Femeia care a murit, joi dimineata, impreuna cu cei trei copii ai sai lovita de un tren care circula pe ruta Bucuresti - Constanta era din Branesti si in biletul de adio pe care anchetatorii l-au gasit asupra ei scria ca ii pare rau si ca nu mai poate suporta.
Tulburările de somn îşi fac loc în mintea depresivului, unde cea mai des întâlnită afecţiune este insomnia. Persoanele se trezesc din somn în cursul nopţii şi nu mai pot adormi, se trezesc prea devreme dimineaţa şi nu mai pot adormi sau le este greu să adoarmă iniţial. Mai rar, dorm mai mult decât de obicei noaptea şi le este greu să se trezească dimineaţa sau dorm mai mult pe timpul zilei decât de obicei. Somnul este considerat neodihnitor, indiferent de durata lui.
Pot apărea şi modificări ale comportamentului motor: agitaţie sau lentoare psihomotorie. Agitaţia se manifestă prin încapacitatea de a sta liniştit, calm, mersul de colo colo, frământatul mâinilor, frecarea hainelor etc. Lentoarea psihomotorie este prezentă în vorbire, gândire sau în miscările corpului.
Iar oboseala sau lipsa de energie domină capacitatea depresivului de a se motiva – chiar şi cele mai mici sarcini par a necesita un efort considerabil.
Se dezvoltă sentimente de inutilitate, vinovătia excesivă sau inadecvată, cum ar fi:
preocupări excesive referitoare la culpabilitate în legătură cu evenimente minore din trecut
aprecieri negative excesive faţă de propria persoană.
Persoanele depresive se plâng în special de probleme de memorie sau concentrare chiar pentru efectuarea unor sarcini uşoare, propulsate de diminuarea capacitătii de a gândi, de a se concentra sau de a lua decizii.