Iată cât se ține peștele la cuptor. Trucurile și sfaturile pentru o masă de neuitat.
Postul Paștelui este momentul perfect în care poți să pregătești pește, în zilele de dezlegare, iar pentru cei care nu țin post și nu mai știu ce să gătească, un pește la cuptor, delicios, este tot ce au nevoie. Iată care sunt sfaturile și trucurile pentru o masă de neuitat.
Cât se lasă peștele la cuptor în folie sau fără?
Peștele are o mulțime de beneficii pentru sănătatea ta, dacă acesta este gătit cum trebuie. Acest preparat este extrem de gustos și sănătos și nici nu trebuie să petreci foarte mult timp în bucătărie pentru a avea o masă delicioasă.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Folie de aluminiu sau hârtie de copt?
Cu siguranță v-ați pus și întrebarea dacă ar fi indicat să alegeți hârtie de copt sau folie de aluminiu atunci când doriți să pregătiți un pește. Hârtia de copt poate fi încălzită până la 215 grade, iar folia de aluminium atinge o temperatură mult mai mare.
În momentul în care doriți să gătiți carne, folia de aluminiu vă va ajuta ca temperatura să fie una mult mai mare și să vă ajute mai ușor să pregătiți mâncarea dorită. Chiar dacă în cazul cărnii se folosește implicit folie de aluminiu, atunci când vorbim de pește la cuptor, ambele variante sunt la fel de bune, deoarece puteți înfășura hârtia de copt în mai multe condimente și uleiul până să adăugați peștele.Cum faci cel mai bun pește la cuptor
Există mai multe modalități de gătit peștele la cuptor, dar una dintre cele mai simple și populare rețete este să îl pui într-un vas de sticlă sau de ceramică cu ulei, apoi să adaugi condimente după gustul vostru, usturoi, ierburi aromate, lămâie sau roșii și să-l pui la cuptor până
Reteța de păstrăv la cuptor în folie de copt
INGREDIENTE
- 2 bucăți păstrăv
- 1 lămâie
- 2 crenguțe proaspete de mărar
- sare
- piper negru
- ulei
- pentru servire:
- mărar și ceapă verde
Pentru a găti c el mai bun păstrăv la cuptor, aveți nevoie de două bucăți de păstrăv, lămâie, două crenguțe proaspete de mărar, sare, piper negru, ulei, iar atunci când îl serviți puteți să adăugați mărar și ceapă verde. După ce ați tăiat peștele felii și ați adăugat toate condimentele necesare pe el, încîlziți cuptorul la 220 de grade și pregătiți două folii cu care să îl înveliți. Este important ca înainte să adăugați păstrăvul pe folie să stropiți folia cu ulei și să-l condimentați cu toate cele necesare, iar în interiorul păstrăvului să adăugați câte o crenguță de mărar și două felii de lămâie. Păi deasupra stropiți foarte bine peștele cu ulei, iar când îl împachetați, vă asigurați că toate marginile sunt bine strânse. În momentul în care adăugați peștele la cuptor, trebuie să aveți în vedere că nu mai puteți reveni asupra foliei în timpul coacerii, așa că mai bine vă pregătiți înainte toate condimentele cu care vreți să dați savoare preparatului vostru. Adăugați la cuptor pentru 20-25 de minute, iar în momentul în care scoateți, se desface cu grijă și apoi se servește cu ceapă verde și mărar proaspăt tocat. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.