cartoful pentru că el conține amidon. Amidonul este un carbohidrat de care avem nevoie, dar consumat în cantități mari, ne poate pune în pericol silueta. Cartoful se comportă ca un aliment cu indice glicemic ridicat în momentul în care îl mâncăm fierbinte. În momentul în care noi îl introducem în alimentație și îl mâncăm călduț sau rece, începe să-i scadă indicele glicemic și astfel glicemia noastră rămâne în parametrii devine un aliment sănătos .”, a explicat specialistul în domeniu.

De asemenea, pe lângă modul în care gătim cartoful, trebuie să avem grijă și la combinațiile pe care le facem cu acest aliment deoarece, potrivit specialistului în domeniu, cartoful  ar trebui evitat la aceeași masă cu carnea.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Amidonul din cartofi inhibă metabolizarea proteinelor.

De aceea, dacă totuși vrem să consumăm cartofi la o masă, ar trebui să consumăm într-o cantitate mai mică sau cel mult egală cu carnea .”, spune specialistul în domeniu.

 

Dovlecelul

 

Ca și în cazul cartofului, trebuie să fim foarte atenți cum consumă dovlecelul. Acesta la origine este o legumă sănătoasă care conține puține calorii, dar dacă îl prăjim, acesta își pierde din vitamine și devine un pericol pentru siluetă.

Leguminoasele

În această categorie intră fasolea boabe, mazărea și năutul. Acestea au o cantitatea foarte mare de proteine și un grad de sațietate ridicat, dar trebuie să le evităm dacă vrem să scădem în greutate.

Dacă vrem să scădem în greutate și suntem într-un proces de deficit caloric, ar trebui să limităm consumul la 100-150 de grame la o masă .”, spune specialistul în domeniu.

Care sunt legumele care nu îngrașă

Citește și: Capcane pentru siluetă! Reguli simple pentru a nu te îngrășa în post!

Care sunt legumele care îți pun în pericol silueta?

Din categoria legumelor care pot fi consumate în cantități mai mari, fără a avea un efect negativ asupra siluetei se numără următoarele:

Fasolea verde

Fasolea verde poate fi gătită în numeroase feluri și constituie o mâncare gustoasă și sățioasă.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Poți să mănânci câtă vrei. Este o mâncare foarte gustoasă, sățioasă și care vine la pachet cu foarte puține calorii .”, spune specialistul în domeniu.

Cruciferele

Din categoria legumelor crucifere, fac parte broccoli, conopida și varza. Potrivit specialistului în domeniu, acestea au un conținut crescut de antioxidanți și un număr redus de calorii. De asemenea, sunt alimente cu indice glicemic scăzut.

Totodată, specialistul în domeniu le atrage atenția persoanelor care au probleme cu tiroida asupra consumului de crucifere.

Ar trebui să nu consume aceste alimente crude, ar trebui să le prepare termic și astfel nu vor impacta problemele pe care le au cu tiroida .”, spune specialistul în domeniu.

Sfecla roșie

Este un aliment cu putere de antioxidare extraordinar de mare. Este foarte sănătoasă și ne ajută foarte mult și la siluetă, dar și pentru a ne întări sistemul imunitar .”, spune specialistul în domeniu despre sfecla roșie. Aceasta poate fi consumată cu ușurință, atât în salate, cât și în sucuri.

Morcovul

Citește și: Cum slăbim rapid și sănătos, fără să ținem dietă. „Sunt trei principii nutriționale importante”

Care sunt legumele care îți pun în pericol silueta?

Morcovul este o legumă care are o cantitate de fibre ridicată și potrivit specialistului în domeniu, ajută la tranzitul intestinal și eliminarea colesterolului. De asemenea, în componența sa, morcovul are și betacaroten, care este un antioxidant ce are multiple efecte pozitive asupra frumuseții.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Ce este intermitent fasting și cât de bun este pentru organism. „La bază este așa-numitul proces de autofagie!”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies