Carnea este un produs des întâlnit în mesele de zi cu zi ale românilor. De cele mai multe ori, carnea este păstrată la frigider, pentru a putea fi consumată o perioadă mai îndelungată. Singurul inconvenient este acelă că trebuie să așteptăm până aceasta se dezgheață.
Din fericire, există soluții pentru a putea dezgheța carnea în mod rapid, și a putea fi gata de gătit.
Cum se dezgheață carnea, într-un mod cât mai rapid
Mulți dintre noi ne-am confruntat cu problema cărnii din congelator.
În cât timp se dezgheață carnea de pui, porc sau vită
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Truc uimitor pentru gospodine. Cum păstrezi uleiul din tigaie limpede pentru o perioadă lungă de timp
În funcție de sortimentul de carne ales, timpul de așteptare pentru dezghețare, este diferit. Carnea de pui se dezgheață în apă rece, ia apa trebuie schimbată o dată la aproximativ 30 de minute. De regulă, acest tip de carne este gata de preparare după o oră, dar dacă folosiți trucul de mai sus, veți aștepta doar 10 minute. Carnea de vită este cea care se dezgheață în cel mai mult timp.
În mod normal, aceasta poate fi gătită după 2 ore, dar soluția de mai sus te poate ajuta să ai mai puțin timp de așteptare. De asemenea, carnea de porc se dezgheață în aproape 1 oră și jumătate.Cum se dezgheață carnea la microunde
Citeste si: 2022 style: Cele mai chic coafuri pentru modelele de videochat
Din dorința de a salva timp, multe persoane dezgheață carnea la microunde. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de niște reguli, atunci când microundele va fi aliatul vostru pentru dezghețarea cărnii. Aceasta trebuie pusă într-un recipient sigur, iar apoi, tot ce trebuie să faci este să o așezi în microunde, să apeși butonul de dezghețare, iar apoi să aștepți până când carnea va fi decongelată.
Cum se decongelează carnea tocată
Dacă ne dorim un preparat din carne tocată, modalitatea de dezghețare este diferită. Carnea se pune într-o pungă etanșă, iar apoi se lasă în apă caldă. Pe măsură ce se răcește, apa trebuie schimbată, cu una fierbinte.