Cartofi copți la cuptor cu bacon și cașcaval. Descoperă rețeta perfectă într-o o experiență culinară irezistibilă!

retete pentru cina

Cartofi copți la cuptor cu bacon și cașcaval

Cartofii copti la cuptor cu bacon si cascaval se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți

putea prepara o rețetă perfectă de cartofi copți la cuptor cu bacon și cașcaval. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cei mai gustoși cartofi copți la cuptor cu bacon și cașcaval, preparați așa cum se cuvine.

 

Rețetă de cartofi copți la cuptor cu bacon și cașcaval 

Rețeta delicioasă de cartofi copți la cuptor cu bacon și cașcaval, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de cartofi copți la cuptor cu bacon și cașcaval 

cartofi umpluti cu carne tocata
Cartofi copți la cuptor cu bacon și cașcaval[Sursa foto: freepik]

este de 40 de minute 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Timp de preparare -20 de minute 

Timp total - o ora 

Rețeta de cartofi copți la cuptor cu bacon și cașcaval este pentru 4 persoane 

cartofi copti la cuptor cu bacon si cascaval
Cartofi copți la cuptor cu bacon și cașcaval[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – cartofi copți la cuptor cu bacon și cașcaval

  •  7 cartofi mari 
  • 250 g de cașcaval ras 
  • 100 g de unt, la temperatura camerei 
  • 200 g de bacon 
  • Sare 
  • piper negru măcinat 
  • o legătură de pătrunjel proaspăt 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate

mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete de platouri
Cartofi copți la cuptor cu bacon și cașcaval[Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Citește și: Pizza cu bacon, ciuperci și cașcaval, îndrăgită în întreaga lume. Descoperă combinația perfectă pentru o experiență culinară rafinată!

Mod de preparare - cartofi copți la cuptor cu bacon și cașcaval 

  1. în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de cartofi umpluți cu bacon și cașcaval, este să începeți prin a preparat cartofi.
    Așadar, tot ce trebuie să faceți, pentru început, este să spălați cartofii rând pe rând, sub un jet de apă rece. Atenție însă să nu exclamării pentru rețeta de astăzi, cartofii nu trebuie să fie decojiți, ci trebuie lăsați exact așa cum sunt, cu coajă. Din momentul în care i-a spălat, îi veți șterge cu un șervețel de hârtie, pentru ca ulterior să-i așezați pe o hârtie de copt, într-o tavă de cuptor, tavă care se va introduce timp de aproximativ 50 de minute, la o temperatură de 180 °C, în cuptor.
    După acest interval de timp, sau până când veți observa că o furculiță poate intra cât mai ușor în ei, vom scoate tava din cuptor și vom lăsa cartofii foarte puțin timp să se răcorească. 
  2. În continuare, tot ce trebuie să facem este să crestăm un căpăcel în interiorul fiecărui cartof, cu ajutorul unui cuțit, iar imediat apoi cu o linguriță sau o lingură, în funcție de preferințe, vom scoate miezul acestora, rând pe rând. Atenție însă! De menționat este faptul că miezul nu trebuie scos tot, ci doar atât cât să formeze gropiță unde vom adăuga umplutura noastră. De asemenea, în cazul în care doriți, cartofii se pot tăia și pe jumătate astfel încât gaura să fie făcută astfel, iar umplutura să fie pusă în acest mod. 
  3. Acum a venit momentul ca peste miezul de cartofi cald să adăugăm untul pe care l-am ținut la temperatura camerei, și să le amestecăm bine, într-un bol de dimensiuni mai mari. 
  4. Într-o tigaie, vom adăuga și bacon ul pe care l-am tăiat mărunt în prealabil pentru a-l prăjii foarte puțin timp astfel încât să se rumenească ușor, ulterior scoțându-l pe un șervețel de hârtie astfel încât tot excesul de grăsime să fie absorbit. Ulterior, baconul se va adăuga și el, bineînțeles, peste miezul de cartofi și peste unt, ingrediente amestecate deja, astfel încât deasupra lor să adăugăm și cașcavalul ras, condimentând cu sare și piper negru măcinat, după gust. Toate aceste ingrediente se amestecă foarte bine cu ajutorul unei spatule, și se umplu rând pe rând cartofii. 
  5. Ulterior, cartofii se vor așeza din nou în tavă, vom presăra deasupra și puțin pătrunjel proaspăt tocat, și vom introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de aproximativ 20 de minute. 
  6. După acest interval de timp, rețetă de astăzi este gata de servit, iar noi vom scoate tava din cuptor iar ulterior și cartofii noștri din tavă. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de gustare
Cartofi copți la cuptor cu bacon și cașcaval[Sursa foto: freepik]

Citește și: Osso Buco, rețetă de rasol de vițel. un fel de mâncare italian clasic, cu o aromă bogată și un gust delicios!



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Malfatti, celebrele găluște de ricotta cu spanac. O rețetă ușoară și rapidă, perfectă pentru o masă de familie!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies