Carmen Fit a făcut topul celor 3 greșeli majore pe care le fac femeile în procesul de slăbire. "Ele slăbesc pe moment, dar după ce încep să mănânce normal, pun dublu înapoi!" EXCLUSIV

Carmen Fit a făcut topul  celor 3 greșeli majore pe care le fac femeile în procesul de slăbire.
Carmen Fit a făcut topul celor 3 greșeli majore pe care le fac femeile în procesul de slăbire. "Ele slăbesc pe moment, dar după ce încep să mănânce normal, pun dublu înapoi!" EXCLUSIV

Într-un interviu pentru Kfetele.ro, Carmen Fit, cunoscută și ca antrenoarea vedetelor, a dezvăluit cele mai bune sfaturi pentru femeile care se luptă cu kilogramele în plus. Cum se ține postul intermitent pentru a avea rezultate și câtă apă trebuie să consumăm zilnic, sunt doar câteva din întrebările care își găsesc răspunsurile în rândurile de mai jos.

Kfetele: Când ai început să faci sport? Cum ți-ai descoperit această pasiune pentru nutriție și sport?

Carmen Fit: Sunt vreo 18 ani de când m-am apucat de sport și de nutriție. Totul a început din dorința de arăta mai bine pentru că soțul meu era cu șase ani mai tânăr ca mine și am zis cumva că trebuie să țin pasul.

Am intrat in sala de fitness și pur și simplu m-a pasionat foarte tare. Ulterior, am început să îmi cumpăr echipamente sportive și cumpărându-mi-le aveam motivație mai mare să merg la sală și m-a prins microbul. Dacă îți place sala, devine un microb și nu te mai lasă, asta este clar!

Kfetele: Ai avut vreodată probleme cu greutatea în copilărie sau adolescență?

Carmen Fit: Nu pot să zic că am avut probleme mari de greutate. Când am fost mai mică eram puțin mai grăsuță. Mai mult de 7 – 8 kilograme în plus, nu am avut niciodată. Eu am făcut și tenis în copilărie și cumva eram obișnuită cu sportul. Tenisul nu m-a prins atât de tare și de aceea, am continuat cu fitness-ul. Era exact ceea ce eu aveam nevoie.

Kfetele: Cum arată o zi din viața ta? Când îți faci timp și pentru tine?

Carmen Fit: Eu nu am nicio pauză. Când mă trezesc nici nu știu ce zi este. Am ore la sală, câte 2 – 3 ore dimineața și 2 – 3 ore seara. Practic, mi-am tăiat din orele de la sală, pentru că lucrez foarte mult pe online.

Apoi vin acasă și încep activitatea pe online. Deci, fiecare zi este identică. Nu pot să fac pauze nici în vacanță. Eu plec foarte des în concedii, dar nu pot face pauză. Și acolo fac același lucru pe care-l fac acasă, doar că schimb locația. Este obositor, dar nu pot funcționa altfel. Pur și simplu asta este viața mea și eu nu știu ce să fac cu timpul liber. Bine, eu oricum nu am timp liber, dar dacă aș avea o zi liberă, mi s-ar părea foarte ciudat să nu fac nimic.
Nu aș putea, nu aș fi eu! Asta fac de multi ani!

Kfetele: Tu ai momente în care îți dorești să mănânci prăjituri de la cofetărie?

Carmen Fit: Mie nu-mi plac dulciurile. Aș mânca mai bine, o felie de pâine cu unt, decât o prăjitură! Aș gusta o linguriță cu prăjitură de la soțul meu dacă își ia, dar nu aș putea să mănânc o prăjitură întreagă! Poate că știu că nu este sănătos și obișnuindu-mă de atâția ani să nu mănânc, efectiv nu simt că îi trebuie corpului meu.

Deși, clientelor mele le dau voie la cheat meal, să mănânce ce vor ele.

Kfetele: Îți calculezi zilnic caloriile?

Citește și: Interviu Raluca Bădulescu: "Eu am avut întotdeauna perioade în care am slăbit și m-am îngrășat, este povestea vieții mele." EXCLUSIV

Carmen Fit alături de soțul său [Sursa foto: Instagram]

Citește și: EXCLUSIV! Interviu Daniela Gyorfi: “În momentul ăsta nu poți să spui despre un om că ești legat de el pe viață. Așa ar fi frumos să îmbătrânim împreună, dar niciodată nu se știe.”

Carmen Fit: Calculez și cântăresc mâncarea de 17 ani. Pentru mine deja a devenit o obișnuință. Nici nu pot mânca fără să pun mâncarea pe cantar. Este exact cum m-aș spăla pe dinți, așa îmi cântăresc și mâncarea. Și soțul meu face același lucru. Și el arată extraordinar de bine, nu are de slăbit, este foarte bine structurat corpul, dar și el își cântărește mâncarea. Pur și simplu face parte din viața noastră. 

Kfetele: Cât de mult timp petreci în bucătărie pentru a găti?

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Carmen Fit: Nu prea gătesc eu, pentru că mă ajută și mama mea. Mai îmi gătește și soțul, uneori mai gătesc și eu, când sunt singură. Gătesc, dar mai rar.

Kfetele: Ești o mamă permisivă sau autoritară în relația cu fiica?

Carmen Fit: Fiica mea are 12 ani și cumva mă bucur că a luat tot ce este bun și de la mine și de la soțul meu. Mă consider o mamă permisivă pentru că este un copil bun și nu am nicio problemă cu ea. Își face singură de mâncare, știe exact ce să mănânce. La 12 ani este o fire foarte matură și foarte descurcăreață.  

