Cum poți să dezgheți rapid carnea. Un truc care te scapă de așteptat

cum se decongeleaza carnea
Cum se decongelează carnea

Carnea este un produs des întâlnit în mesele de zi cu zi ale românilor. De cele mai multe ori, carnea este păstrată la frigider, pentru a putea fi consumată o perioadă mai îndelungată. Singurul inconvenient este acelă că trebuie să așteptăm până aceasta se dezgheață.

Din fericire, există soluții pentru a putea dezgheța carnea în mod rapid, și a putea fi gata de gătit.

Cum se dezgheață carnea, într-un mod cât mai rapid

dezghetare rapida carne
Soluții pentru dezghețarea rapidă a cărnii[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Care sunt alimentele de care Kate Middleton și Regina Marii Britanii se feresc. Iată ce stil de viață au cele două

Mulți dintre noi ne-am confruntat cu problema cărnii din congelator.

Deși vrem să ne apucăm de gătit, carnea încă nu este decongelată complet. Cu toate acestea, există modalități simple, pentru a scăpa de această problemă. Tot ce trebuie făcut este să luați o oală, să o așezați cu gura în jos, iar apoi să puneți carnea deasupra ei. În continuare, deasupra cărnii, trebuie să  puneți o a doua oală, plină pe jumătate cu apă caldă. După doar 10 minute, rezultatele trucului au dat roade, iar carnea poate fi gata de gătit.

În cât timp se dezgheață carnea de pui, porc sau vită

carne congelata la microunde
Cum putem decongela carnea, la microunde

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Truc uimitor pentru gospodine. Cum păstrezi uleiul din tigaie limpede pentru o perioadă lungă de timp

În funcție de sortimentul de carne ales, timpul de așteptare pentru dezghețare, este diferit. Carnea de pui se dezgheață în apă rece, ia apa trebuie schimbată o dată la aproximativ 30 de minute. De regulă, acest tip de carne este gata de preparare după o oră, dar dacă folosiți trucul de mai sus, veți aștepta doar 10 minute. Carnea de vită este cea care se dezgheață în cel mai mult timp.

În mod normal, aceasta poate fi gătită după 2 ore, dar soluția de mai sus te poate ajuta să ai mai puțin timp de așteptare. De asemenea, carnea de porc se dezgheață în aproape 1 oră și jumătate.

Cum se dezgheață carnea la microunde

truc carne dezghetata
Care este trucul pentru a dezgheța carnea[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: 2022 style: Cele mai chic coafuri pentru modelele de videochat

Din dorința de a salva timp, multe persoane dezgheață carnea la microunde. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de niște reguli, atunci când microundele va fi aliatul vostru pentru dezghețarea cărnii. Aceasta trebuie pusă într-un recipient sigur, iar apoi, tot ce trebuie să faci este să o așezi în microunde, să apeși butonul de dezghețare, iar apoi să aștepți până când carnea va fi decongelată.

Cum se decongelează carnea tocată

Dacă ne dorim un preparat din carne tocată, modalitatea de dezghețare este diferită. Carnea se pune într-o pungă etanșă, iar apoi se lasă în apă caldă. Pe măsură ce se răcește, apa trebuie schimbată, cu una fierbinte.

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

La ce teste te va supune pentru a se convinge că tu ești aleasa, în funcție de zodia lui

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies