Clătitele americane cu brânză de vaci se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea
Rețetă de Clătite americane cu brânză de vaci
Rețeta delicioasă de Clătite americane cu brânză de vaci, absolut minunate, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Clătite americane cu brânză de vaci este de 30 de minute
Timp de preparare- 30 de minute
Timp total- o ora
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Rețeta de Clătite americane cu brânză de vaci este pentru 4 persoane
Ingrediente – Clătite americane cu brânză de vaci
- 600 g de brânză de vaci
- 200 g de stafide, Opțional
- 5 gălbenușuri, la temperatura camerei
- 5 linguri de făină
- 5 linguri de zahăr granulat
- 1/2 de linguriță de bicarbonat de sodiu
- o esență de vanilie
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă
vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare- Clătite americane cu brânză de vaci
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de clătite americane cu brânză de vaci, este să alegeți un bol de dimensiuni mai mari. În acest bol vom adăuga 600 g de brânză de vaci, ingredient pe care îl vom amesteca cu cele 5 gălbenușuri de ou, la temperatura camerei, 1/2 de linguriță de bicarbonat de sodiu, esența de vanilie, dar și cele 5 linguri de zahăr granulat.
- Acum a venit momentul să adăugăm și stafidele noastre în compoziție, în cazul în care ați optat pentru ele și vom mai amesteca puțin pentru a se încorpora în întreaga compoziție.
- Vom pregăti și o tigaie de dimensiuni mai mari în care vom prepara clătitele noastre. Astfel încât, în continuare cu ajutorul unui polonic vom începe să turnăm compoziție pentru clătitele noastre, direct în tigaie. Clătitele se vor prăji timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte, până în momentul în care observăm că se rumenesc. Atunci este momentul în care le vom scoate și le vom așeza pe o tavă de cuptor termorezistentă, pentru a le introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de aproximativ 15 minute, sau până când vom observa că devin pufoase.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și clătitele noastre din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit, alături de smântână și fructe proaspete. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Supă cremă de conopidă. Descoperă secretul unei supe creme perfecte, o explozie de arome și nutrienți!