Kfetele: Descrie-mi puțin stilul tău vestimentar. Care sunt cele 3 sau 5 piese vestimentare pe care le consideri importante în garderoba ta?

Carmen Fit: A doua mea pasiune este moda ca să zic așa. Îmi place foarte mult și sunt obsedată de pantofi, ochelari de soare, haine și genți. Mă pasionează foarte tare subiectul. Nu prea am eu timp să fac atâtea poze, pe cât mi-aș dori, dar îmi place mult zona de fashion.

Kfetele: Am observat că nu ești o persoană care se machiază. Ce rutină ai tu pentru frumusețe?

Carmen Fit la nunta Ginei Pistol[Sursa foto: Instagram]

Carmen Fit:  Da, nu mă machiez. Nici mama mea nu s-a machiat. Prima dată când m-am machiat, a fost la nunta Ginei Pistol. A fost un machiaj foarte discret. A fost așa, cu puțin rimel. M-am simțit ciudat, sincer! Și soțul meu era așa sceptic, îmi zice: “Te duci să te machiezi? Cred că o să îți ștergi machiajul.” Și când s-a uitat așa la mine, îmi zice: “Hai că parcă nu e rău!” Am rămas machiată!   

Kfetele: Care sunt cele mai dese greșeli pe care le fac femeile atunci când vor să slăbească?

Carmen Fit: Cea mai mare greșeală este aceea că se înfometează și ele cred că slăbesc. Practic, ele slăbesc pe moment, dar după ce încep să mănânce normal, pun dublu înapoi și intervine efectul acesta de yo-yo. Foarte multe femei nu beau apă și ultima variantă, se antrenează prea mult și mânca puțin. Acestea sunt top 3 greșeli! De fapt, cheia este echilibrul între alimentație și sport.

Kfetele: Cât de mult contează apa atunci când vrei să slăbești?

Carmen Fit: Depinde foarte mult de câte kilograme ai. Eu am 165 cm, 59 de kilograme și trebuie să beau la 2 litri și ceva pe zi. Deci, clar hidratarea pot să spun că este chiar mai importantă decât antrenamentul, în tot acest proces de slăbire. Fără apă nu poți să slăbești sau... slăbești foarte greu!

Kfetele: Într-un proces de slăbire, cât reprezintă alimentația și cât reprezintă sportul? Poți să slăbești și fără să faci sport?

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Carmen Fit: Poți să slăbești fără sport, bineînțeles 80% este alimentația, dar nu vei fi la fel de tonifiată. Deci se poate slabi doar cu alimentație.

Kfetele: De ce avem această poftă de dulce sau de ronțăi ceva? Cum poate fi oprită?

Carmen Fit: Pofta de dulce intervine atunci când mănânci puțin. Dacă tu ai trei mese și două gustări, mănânci echilibrat, nu vei mai avea această poftă de dulce. Trebuie să ii dai corpului exact ce îi trebuie, pentru că fără mâncare nu poți funcționa. Corpul îți cere dulce pentru că are nevoie de energie.

Kfetele: Ce poate face o femeie, care nu are timp să meargă la sală, dar vrea să slăbească? Cu ce poate înlocui acele antrenamente săptămânale? Câți pași ar trebui să facă zilnic?

Carmen Fit: 10.000 de pași pe zi și o dietă echilibrată, cu siguranță, ajută. Dacă nu are timp să meargă la sală și 20 de minute de antrenament de 3 ori pe săptămână, combinate cu alimentație corectă, și asta funcționează. Nu trebuie să faci sport în exces si să mergi zilnic la sala. Rezultate sunt și cu antrenamente acasă.

Kfetele: Cât de bun este postul intermitent?

Carmen Fit: Postul acesta trebuie ținut cu o logică. Foarte multe femei se apucă să țină postul intermitent și mai mănâncă doar în intervalul 12 – 19. Dacă o femeie are foarte multe kilograme, acest post nu o ajută, pentru că în intervalul asta de timp, o să mănânce foarte puțin. O să slăbească, dar nu este un slăbit sănătos, pentru că ne întoarcem la efectul yo-yo. Dacă o femeie de 120 de kilograme, ține postul intermitent și mănâncă în fereastra aceea foarte puține calorii, va slabi, dar le va pune înapoi pentru că le-a slăbit prost. Postul ăsta trebuie făcut și calculat cu macronutrienti, calorii și tot ce trebuie.

Kfetele: După cât timp se obișnuiește corpul cu noua greutate? Care este timpul pe care trebuie îl aloci unei slăbiri și cât trebuie să lucrezi pentru a te menține la acea greutate?

Carmen Fit: Trebuie să îți schimbi total stilul de viață, să nu te mai întorci la vechile obiceiuri. Nu trebuie să te mai întorci la ceea ce ai făcut înainte, după această transformare. Sunt femei care slăbesc 10 -20 de kilograme. Dacă ții același stil de viață și de alimentație, nu te vei mai întoarce niciodată de unde ai plecat. Vei menține aceste rezultate. Dacă începi să nu mai mănânci din nou și nu bei apă, bineînțeles că le vei pune înapoi pentru că slăbirea nu este permanentă și nu ține o veșnicie. Trebuie să ai grijă în continuare de corpul tău și să menții un stil de viață sănătos.

Kfetele: Alimentația sănătoasă este costisitoare?

Carmen Fit: Un stil de viață sănătos este costisitor, dar nu imposibil și pe un buget mai redus. Sunt alternative pentru alimentele mai costisitoare.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi pentru femei, oferite de celebrități.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies