Shaorma cu carne de pui și legume proaspete se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând
Rețetă de Shaorma cu carne de pui si legume proaspete
Rețeta delicioasă de Shaorma cu carne de pui si legume proaspete, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Shaorma cu carne de pui si legume proaspete este de o ora
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta de Shaorma cu carne de pui si legume proaspete este pentru 6 persoane
Ingrediente – Shaorma cu carne de pui si legume proaspete
- 6 bucăți de lipie
- Un kg și jumătate de carne de pui, piept de pui
ingrediente pentru marinată
- 5 căței de usturoi zdrobiți
- 1/2 de cană de ulei de măsline
- o cană de oțet
- 2 linguri de coriandru uscat, măcinat
- piper negru măcinat
- o linguriță de turmeric
- Sare
- 2 roșii mici, feliate sau tăiate cubulețe
- un ardei verde, tăiat fâșii
- 2 cepe mai mari
ingrediente pentru sos
- 2 linguri de pastă tahini
- 5 linguri de iaurt
- 1/2 de pahar de suc de lămâie
- 3 linguri de oțet
- Sare
- o linguriță de chimen măcinat
ingrediente în plus
- salată verde
- cartofi prăjiți
- Castravete
- Roșie
- ceapă roșie
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de
Citește și: Beneficiile consumului de ghimbir și modalități creative de a-l adăuga în mâncare
Mod de preparare- Shaorma cu carne de pui si legume proaspete
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de shaorma cu carne de pui și legume proaspete, este să începeți prin a pregăti carnea. Așadar, pieptul de pui se va tăia în fâșii lungi și subțiri.
- În continuare, vom prepara și marinata pentru carnea de pui. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga usturoiul, uleiul, oțetul, condimentele pentru carne, după preferințe, coriandru, piper negru măcinat, turmeric, scorțișoară și sare, după gust, ingrediente care se vor amesteca împreună pentru a obține marinata pentru carne. Ulterior, această compoziție se va întinde cu ajutorul unei spatule direct pe bucățile de carne, le vom acoperi într-o folie alimentară și le vom pune în frigider peste noapte sau pentru cel puțin câteva ore.
- În acest timp, vom pregăti sosul. Așadar, amestecam toate ingredientele menționate la ingredientele pentru sos, până când acesta va deveni omogen. În cazul în care observăm că sosul este mult prea gros pentru preferințele noastre, mai putem adăuga puțină zeamă de lămâie.
- După acest interval de timp în care carnea a stat în frigider, vom scoate și o vom frige într-o tigaie de dimensiuni mai mari, direct pe aragaz la foc mare, până când observăm că lichidul se va evapora. Ulterior, vom turna și un pahar de apă peste aceasta și vom continua gătirea ei până când vom observa că devine fragedă. În aceeași tigaie vom adăuga și feliile de roșii și ardei gras, și vom amesteca până când vom observa că se descompun, acela fiind momentul în care tigaia se va lua de pe foc și se va lăsa deoparte pentru a se răci.
- Acum ne putem ocupa de prepararea shaormei. Așadar, vom avea nevoie de lipiile noastre pe care vom întinde sosul pregătit, ulterior adăugați ceapa feliată, salata verde, castraveții tăiați rondele, roșiile tăiate, cartofii prăjiți, iar în cele din urmă și carnea noastră de pui, iar rețeta de astăzi este gata de servit imediat ce vom rula lipiile, și le vom putea savura cu sosurile dorite. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Clătite americane cu brânză de vaci. Perfece pentru un mic-dejun copios!