Cât se lasă gemul de prune la fiert. Gospodinele pricepute folosesc des acest truc

Cât se lasă gemul de prune la fiert. Gospodinele pricepute folosesc des acest truc
Cât se lasă gemul de prune la fiert. Gospodinele pricepute folosesc des acest truc

Prunele, printre cele mai parfumate și apetisante fructe ale verii târzii, oferă o ocazie minunată de a crea un gem delicios și plin de arome. În acest sezon, bucătarii pasionați pot să se bucure din plin de recolta generoasă și să se aventureze în a obține un gem cu o textură aparte.

Însă, cât zahăr este necesar și cât timp trebuie să fie gătit gemul de prune pentru a atinge nivelul de rafinament dorit? Descoperă secretul ingredientului care transformă complet aspectul și gustul gemului.

Citește și: Ce trebuie să consume femeile pentru a fi complet hidratate. Băutura care hidratează mai bine decât apa!

Gospodinele pricepute folosesc des acest truc
Gospodinele pricepute folosesc des acest truc[Sursa foto: freepik]

Gospodinele pricepute folosesc des acest truc

Pe lângă rețeta de dulceață, unde raportul dintre fructe și zahăr este egal, la prepararea gemului se folosește o cantitate mai mică de zahăr. Acest aspect conferă gemului o dulceață moderată și o textură diferită față de dulceața tradițională, tocmai pentru că metoda de gătire este diferită. Pentru a realiza gemul, proporția de zahăr adăugată la un kilogram de fructe variază între 300 și 900 de grame.

Este important de menționat că nu există o rețetă standard, deoarece cantitatea de zahăr se adaptează în funcție de nivelul natural de dulceață al fructelor utilizate. În general, se recomandă adăugarea unei cantități de zahăr echivalentă cu jumătate din masa fructelor. În cazul fructelor cu gust intens de dulce, această proporție poate fi redusă. În schimb, pentru fructele acrișoare sau insuficient coapte, cantitatea de zahăr poate crește chiar până la 900 de grame pentru fiecare kilogram de fructe.

Un amestec cu arome bogate și o textură deosebită depinde de abilitățile și de preferințele fiecărui bucătar, astfel că experimentarea cu proporțiile poate duce la descoperirea propriului gem perfect.

Gospodinele pricepute folosesc des acest truc
Gospodinele pricepute folosesc des acest truc[Sursa foto: freepik]

Rețetă de gem de prune

Pentru a crea gemul de prune, vei avea nevoie de ingrediente simple, prune, zahăr și suc de lămâie. Un truc des întâlnit printre gospodine este adăugarea miezului de nucă în compoziție, care conferă gemului o consistență aparte.

Textura crocantă a nucilor se îmbină armonios cu cremozitatea gemului, oferindu-i o dimensiune delicioasă și interesantă.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ingrediente:

-2 kg prune curățate de sâmburi

-1 kg zahăr (mai mult sau mai puțin, în funcție de dulceața prunelor)

-zeama de la o lămâie

-200 g miez de nucă (opțional)

Începeți prin a spăla prunele și a le tăia pe jumătate pentru a înlătura sâmburii. În funcție de mărimea lor, puteți alege să le lăsați în jumătăți sau să le tăiați în sferturi. După scoaterea sâmburilor, cântăriți cantitatea de prune și degustați-le pentru a evalua nivelul lor de dulceață.

Această etapă vă va ajuta să decideți dacă trebuie să adăugați mai mult sau mai puțin zahăr în procesul de preparare. Apoi, combinați prunele cu zahărul și zeama de lămâie într-un recipient și lăsați-le la rece în frigider peste noapte.

Cât se fierbe gemul de prune

În ziua următoare, gemul de prune intră în etapa de fierbere. Procesul necesită mai mult timp comparativ cu dulceața tradițională.

Durata gătirii variază în funcție de cantitatea de fructe și de dimensiunea vasului utilizat, însă în general, gemul se va coace între o oră și un sfert până la o oră și jumătate.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pentru o cantitate mai mare de gem, poate fi necesar un timp de fierbere de aproximativ o oră și jumătate pentru a permite siropului să se reducă și pentru a obține consistența perfectă a gemului. În timpul procesului de fierbere, trebuie să îndepărtați spuma care se formează la suprafață.

Gospodinele pricepute folosesc des acest truc
Gospodinele pricepute folosesc des acest truc[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ravioli cu sos alb și ciuperci. Un preparat mai gustos ca niciodată!

 

 

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Pâine cu măsline. Nimeni nu poate înlocui mirosul de pâine caldă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies