Care sunt riscurile expunerii prelungite la lampa UV pentru unghii

lampa uv unghii riscuri
Care sunt riscurile expunerii prelungite la lampa UV pentru unghii

Bineînțeles că manichiura reprezintă pentru anumite persoane o prioritate. Însă știați care sunt riscurile la care vă expuneți atunci când se utilizează lampa uv pentru unghii?

Aflați din rândurile următoare, cât de mari sunt riscurile atunci când vine vorba despre utilizarea frecventă a lămpii UV pentru unghii, dar și care sunt acestea. În plus, descoperiți și ce puteți face pentru a vă proteja de efectele adverse ale acesteia. 

 

Cât de mari sunt riscurile atunci când folosești frecvent lampa UV pentru unghii 

Îmbătrânire prematură 

Se pare că un prim efect adversar al lămpii UV, atunci când vine vorba despre unghii, ține de faptul că o expunere prelungită la lămpile de manichiură cu gel UV, pot

duce la îmbătrânirea prematură a mâinilor. 

Astfel încât, conform specialiștilor, se pare că odată cu trecerea timpului și cu o expunere continuă la UV, atunci când vine vorba despre unghii, pielea începe să-și piardă din elasticitate și devine tot mai subțire, aspect care este regăsit și atunci când vine vorba despre îmbătrânire. Cu alte cuvinte, dat fiind faptul că mâinile reprezintă o zonă care nu este atât de descoperită în comparație cu altele, în momentul în care sunt expuse la radiații UV excesive, pot duce la descompunerea colagenului, pierderea volumului dar și modificări ale pigmentului.

Astfel încât, pentru a ne proteja de această îmbătrânire prematură a mâinilor, trebuie totodată să ne îngrijim mult mai mult palmele, degetele, dar și vârfurile mâinilor pentru a ne putea bucura în continuare de o manichiură frumoasă. 

de ce apar puncte albe pe unghii
Care sunt riscurile expunerii prelungite la lampa UV pentru unghii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Fototoxicitate 

Un alt aspect de luat în seamă atunci când vine vorba despre riscurile la care ne expunem odată cu radiațiile UV de la lampă pentru unghii, ține și de faptul că

lumina UV în sine dăunează, însă dacă avem și o piele mai sensibilă, aceasta poate face mai mult decât atât. De asemenea, în cazul în care utilizați anumite medicamente, acestea fiind combinate cu lumina UV, pot provoca arsuri sau chiar ridicarea sau separarea unghiei. Astfel încât, dacă sunteți conștient de faptul că utilizați anumite medicamente care au un risc în acest sens, ar trebui să vă adresați medicului pentru a putea determina riscurile la care vă expuneți, înainte de a vă pune mâine sub o lampă UV, riscuri care pot avea legătură cu fotosensibilitatea sau fototoxicitatea.

Subțierea unghiilor 

Nu în ultimul rând, un alt risc la care ne putem expune atunci când alegem o manichiură care necesită lampa UV, ține de faptul că unghia poate să se descompună și să se dilueze, fie din cauza expunerii excesive la această lampă, fie a substanțelor chimice care se află în gelurile de lustruit unghii sau a metodei de îndepărtare a gelului aflat pe unghii.

Acesta este și motivul pentru care se recomandă utilizarea gelurilor de lustruire moi, pentru a se putea utiliza un instrument care nu vă va afecta unghia.  

lampa led unghii
Care sunt riscurile expunerii prelungite la lampa UV pentru unghii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cele mai cool job-uri pentru pasionatele de frumusete

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

 

Ce poți face pentru a te proteja de efectele adverse ale lămpii UV 

Astfel încât, pentru a vă putea proteja de toate aceste efecte adverse și nu numai ale lămpii UV, ar trebui să acordăm o atenție sporită îngrijirii mâinilor, mai exact a protejării acestora, fie că o facem cu o protecție solară care are un spectru larg, aplicată cu 15 minute înainte de expunerea la o lampă UV, fie că utilizăm o bucată de țesătură sau o mănușă specială, fără vârfurile degetelor pentru a putea proteja pielea mâinilor de efectele ulterioare ale

îmbătrânirii premature, din cauza expunerii excesive la lampa UV. 

lampa uv efecte negative
Care sunt riscurile expunerii prelungite la lampa UV pentru unghii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum îți poți tunde singură vârfurile acasă pentru a reîmprospăta părul între vizitele la salon



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Machiaj pentru ochi căprui și păr șaten. Ghid complet pentru un machiaj perfect adaptat acestei combinații elegante!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies