Ravioli cu sos alb și ciuperci se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Ravioli cu sos alb și
Rețetă de Ravioli cu sos alb și ciuperci
Rețeta delicioasă de Ravioli cu sos alb și ciuperci, absolut minunați, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Ravioli cu sos alb și ciuperci este de 30 de minute
Timp de preparare - o ora
Timp total - o ora si 30 de minute
Rețeta de Ravioli cu sos alb și ciuperci este pentru 4 persoane
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente – Ravioli cu sos alb și ciuperci
Ingrediente pentru ravioli
- 200 g de făină
- 50 ml de apă
- Sare
ingrediente pentru umplutură
- 250 g de ciuperci
- 2 cepe mici
- 4 căței de usturoi
- Sare
- piper negru măcinat
- Cimbru
ingrediente pentru sosul alb
- 150 ml de apă
- 3 linguri de făină
- 2 linguri de smântână, la temperatura camerei
- Sare
- piper negru măcinat
- pătrunjel tocat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Citește și: Cine a inventat bomboanele. Povestea intrigantă a bomboanelor și evoluția lor într-un deliciu global!
Mod de preparare - Ravioli cu sos alb și ciuperci
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de ravioli cu sos alb și ciuperci, este să ne apucăm de prepararea aluatului. Așadar, vom începe prin a frământa într-un bol de dimensiuni mai mari, făina, împreună cu apa și puțină sare, după gust. Vom frământa aceste 3 ingrediente până în momentul în care vom obține un aluat cât mai uniform cu putință.
- După acest pas, ne vom ocupa și de prepararea umpluturii. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga ceapa pe care am tocat-o mărunt în prealabil, alături de usturoiul pisat, sau dat prin răzătoare, ingrediente pe care le vom căli în puțin ulei, condimentate fiind cu sare, piper negru măcinat, dar și cimbru. In timp ce acestea se călesc, vom toca mărunt, sau după preferințe, și ciupercile, pe care ulterior le vom adăuga în tigaie și pe ele, pentru a le căli până se înmoaie bine. Imediat ce toate acestea s-au gătit, vom da tigaia deoparte și vom lăsa umplutura să se răcească.
- Acum ne putem ocupa și de prepararea sosului alb. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni potrivite, pe care o vom pune pe aragaz la foc mic, și în aceasta vom adăuga făina, și apa, amestecând până când observăm că se îngroașă. Atunci este momentul în care vom adăuga și smântâna, la temperatura camerei și vom continua să amestecăm bine pentru a se încorpora împreună, condimentând cu sare și piper negru măcinat, după gust. Lăsăm sosul să fiarbă, la foc mic.
- Acum ne vom ocupa de aluat, așadar îl vom așeza pe o suprafață plată pe care i-am pus făină, și îl vom împărți în 2, pentru început iar apoi cu ajutorul unui sucitor îl vom întinde în 2 fâșii lungi iar pe una dintre ele vom așeza cu ajutorul unei lingurițe, din loc în loc umplutura, apoi vom acoperi prima fâșie de aluat cu cea de a 2-a fâșie de aluat, iar ulterior vom tăia ravioli cu ajutorul unui pahar, pentru o formă rotundă, astfel încât umplutura să se afle la mijloc, iar margine să se lipească cât mai bine cu putință.
- În continuare, vom pune ravioli la fiert într-o oală de dimensiuni potrivite, în care am adăugat apă și un praf de sare, după gust timp de aproximativ 5 minute, iar apoi se pot scoate. Le vom pune direct în sosul alb de pe foc, vom mai lăsa până când va da în clocot pentru a se îmbina aromele toate.
- După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit, ornată fiind cu pătrunjel tocat deasupra, dacă doriți. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Shaorma cu carne de pui și legume proaspete. Pregătește-o direct la tine acasă!