Cât costă să cumperi ani de vechime în muncă, pentru o pensie mai mare

Cât costă să cumperi ani de vechime în muncă, pentru o pensie mai mare
Cât costă să cumperi ani de vechime în muncă, pentru o pensie mai mare

Persoanele care doresc să beneficieze de o pensie mai mare, pot plăti contribuție la pensie.

Am avut 13 ani de contribuții, după aceea am plecat în străinătate, contribui acolo, dar aș dori să am și pensia din România. Mai trebuie doi, dar nu mă mulțumesc cu pensia minimă.”,   a povestit Bradu Negreanu, care locuiește în străinătate.

pensie romani
Persoanele care doresc să beneficieze de o pensie mai mare, pot plăti contribuție la pensie[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: “Nu o să mai fie o problemă reală!” Anunțul pe care toată lumea îl aștepta

 

Românii care vor pensii mai mari, pot plăti contribuții între o lună și șase ani

Atunci când vine vorba despre cei care își doresc să aibă o pensie mai mare, se pare că aceștia trebuie să plătească, contribuții între o lună și șase ani. Dacă privim din punct de vedere al contribuțiilor, acestea sunt la nivelul salariului minim brut pe economie, de 2.550

de lei, cu alte cuvinte, oamenii vor plăti în fiecare lună, o sumă de 638 de lei. Prin urmare, pentru o perioadă de șase ani, românii vor fi nevoiți să plătească o sumă de aproape 46.000 de lei. În ciudat faptului că autoritățile nu au impus un plafon maxim, anumite persoane investesc sume mai mari, crezând că vor beneficia de o pensie mai bună.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Am dorit să am o cotizaţie un pic mai mare, eu am un contract de colaborare, dar pe lângă contractul de colaborare, am dorit să mai am altceva în plus.”, a mărturisit o româncă.

stiri despre marirea pensiilor
Persoanele care doresc să beneficieze de o pensie mai mare, pot plăti contribuție la pensie[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: O pensionară a câștigat 21.000 de lei la “Tu urmezi!” #Într-un joc tensionat, contracronometru, concurenta s-a descurcat exemplar

De cele mai multe ori, cei care își plătesc anii lipsă, sunt români care lucrează în străinătate sau locuiesc în alte ţări. Printre aceste țări se numără și Germania, Italia, Marea Britanie, Australia, Canada sau Statele Unite. 

Au început să vină foarte mulți din străinătate. Procedura fiind și simplificată pentru că unii dintre ei nu mai aveau acte de identitate și atunci. În momentul acesta se acceptă și pașaportul sau permisul de ședere.

Nu trebui să aibă neapărat domiciliul sau reședința în România ca să își încheie un anumit contract de asigurare.” a declarat Alina Frățică, șeful Serviciului și Contribuțiilor Sociale.

Se pare că din anul 2020 și până acum, peste 14.300 de români și-au achiziționat vechime în muncă, motiv pentru care la bugetul statului s-au adunat aproximativ 150 de milioane de lei, conform Casei de Pensii

majorarea pensiilor
Persoanele care doresc să beneficieze de o pensie mai mare, pot plăti contribuție la pensie[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Mamele care au cel puțin trei copii vor beneficia de indemnizații viagere de până la 1000 de lei.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

O pensionară a câștigat 21.000 de lei la “Tu urmezi!” #Într-un joc tensionat, contracronometru, concurenta s-a descurcat exemplar

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies