Nicoleta Voica a dezvăluit rețeta cartofilor umpluți.
Nicoleta Voica a prezentat ingredientele pentru cartofii umpluți cu carne tocată.
Ingrediente:
Cartofi
Ceapă tocată
Pătrunjel
Suc de roșii
Ardei roșu
Piept de pui
Brânză rasă
Condimente-piper, boia dulce, oregano, sare
Verdețuri
Unt
Smântână
Pesmet
Nicoleta Voica, îndrăgita artistă de muzică populară, obișnuit deja cu rețetele sale pe rețelele de socializare,
astfel că de această dată a venit cu ceva ușor de pregătit, dar foarte delicios, cartofi umpluți cu carne tocată și multe condimente. Aceasta a prezentat toate ingredientele de care are nevoie pentru a prepara cartofii la cuptor. „Vă propun o rețetă arătoasă, gustoasă, nu foarte complicată. O să preparăm cartofi umpluți cu carne. Lângă ei voi pune o salată de castraveți. Dumneavoastră puteți pune murături, salată verde. Voi face și un sos de brânză.
Ne place mai mult sosul alb decât cel de roșii. Avem o ceapă tocată mărunt ca pentru sarmale, frunze de pătrunjel tăiat mărunt, un pahar de suc de roșii de casă, câteva feliuțe de ardei roșu pentru decor, piept de pui măcinat. Puteți folosi orice fel de carne vă place, brânză rasă și mirodenii, piper, boia dulce, oregano și sare. Mi-am pregătit câțiva căței de usturoi, cubulețe de unt, smântână alimentară și cartofii, ei sunt elementul principal, pe ei îi voi umple, dar voi umple și aceste jumătăți de ardei.”,
a povestit Nicoleta Voica.
Artista a dezvăluit și un secret prin care sosul poate fi îngroșat, dar a prezentat și cum taie cartofii pentru a fi umpluți, la câte grade trebuie să stea cuptorul, dar și cum face compoziția acestora. „Avem pesmet pentru orice eventualitate. Vă vând un secret. Când un sos vă iese prea subțire sau o compoziție cu care vreți să umpleți ceva, vă puteți ajuta de o lingură, două de pesmet.
Tăiem prima dată cartofii în două și apoi ne folosim de o linguriță să îi scobim puțin, să le facem un loc pentru umplutură. Vor fi puși la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, pentru 20 de minute, La fel procedez și cu ardeii. Vor fi acoperiți să se pătrundă mai repede. În timp ce cartofii și ardeii stau la copt, prepar compoziția. Prima dată pun ceapă la prăjit, în puțin ulei, apoi carnea, celelalte condimente și ce mai am aici.”,
a mai povestit artista.